Petitchef

Strudel cu mere, pere si merisoare

Desert
8 porții
1 oră
50 min
Dificil

Ingrediente

Numarul de porții: 8

Ingrediente:

250 grame faina

2 linguri ulei

1/2 lingurita sare

1/2 lingura otet

130 ml apa calduta

1-1,2 kg fructe - 4 mere si 2 pere

sucul de la o lamaie

1 ceasca de pesmet

1 ceasca de merisoare uscate

75 grame zahar

1/2 lingura scortisoara

2 cuisoare

ulei

Preparare

  • Din faina, cele 2 linguri de ulei, otetul, sarea si apa am facut un aluat mai moale, la care am tot famantat vreo 10 minute... am si dat cu el de masa. Dupa ce l-am framantat bine l-am asezat intr-un vas uns cu putin ulei si acoperit cu un stergar. L-am lasat sa se odihneasca jumatate de ora la loc cald uscat.
    2 mere si para curatate de coaja le-am taiat cubulete si le-am stropit cu sucul de lamaie. Marul si para ramasa le-am ras si le-am stropit cu putin suc de lamaie.
    Aluatul odihnit l-am intins cu sucitorul intr-o foaie dreptunghiulara. L-am mai lasat 10 minute.
    Am luat o fata de masa curata si am intins-o pe masa de bucatarie, am presarat putina faina si am asezat foaia groasa de aluat pe ea. Cu multa grija, sa nu mi se rupa aluatul, l-am intins de jur-imprejur, bagand mana sub el si tragand usor dinspre centru spre margine.
    Am intins aluatul subtire, margine ramas de jur imprejur am taiat-o cu cutitul.
    Am lasat foaia sa se usuce nitel cateva minute.
    *** Am observat ca aluatul acesta l-am putut manevra si mai usor cu degetele inmuiate in putin ulei ...
    Dupa ce foaia de aluat s-a uscat am uns-o bine cu o pensula inmuiata ulei.
    Am luat pesmetul si am presarat peste aluat, lasand liber de jur-imprejur o margine de 2 degete.
    Apoi, am asezat intr-un strat uniform si lat de 4 degete fructele taiate cubulete si cele rase, stoarse bine, pe latura de unde urma sa rulez aluatul.
    Am presarat merisoarele si circa 75 de grame de zahar amestecat cu scortisoara si 2 cuisoare macinate peste fructe.
    Am rulat aluatul sul, cu ajutorul fetei de masa.
    Am asezat intr-o tava o foaie de copt, pe care am uns-o bine cu ulei.
    Am taiat sulul in 2 doua, ca sa-mi intre in tava, si am inchis capetii strudelului presand usor cu degetele aluatul.
    Strudelul l-am asezat in tava, pe foaia de copt, si l-am uns cu ulei.
    Am dat tava la cuptor 50 de minute, la un foc potrivit.

    Strudelul l-am servit imediat dupa l-am scos din cuptor, pudrat cu zahar si scortisoara.



Comentarii:

13/02/2015

Am sa o incerc maine

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
24/03/2015

De mult astept reteta,multumesc mult......

(0) (0) Abuz
24/03/2015

Minunata.

(0) (0) Abuz
06/10/2013

Merge , e buna

(0) (0) Abuz
26/09/2013

Buna reteta

(0) (0) Abuz
16/02/2013

Fructele taiate se calesc cu zaharul 2-3 minute .

(0) (0) Abuz
06/02/2013

E stata una ricetta facile e buona auguri bravo

(0) (0) Abuz
15/01/2013

E buna

(0) (0) Abuz
03/05/2012

Imi place foarte mult... am crezut ca sunt cel mai bun bucatar ... dar nu e reteta mea :))

(0) (0) Abuz
02/12/2011

Foarte amanuntit descrisa reteta.Felicitari ! As adauga doar ceva :e posibil ca multe fete dornice sa faca acest strudel,sa se sperie la gandul ca trebuie sa faca aceste foi subtiri si atunci,aluatul il poate imparti in 6,se fac 6 foi( pentru o tava )care se subtiaza mult mai repede si mai bine si apoi se umplu dupa reteta descrisa .Nu am inteles daca merisoarele s-au pus la inmuiat sau nu.

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Strudel cu mere (apfelstrudel)
Strudel cu mere (apfelstrudel)
8 porții
1h45m
Foarte ușor
4.8 / 5
Rețetă Strudel cu mere
Strudel cu mere
6 porții
35 min
Foarte ușor
3.2 / 5
Rețetă Ștrudel cosiță cu mere si pere
Ștrudel "cosiță" cu mere si pere
5 porții
1 oră
Ușor
4.4 / 5
Rețetă Chec cu ciocolata si pere
Chec cu ciocolata si pere
6 porții
1 oră
Foarte ușor
4.6 / 5
Rețetă Tarta cu ciocolata si pere
Tarta cu ciocolata si pere
6 porții
35 min
Foarte ușor
3.5 / 5
Rețetă Placinta cu mere si scortisoara-Petitchef
Placinta cu mere si scortisoara-Petitchef
6 porții
1h10m
Foarte ușor

Rețete

Articole conexe

Beneficiile otetului de mereBeneficiile otetului de mereCe trebuie sa stiti atunci cand recoltati, cumparati sau depozitati pereCe trebuie sa stiti atunci cand recoltati, cumparati sau depozitati pereMere in caramel – amintiri dulci ale copilarieiMere in caramel – amintiri dulci ale copilariei

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: