Petitchef

Strudel cu mere, pere si merisoare

Desert
8 porții
1 oră
50 min
Dificil

Ingrediente

8

Ingrediente:

Preparare

  • Din faina, cele 2 linguri de ulei, otetul, sarea si apa am facut un aluat mai moale, la care am tot famantat vreo 10 minute... am si dat cu el de masa. Dupa ce l-am framantat bine l-am asezat intr-un vas uns cu putin ulei si acoperit cu un stergar. L-am lasat sa se odihneasca jumatate de ora la loc cald uscat.
    2 mere si para curatate de coaja le-am taiat cubulete si le-am stropit cu sucul de lamaie. Marul si para ramasa le-am ras si le-am stropit cu putin suc de lamaie.
    Aluatul odihnit l-am intins cu sucitorul intr-o foaie dreptunghiulara. L-am mai lasat 10 minute.
    Am luat o fata de masa curata si am intins-o pe masa de bucatarie, am presarat putina faina si am asezat foaia groasa de aluat pe ea. Cu multa grija, sa nu mi se rupa aluatul, l-am intins de jur-imprejur, bagand mana sub el si tragand usor dinspre centru spre margine.
    Am intins aluatul subtire, margine ramas de jur imprejur am taiat-o cu cutitul.
    Am lasat foaia sa se usuce nitel cateva minute.
    *** Am observat ca aluatul acesta l-am putut manevra si mai usor cu degetele inmuiate in putin ulei ...
    Dupa ce foaia de aluat s-a uscat am uns-o bine cu o pensula inmuiata ulei.
    Am luat pesmetul si am presarat peste aluat, lasand liber de jur-imprejur o margine de 2 degete.
    Apoi, am asezat intr-un strat uniform si lat de 4 degete fructele taiate cubulete si cele rase, stoarse bine, pe latura de unde urma sa rulez aluatul.
    Am presarat merisoarele si circa 75 de grame de zahar amestecat cu scortisoara si 2 cuisoare macinate peste fructe.
    Am rulat aluatul sul, cu ajutorul fetei de masa.
    Am asezat intr-o tava o foaie de copt, pe care am uns-o bine cu ulei.
    Am taiat sulul in 2 doua, ca sa-mi intre in tava, si am inchis capetii strudelului presand usor cu degetele aluatul.
    Strudelul l-am asezat in tava, pe foaia de copt, si l-am uns cu ulei.
    Am dat tava la cuptor 50 de minute, la un foc potrivit.

    Strudelul l-am servit imediat dupa l-am scos din cuptor, pudrat cu zahar si scortisoara.


Întrebări:




Comentarii:

13/02/2015

Am sa o incerc maine

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
24/03/2015

De mult astept reteta,multumesc mult......

(0) (0) Abuz
24/03/2015

Minunata.

(0) (0) Abuz
06/10/2013

Merge , e buna

(0) (0) Abuz
26/09/2013

Buna reteta

(0) (0) Abuz
16/02/2013

Fructele taiate se calesc cu zaharul 2-3 minute .

(0) (0) Abuz
06/02/2013

E stata una ricetta facile e buona auguri bravo

(0) (0) Abuz
15/01/2013

E buna

(0) (0) Abuz
03/05/2012

Imi place foarte mult... am crezut ca sunt cel mai bun bucatar ... dar nu e reteta mea :))

(0) (0) Abuz
02/12/2011

Foarte amanuntit descrisa reteta.Felicitari ! As adauga doar ceva :e posibil ca multe fete dornice sa faca acest strudel,sa se sperie la gandul ca trebuie sa faca aceste foi subtiri si atunci,aluatul il poate imparti in 6,se fac 6 foi( pentru o tava )care se subtiaza mult mai repede si mai bine si apoi se umplu dupa reteta descrisa .Nu am inteles daca merisoarele s-au pus la inmuiat sau nu.

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Crumble de mere și pere super crocant și fraged
Crumble de mere și pere super crocant și fraged
4 porții
1 oră
Foarte ușor
3 / 5
Rețetă Budinca cu mere si caramel
Budinca cu mere si caramel
10 porții
1 h 20 m
Foarte ușor
4.8 / 5
Rețetă Crumble cu mere - super simplu
Crumble cu mere - super simplu
5 porții
50 min
Foarte ușor
Rețetă Chaussons cu mere
Chaussons cu mere
4 porții
1 h 50 m
Foarte ușor
Rețetă Placinta englezeasca cu mere
Placinta englezeasca cu mere
4 porții
45 min
Foarte ușor
4.7 / 5
Rețetă Tarta normanda cu mere si migdale
Tarta normanda cu mere si migdale
10 porții
2 h 50 m
Ușor
5 / 5

Articole conexe

Merele, fructe de toamnă sănătoase, parfumate și gustoase Merele, fructe de toamnă sănătoase, parfumate și gustoase Salata de fructe, desertul perfect! Salata de fructe, desertul perfect! Merele coapte, un desert clasic de iarna! Merele coapte, un desert clasic de iarna!

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează