Petitchef

Friptura de pui cu cartofi si unt

Ingrediente:
- 2 linguri de usturoi (pisat)
- 1 lingurita sare
- 3 / 4 linguri?? de piper negru proasp?t m?cinat
- 1/ 2 linguri?a salvie uscata tocata
- un pui
- 12 buc cartofi ro?ii taiati felii
- 2 linguri de unt, topit

Mod de preparare:
Amestecati 1 1 / 2 linguri de usturoi, 1 / 2 lingurita sare, 1 / 2 lingurita piper, si salvie într-un castron mic. Spalati puiul si sl?bi?i pielea de pe piept ?i copane (desfacand pielea cu degetele, împingând u?or între piele ?i carne). Ridica?i extremit??ile aripilor ?i copanelor pe spate. Freca?i puiul sub piele cu amestec-ul de usturoi. Asezati puiul in tava cu pieptul in sus si stropiti cu ulei. Introduceti tava in cuptorul incins in prealabil si lasati asa timp de 20 de minute. Intre timp spalati cartofii curatati si taiatii felii si amestecatii cu unt, 1 1 / 2 lingurite usturoi, 1 / 2 linguri?? de sare ?i 1 / 4 lingurita piper. Aranja?i în jurul pui-ului in cuptor. Coace?i timp de 1 or? sau pân? când vedeti ca pielea s-a rumenit bine. Cand totul este gata, opriti focul si mai lasati tava in cuptor aproximativ 10 minute.
Serviti totul cu o salata de legume proaspete...pofta mare!

Nota:
Mici secrete in alegerea cartofilor optimi pentru diverse mancaruriCand sunt gatite alimentele, se urmaresc doua elemente: aspectul si gustul. In cazul cartofilor, acestea depind de cantitatea de amidon. Cartofii uscati, pufosi, fainosi sunt cei cu un continut ridicat de amidon si sunt responsabili pentru un aspect tentant atunci cand sunt copti sau prajiti. Se sfarama atunci cand sunt fierti.Cartofii cu aspect cerat, zemos au un continut mai scazut de amidon si raman fermi, cu un aspect placut atunci cand sunt fierti in apa. Sunt potriviti pentru salate. Se pot, de asemenea, coace, pastrandu-si aspectul, insa isi pierd din textura catifelata.












Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate = 

Rețete inrudite

Rețetă Friptura de pui cu varza de bruxelle si cartofi noi
Friptura de pui cu varza de bruxelle si cartofi noi
4 porții
30 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Friptura de pui la cuptor cu piure de cartofi
Friptura de pui la cuptor cu piure de cartofi
8 porții
50 min
Foarte ușor
4.1 / 5
Rețetă Friptura de pui cu cartofi si usturoi in sos de rosii
Friptura de pui cu cartofi si usturoi in sos de rosii
4 porții
35 min
Foarte ușor
4.1 / 5
Rețetă Supa de cartofi si praz
Supa de cartofi si praz
4 porții
1 oră
Foarte ușor
4.8 / 5
Rețetă Pui tandoori Petitchef
Pui tandoori Petitchef
2 porții
20 min
Foarte ușor
4.9 / 5
Rețetă Pui cu lamaie la cuptor
Pui cu lamaie la cuptor
4 porții
30 min
Foarte ușor
5 / 5

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei