Petitchef

Desert cu fructul-pasiunii si limeta

Desert
8 porții
20 min
35 min
Foarte ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 8
12 fructele-pasiunii coapte,

600 ml smantana frisca,

50 g zahar tos,

coaja rasa si zeama de la o limeta,

biscuiti cu unt pentru servit.

Preparare

  • Fructele pasiunii se trec printr-o sita astfel incat toate semintele sa fie retinute. Smantana impreuna cu zaharul, mai putin o lingura se pun pe foc mic 5-8 minute pana isi reduce putin volumul.
  • Se ia de pe foc si se adauga coaja si 2 linguri din zeama de limeta impreuna cu ¼ din sucul de fructele pasiunii. Se amesteca bine pentru ca se va ingrosa imediat. Se pune amestecul in 6 pahare inalte de desert si se lasa sa se intareasca in frigider minim o ora.
  • Restul de suc impreuna cu zeama de limeta si lingura de zahar se fierb 3 minute pana se ingroasa. Se lasa sa se raceasca. La servire se toarna siropul obtinut peste desertul din pahare si se serveste cu biscuiti cu unt.
  • Tort de bezea cu fructul pasiuniiFructul pasiunii cu supa de mangoPrajitura cu fructul pasiuniiDesert cu coacaze rosii si turta dulceSalata de porumb si fasoleSalata de mango si pepeneTrifle cu merisoare.
  • Capsuni RomanoffGranita de piersici si cirese negreSalata mix de pepeneInghetata cu kiwi si sirop de cireseCompot de fructe rosiiMilkshake cu struguriSerbet de fructe de padureCheesecake Tutti Frutti.
A Alimentatie Copii ? Retete pentru Copii ? Nutritie Copii ? Retete Culinare ? Ghid Nutritie ? Specialist Nutritie ? Sfaturi Sanatoase





Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Ficatei cu orez si mazare
Ficatei cu orez si mazare
2 porții
40 min
Foarte ușor
4 / 5
Rețetă Desert simplu cu gelatina
Desert simplu cu gelatina
4 porții
10 min
Foarte ușor
4 / 5
Rețetă Tarta crème brûlée- un desert elegant
Tarta crème brûlée- un desert elegant
8 porții
1h50m
Ușor
1.3 / 5
Rețetă Tarta cu maroilles
Tarta cu maroilles
4 porții
50 min
Foarte ușor
3.6 / 5
Rețetă Tarta Trio Ciocolata
Tarta Trio Ciocolata
6 porții
18h50m
Ușor
5 / 5

Rețete

Articole conexe

Idei simple si delicioase cu Fructul Pasiunii!Idei simple si delicioase cu Fructul Pasiunii!Cel mai apreciat desert romanesc, papanasii!Cel mai apreciat desert romanesc, papanasii!Merele coapte, un desert clasic de iarna!Merele coapte, un desert clasic de iarna!Crème Brûlée – un desert periculos, periculos de bun!Crème Brûlée – un desert periculos, periculos de bun!

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: