Petitchef

FRIPTURA DE PORC CU SOS DE MERISOARE


Iat? un preparat ardelenesc care cu siguran?? v? va încânta sim?urile gustative.
Prima dat? am gustat friptur? de porc cu sos dulce - era de vi?ine, în casa, pe atunci, a viitoarei mele mame-soacre. La început am fost reticent? la astfel de mânc?ruri, eu o ardeleanc? get-beget, obi?nuit? cu fripturi "stropite" cu untura în care s-au pr?jit, a?a cum le f?cea bunica, dar dup? a doua - a treia înghi?itur? am început s?-mi schimb complet p?rerea ?i chiar a ajuns s?-mi plac?.
O pute?i prepara pentru masa de duminic?, când ave?i invita?i ?i vre?i s?-i surprinde?i sau pur ?i simplu când vre?i s? v? r?sf??a?i cu ceva dulce-picant.
Ingrediente friptur? de porc:
- 500 g pulp? de porc proasp?t?
- 500 g pulp? de porc afumat?
- 2 linguri untur? de porc
- 1 can? vin ro?u
- 1/2 can? ap?
- sare
- piper
- boia
Pulpa de porc se spal?, se por?ioneaz? în felii de un deget grosime ?i se a?eaz? în tav?: o felie de carne proasp?t?, una afumat?, una proasp?t?, una afumat?, etc.
Peste ele se pun condimentele, untura ?i se toarn? apa ?i vinul. Se acoper? tava cu o folie de aluminiu ?i se d? la cuptor la foc mic. Din când în când se mai stropesc cu zeama format? în tav?.
In ultimele minute se ia folia de pe tav?, carnea se întoarce ?i se mai d? la cuptor s? scad? zeama ?i s? se rumeneasc? friptura.

Ingrediente pentru sos:
- un borcan de 400 g meri?oare s?lbatice
- un cub unt (50g)
- 1 lingur? ulei
- 3 linguri cu f?in?
- 1/2 linguri?? nuc?oar?
- 2oo - 300 ml de lapte
- sare
- piper
Pune?i untul ?i uleiul într-o cr?ticioar? mic?, ad?uga?i f?ina ?i c?li?i u?or, amestecând continuu, cu mare aten?ie pentru a nu se arde f?ina, aceasta trebuie s? r?mân? alb?.

Se adaug? laptele, amestecând pentru a nu se forma cocoloa?e, apoi meri?oarele, sare, piper ?i nuc?oar?.



Sosul se las? la fiert 10 - 15 minute, iar dac? este prea gros, se dilueaz? cu lapte.


Lâng? friptur? am f?cut un piure de cartofi cu lapte ?i unt.









Comentarii:

31/12/2013

Excelenta

(0) (0) Abuz
28/02/2013

Supeeer

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Friptura de porc in punga maggi
Friptura de porc in punga maggi
2 porții
35 min
Foarte ușor
4.9 / 5
Rețetă Friptura de porc cu sos de vin rosu
Friptura de porc cu sos de vin rosu
4 porții
45 min
Foarte ușor
4.4 / 5
Rețetă Friptura de porc cu sos de ceapa
Friptura de porc cu sos de ceapa
6 porții
40 min
Foarte ușor
4.1 / 5
Rețetă Placinta cu carne de bibilica
Placinta cu carne de bibilica
8 porții
4 ore
Ușor
3.7 / 5
Rețetă Linte cu pulpa de porc
Linte cu pulpa de porc
4 porții
2h15m
Foarte ușor
4.2 / 5
Rețetă Sos de branza pentru tacos
Sos de branza pentru tacos
2 porții
15 min
Foarte ușor

Rețete

Articole conexe

Friptura si carnati, hai poftiti, poftiti, gustati!Friptura si carnati, hai poftiti, poftiti, gustati!Romesco - sos spaniol de ardei rosiiRomesco - sos spaniol de ardei rosiiFriptura de miel de PasteFriptura de miel de Paste

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: