Petitchef

Salata caesar

Felul principal
2 porții
30 min
10 min
Foarte ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 2
ulei de masline

zeama de la o lamaie

1 Lg ( lingura ) sos worchester

piper proaspat macinat

usturoi cam 8 catei mari

3/4 cana parmezan ras

crutoane bronzate putin in cuptor

dar nu de catre cardini,cu alte ingrediente ca maioneza,ansoa,alte feluri de salata,pui,creveti,somon,bacon,capere.

Preparare

  • Frunzele de salata nu se taie,se rup cu mana in doua.(Cardini a pus frunzele intregi,si se manca cu mana,tinand frunza de codita.)Se taie ceapa verde Se fierbe unul sau doua oua,functie de cata salata faceti, timp de doar 1 minut.
  • Se zdobeste usturoiul in ulei de masline,se pune intr-o tigaie si sa incalzeste amestecul putin,dupa care se adauga crutoanele,se stinge focul si sa lasa acolo sa-si traga uleiul
  • Se amesteca galbenusul cu frunzele de salata si ceapa,dupa care se adauga dressing-ul format din ulei ,zeama de lamaie,sosul Worchestershire ,piper macinat,crutoanele cu tot cu usturoi si ulei si parmezanul.Explicatiile sunt pe fiecare poza.
  • Acuma vreau sa va mai spun ca nu pun sare in salata verde,pentru ca se fleoascaie.Isi pune fiecare in farfurie,dupa dorinta. Daca nu mancati toata salata la masa,cred ca e mai sanatos ca in loc de oul practic crud care se folosete,sa amestecati frunzele cu o lingura de maioneza.




Punctează această reţetă:

Rețete inrudite


Rețete

Articole conexe

Salata de fructe, desertul perfect!Salata de fructe, desertul perfect!Ceapa, ridichi, salata…verdele de primavara!Ceapa, ridichi, salata…verdele de primavara!Delicii din cufarul marii - salata de icreDelicii din cufarul marii - salata de icre

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: