Petitchef

Glazura de serbet

Reteta glazura de serbet

Ingrediente si mod de preparare pentru reteta glazura de serbet:

Glazurile se pregatesc mai rapid cu serbet de diverse culori si arome, procurat din comert. Pentru glasarea unui tort mare si înalt este indicat sa se foloseasca o cantitate mai mare de serbet decît cea strict necesara, ca sa se acopere toata suprafata dintr-o singura turnare, orice adaos ulterior, dupa ce se usuca putin glazura, lasa urme.

Daca serbetul este vechi si s-a împietrit, chiar cu o zi înainte de a avea nevoie, borcanul se pune într-un vas cu apa calda care sa-l cuprinda pîna sus, schimbînd apa, cînd aceasta se raceste, pîna cînd se moaie serbetul si se poate scoate din borcan.

Cînd se glaseaza tort sau rulada etc., se adauga si la serbet unt; pentru 100 ? 300 g serbet se pun 30?100 g unt. La început, se pun numai 30 g unt (daca este nevoie se mai adauga pe parcurs); untul si serbetul se amesteca pe un vas cu apa calda (nu fierbinte), pîna cînd se moaie si se continua sa se amestece pîna cînd se subtiaza si capata consistenta unei smîntîni care curge (cînd se ridica lingura, dosul acesteia ramîne glasat uniform). Daca serbetul este prea gros, se poate dilua cu o lingurita de apa calda. Daca serbetul este mai consistent (întarit) si este nevoie de lichid mai mult, atunci se fierb 50? 100 g zahar cu 25?50 ml apa, pîna cînd se leaga bine (cînd se ridica lingura din sirop, pe lat, cad deodata, de pe marginea acesteia 3 picaturi, una linga alta); serbetul se dilueaza cu sirop, sau se subtiaza cu ceva mai mult unt (daca nu este nevoie de prea mult lichid) cu care se amesteca bine la cald, cum s-a aratat, apoi se foloseste imediat la glasat.

Pentru un tort mijlociu, copt într-o forma sau cratita de 2l, se vor pune la încalzit 250?300 g serbet si 50?60 g unt. Tortul, aranjat cu crema numai între foi (nu si pe dinafara), se preseaza lateral cu lama unui cutit ca sa nu prezinte denivelari, se tine la frigider 2?3 ore, ca sa se întareasca crema, apoi se asaza pe o foaie de nailon (ca sa se poata aduna serbetul care se scurge). Se lasa cca 30 minute, în bucatarie, înainte de glasare, ca sa nu fie prea rece si sa nu se întareasca glazura prea rapid, cînd se toarna peste el. Serbetul, subtiat cît este necesar, ca sa curga si sa acopere tortul într-un strat de 2?3 mm, se toarna deasupra acestuia; se orienteaza repede (cu un cutit inoxidabil cu lama lata) în toate directiile ca sa se acopere bine, deasupra si lateral; serbetul care a curs pe nailon se ridica cu lama cutitului, acoperind bine tortul, unde mai este nevoie.

Se poate lucra destul de linistit, deoarece glazura nu se întareste atît de repede. Dupa ce tortul s-a acoperit bine, glazura se lasa sa se întareasca 2?3 ore (sau cît este necesar). Toate resturile de glazura se aduna de pe foaia de nailon, iar tortul se ridica cu 2 cutite introduse sub el si se asaza pe un platou cu sau fara picior. Deasupra se orneaza cu frecat (si colorat foarte putin cu cacao), cu ajutorul cornetului de hîrtie. taiat la vîrf în forma de stea.

Tot cu serbet se pot glasa eclerarile, ruladele, islerele si toate prajiturile care necesita o glazura mai fina.

Share this on Facebook


Tweet This!


Share this on del.icio.us


Stumble upon something good? Share it on StumbleUpon


Subscribe to the comments for this post?


Email this via Gmail


Retete asemanatoare

Glazura galbena
Glazura cu ciocolata
Glazura cu cacao ( varianta II )
Glazura cu cacao ( varianta I )
Glazura alba










Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Crema cu alune (desert vegan si fara gluten)
Crema cu alune (desert vegan si fara gluten)
2 porții
15 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Tarta de zmeura cu crema de migdale
Tarta de zmeura cu crema de migdale
10 porții
40 min
Foarte ușor
3.3 / 5
Rețetă Samosas cu macrou și cremă de brânză
Samosas cu macrou și cremă de brânză
3 porții
25 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Rosii umplute cu ton, crema de branza si masline
Rosii umplute cu ton, crema de branza si masline
4 porții
10 min
Foarte ușor
4.9 / 5
Rețetă Crema de vanilie - crema de patiserie
Crema de vanilie - crema de patiserie
4 porții
20 min
Foarte ușor
4.8 / 5

Articole conexe

Torturile – bijuterii dulci, pline de culoare! Torturile – bijuterii dulci, pline de culoare! Eclerele, tentatii dulci Eclerele, tentatii dulci

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează