Petitchef

Tort cu mousse de ciocolata si mousse de piersici

Desert
8 porții
90 min
40 min
Foarte ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 8
150 g ciocolata amaruie

40 g unt

2 galbenuse

4 albuse

100 g zahar

6o g faina

un praf de sare(un varf de cutit).

Crema


-mousse de ciocolata:

150 g ciocolata cu lapte

3 galbenuse

un albus

150 g zahar

200 ml frisca

10 g gelatina

vanilie

un compot de piersici de 850g

2 oua

200 ml frisca

150 ml sirop de fructul pasiunii

20 g gelatina.

Preparare

  • Galbenusele se freaca bine cu jumatate din cantitatea de zahar, se adauga sarea.
    Albusele se bat spuma tare cu restul de zahar si se incorporeaza usor in galbenuse.
    Untul se topeste ,ciocolata se topeste si se adauga impreuna in compozitia de oua ,se adauga apoi faina amestecand usor cu lingura.
  • Se pune compozitia intr-o tava cat mai mare ,pe hartie de copt,si se intinde intr-un strat subtire .
    Tava mea cea mai mare este de 43 /29 e o tava de fursecuri la care pus cadru de prajitura dat la cuptor tinut cam 25 de minute la foc incet.
  • Dupa ce se raceste ,se intoarce si se stropeste cu putina apa hartia ca sa se dezlipeasca usor si apoi taiat blatul in doua .Jumatate pus pe un platou si pus cadrul in jurul lui ,daca nu aveti cadru de prajitura ,se poate face un cadru din folie de argint impaturit in trei ca sa fie mai tare.
  • Gelatina se hidrateaza in 4-5 lg de apa calda.
    In reteta scrie ca galbenusele se spumeaza bine cu jumatate din zahar
    pus impreuna cu jumatate din zahar si cu 6 lg de lapte pe baie de aburi si amestecat pana s-a facut ca o smantana ,apoi lasat la rece .
  • Albusele se bat bine cu cealalta jumatate de zahar ,frisca se bate tare ,se amesteca impreuna ,se pun galbenusele ,ciocolata topita si ultima data gelatina .
    Compozitia se pune peste primul blat ,peste mousse se pune al doilea blat si se da la rece pana pregatim mousse-ul de piersica.
  • Piersicile se scot din zeama se adauga peste ele siropul si se fac piure foarte fin.
    Gelatina dizolvat-o tot in sirop de piersica.
    Galbenusele amestecat cu 2 lg de zahar si 4lg de lapte pe baie de aburi pana cand devin ca o smantana , lasat la racit.Albusele se bat si se amesteca cu galbenusele reci, se adauga piureul , gelatina ,iar la sfarsit se amesteca cu frisca batuta.Se amesteca bine compozitia cu lingura pale ,pale de jos in sus si se pune peste foaia de blat,se da la rece.
  • Gandit ca nu merge imbracat in pasta ,asa ca pus deasupra o glazura din ciocolata.
    Glazura trebuie sa fie cat mai rece cand se pune peste mousse.Se ia cadrul deoparte si se orneaza si marginea doar cine vrea ,eu am topit ciocolata si cand a fost intarita ...dar nu de tot,am decupat ciocolata cu o forma de biscuiti ,pe mijlocul fiecareia am mai facut cate un lantic tot din ciocolata dar neagra ,apoi pus in jurul tortului .

Poze

Tort cu mousse de ciocolata si mousse de piersici, poza 1Tort cu mousse de ciocolata si mousse de piersici, poza 2Tort cu mousse de ciocolata si mousse de piersici, poza 3Tort cu mousse de ciocolata si mousse de piersici, poza 4Tort cu mousse de ciocolata si mousse de piersici, poza 5Tort cu mousse de ciocolata si mousse de piersici, poza 6Tort cu mousse de ciocolata si mousse de piersici, poza 7Tort cu mousse de ciocolata si mousse de piersici, poza 8Tort cu mousse de ciocolata si mousse de piersici, poza 9


Comentarii:

19/10/2012

Muy interesante y apetisante....!!!!

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Tort cu mousse de ciocolata si visine
Tort cu mousse de ciocolata si visine
6 porții
1h30m
Foarte ușor
3.9 / 5
Rețetă Tort cu mousse de pepene galben si crema cu piersici
Tort cu mousse de pepene galben si crema cu piersici
8 porții
55 min
Foarte ușor
4.1 / 5
Rețetă Tort cu mousse de piersici
Tort cu mousse de piersici
8 porții
2 ore
Ușor
4.6 / 5
Rețetă Tort padurea neagra - retata pas cu pas
Tort padurea neagra - retata pas cu pas
8 porții
3h20m
Dificil
4.8 / 5
Rețetă Tort cu mousse de ciocolata Petitchef
Tort cu mousse de ciocolata Petitchef
8 porții
25 min
Foarte ușor
4.6 / 5
Rețetă Tort cu ciocolata si caramel sarat
Tort cu ciocolata si caramel sarat
9 porții
10h55m
Foarte ușor
4.3 / 5

Rețete

Articole conexe

Cea mai buna ciocolata! Ciocolata de casa!Cea mai buna ciocolata! Ciocolata de casa!Ciocolata neagra, dulcele permisCiocolata neagra, dulcele permisSimplu si rafinat ca Mousse au Chocolat!Simplu si rafinat ca Mousse au Chocolat!

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: