Sos: Puneti uleiul intr-o tigaie. Cand este fierbinte adaugati ceapa si caliti cam 10 minute. Amestecati sa nu se prinda de tigaie. Adaugati usturoiul si sherry, amestecati cam 1 minut. Adaugati rosiile, branza si 2 linguri de busuioc.
Amestecati si fierbeti maxim 1 minut. Lasati sa fiarba la foc moale, cam 1 ora. Adaugati sare si piper dupa gust.
Chiftele siciliene: Preincalziti cuptorul la temperatura medie.Pregatiti o tava cu hartie de copt, unsa cu putin ulei.Amestecatti miezul de paine cu laptele.
Adaugati parmezanul, ceapa, busuiocul, oul, usturoiul si piperul. Amestecati pentru omogenizare. Adaugati si celelalte componente si amestecati bine. Ungeti mainele cu ptutin ulei si incepeti sa formati chiftele rotunde cam de 3 - 4 cm diametru.
Asezatile pe foaia de copt din tava. dati la cuptor pana capata o culoare usor maronie, aproximativ 30 de minute. Cand sunt gata le adaugati la sos.
Puneti pe foc si dati in 2 - 3 clocote.Preparati spaghetele al - dente sau conform instructiunilor de preparare de pe pachet, dupa dorinta.
Turnati chiftelele si sosul peste spaghete. Se consuma calde.