Petitchef

Strudel cu cartofi si sparanghel

Felul principal
4 porții
45 min
25 min
Foarte ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 4
1 pac. de aluat de Strudel

400 g cartofi fainosi

100 g unt (merge si ulei)

sare+piper

1 g zahar

1 g zeama de lamiie

2 cepe (1 pentru umplutura+1 pentru sos)

1 legatura snitling/ceapa ciorii sau frunze de ceapa verde


4 galbenusuri

100 g cascaval ras

6-9 felii de sunca taiate subtiri

20 g faina

200 ml smintina lichida

Preparare

  • Ceapa se curata si se taie marunt,la fel si snitlingul.
    1 ceapa se caleste in ca 30g unt sis e lasa deoparte.Cartofii se curata si se fierb.Dupa fiert se zdrobesc si se adaoga, ceva sare+piper, ceapa calita, galbenusurile de ou, 1/2 din snitling/ceapa ciorii si cascavalul ras.
  • Spranglelul se curata, dar ATENTIE- trebuie curatat bine de coaja, altfel dupa fiert coaja o s afie atoasa precum la pastaile de fasole verde,mai imbatrinite. Intr-o oala se pun la fiert ca. 3l apa cu 1 lc sare, 1 lc zahar, 10g unt si 1ls zeama de lamiie.Cind incepe sa fiarba apa, se pun legatura/-rile de Sparanghel la fiert.
  • Sparanghelul verde ca. 6 min, iar cel alb ca. 8 min.
    Dupa ce au fiert se scot si se pun la scurs,iar din apa in care a fiert Sparangelul se pastreaza ca 200ml pentru sos.Foile de strudel se aseaza pe un servet de bucatarie si se ung cu unt topit sau ulei.
  • Peste foi se aseaza pe 2/3 din suprafata feliile de sunca.Peste sunca se intinde masa de cartofi,iar deasupra se aseaza Sparanghelul fiert caruia i s-au taiat virfurile si s-au pus deoparte.
    Cu ajutorul prosopului de bucatarie Strudelul se ruleaza si se pune pe o tava unsa sau captusita cu hirtie de copt.
  • Astfel strudelul pregatit se introduce in cuptorul preincins la 200°C ca. 25-30 min.Pina ce deasupra prinde o culoare aurie. Intr-e timp s epregateste sosul.Intr-o oala se prajesc in restul de unt, restul de ceapa, eventual daca se dorste se adaoga si 1lc zahar si se caramelizeaza usor cu ceapa.Se adaoga faina, se amesteca lasindu-se sa se prajeasca putin dupa care se stinge cu zeama ramasa de la fiertul Sparanghelului.

Poze

STRUDEL CU CARTOFI SI SPARANGHEL, poza 1STRUDEL CU CARTOFI SI SPARANGHEL, poza 2

Întrebări:






Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Strudel rapid cu banane si zahar ars sau ciocolata
Strudel rapid cu banane si zahar ars sau ciocolata
4 porții
1 oră
Foarte ușor
4.9 / 5
Rețetă Strudel cu caise
Strudel cu caise
6 porții
45 min
Foarte ușor
4.1 / 5
Rețetă Ștrudel vienez cu sos de vanilie
Ștrudel vienez cu sos de vanilie
8 porții
1h40m
Dificil
4.5 / 5
Rețetă Cartofi prajiti, aurii si crocanti
Cartofi prajiti, aurii si crocanti
4 porții
40 min
Foarte ușor
3.3 / 5
Rețetă Midii cu cartofi prajiti
Midii cu cartofi prajiti
2 porții
1h10m
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Cuiburi din cartofi cu oua de prepelita
Cuiburi din cartofi cu oua de prepelita
12 porții
42 min
Ușor
2 / 5

Rețete

Articole conexe

Sparanghel – colectie de reteteSparanghel – colectie de retete12 retete de Cartofi copti12 retete de Cartofi coptiPiureuri de legume care inlocuiesc cu succes piureul de cartofiPiureuri de legume care inlocuiesc cu succes piureul de cartofiRetete cu cartofi dulciRetete cu cartofi dulci

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: