Petitchef

Foie gras ... pasional...!

Felul principal
6 porții
20 min
25 min
Foarte ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 6
1 ficat de gasca de cca 750 -800g

2 cepe albe mijlocii, taiate rondele, grosier

2 mere taiate cubulete mari

1 fructul "Pasiunii"

1 li sucul de la

2 lingurite dulceata de coacaze negre

100 g de unt

100 ml de congiac 5*

100 ml de bere

100 g faina

1 galbenus de ou

3-4 linguri de ulei de floarea soarelui

cateva frunze proaspete de busuioc maruntite pentru ornat

sare si piper dupa gust

Preparare

  • A cumparat acest ficat frumos de gasca, de 780g. L-a scos din pachetul vidat in care se afla si dupa ce l-a spalat usor in apa rece si l-am sters cu un prosop de hartie, l-a taiat in felii de 2 cm grosime, cat mai egal posibile.
  • A asezonat ficatul astfel portionat cu sare de mare si piper proaspat macinat. L-am pus intrun platou si i-am pus in frigider pentru 30 de minute.Intre tinp am putut sa ma ocup de fructe: a taiat merele in felii groase dar mai marunte si am feliat fructul Pasiunii.Le-a pus deoparte.
  • Acum a taiat ceapa alba in rondele mai grosiere, am asezonat cu sare si piper. A pregatit un aluat pentru a cali ceapa, facut din faina, ou si bere. A amestecat foarte bine componentele aluatului pana s-au omogenizat.
  • A incins o tigaie cu ulei si dupa ce am pus ceapa in aluat, le-a introdus in uleiul fierbinte. Trebuie lasate atat cat sa se rumeneasca frumos pe ambele parti, sa fie rumeni dar usor prajite. Dupa ce am terminat de prajit rondelele de ceapa, le punem intrun bol si le introducem intrun loc cald.Acum e timpul sa ne ocupam de "prajit" fructele .
  • Intro tigaie curata, adaugam 50g de unt, il topim si cand acesta s-a incins introducem merele, le caramelizam 30 de secunda, dupa care adaugam si bucatile din fructul Pasiunii.Dupa inca 30 de secunde de prajire a fructelor, adaugam cogniacul si le flambam, pentru a intensifica aromele si a adauga aroma cogniacului in sosul care se formeaza. Dupa flambare, adaugam dulceata de coacaze negre si sucul de limeta.
  • Amestecam inca 2 minute pe un foc iute. Aromele care se degaja sunt foarte imbietoare. Scoatem fructele prajite si le punem si pe acestea intrun loc cald.Trecem sa prajim ficatul de gasca. Intro alta tigaie curata, punem restul de unt si bucatile de ficat de gasca preparate anterior si scoase din frigider. Prajim maxim 2 minute pe fiecare parte. Dupa ce le intoarcem pe partea cealalta putem sa stropim cu o lingura partea deja prajita cu grasimea realizata din unt si combinata cu grasimea care o lasa ficatul de gasca, pentru a continua fragezirea partii deja prajite.

Poze

Foie Gras ... Pasional...!, poza 1Foie Gras ... Pasional...!, poza 2Foie Gras ... Pasional...!, poza 3


Comentarii:

12/10/2016

Nu inteleg nimic

(0) (0) Abuz
11/10/2016

Trebuie sa fie bun ,trebuia sa spui si cum se serveste,adica montarea pe farfurie ,e important ,daca tot te-ai deranjat sa gatesti asa delicatesa

(0) (0) Abuz
11/10/2016

E o grozavie

(0) (0) Abuz
11/10/2016

Preparatele din ficat mai ales de gasca sunt foarte bune, dar din reteta prezentata eu nu am inteles mare lucru.Rog pe cei ce prezinta retete daca vor sa o faca sa fie mai concreti in exprimare.

(0) (0) Abuz
11/10/2016

Voi nu sunteti romani ? Sau nu prea ati dat pe la scoala! Manifestati putin respect fata de cei care va citesc "creatiile", atunci cand redactati retetele. Si daca nu prea v-a placut cartea atunci cand era timpul s-o faceti, macar acum mai studiati gramatica.

(0) (0) Abuz
marcudoina2004, 11/10/2016

Imi facea mama cand eram mica,destul de des,putin mai altfel,cu boia -tip paprika,ceapa rondele ,era o minunatie

(0) (0) Abuz
11/10/2016

Super

(0) (0) Abuz
20/11/2012

F bun

(0) (0) Abuz
10/04/2012

No coment!

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Foietaj cu pesto si rosii
Foietaj cu pesto si rosii
2 porții
50 min
Foarte ușor
4.2 / 5
Rețetă Foietaj cu rosii, cremvursti, cascaval
Foietaj cu rosii, cremvursti, cascaval
4 porții
35 min
Foarte ușor
4.5 / 5
Rețetă Foietaj pentru placinte si strudele
Foietaj pentru placinte si strudele
4 porții
40 min
Foarte ușor
4.5 / 5
Rețetă Trandafiri din mere
Trandafiri din mere
4 porții
45 min
Foarte ușor
Rețetă Aperitiv cu carne uscata
Aperitiv cu carne uscata
8 porții
1h8m
Foarte ușor
4.1 / 5
Rețetă Tarta Stea cu fructe
Tarta Stea cu fructe
8 porții
1 oră
Foarte ușor
2.5 / 5

Rețete

Articole conexe

Foie gras, delicatesa bucatariei frantuzesti!Foie gras, delicatesa bucatariei frantuzesti!

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: