Petitchef

Brioches suisses

Dacă vă plac produsele de patiserie cu diverse umpluturi, cu siguranță că o să vă placă și Brioches suisses ♥
Astăzi, vă invităm să faceți singuri această rețetă! Aluat de brioche, cremă de vanilie, pepite de ciocolată! Urmați pașii de pregătire de mai jos ↓

Gustări
9 porții
1 oră
3 h 30 m
14 min
Foarte ușor

Video

YouTube

Ingrediente

9

Aluatul de brioche :

Crème pâtissière :

Pentru umplutură :

Pentru ungere :

Sirop :

Materiale

  • 1 robot de patiserie
  • 1 sucitor
  • folie alimentară
  • spatulă
  • pensulă

Preparare

  • Etapa 1 - Brioches suisses
    Dizolvati drojdia în lapte călduț (sau în apă călduță). Lăsați 10 minute la temperatura camerei.
  • Etapa 2 - Brioches suisses
    Puneți făina, sarea și zahărul în vasul robotului. Adăugați ouăle și amestecul de drojdie + lapte. Frământați la viteza 2 până când aluatul se desprinde de pe margini.
  • Etapa 3 - Brioches suisses
    Adăugați treptat untul înmuiat în timp ce continuați să frământați. Când este încorporat tot untul, frământați încă 15 minute cu viteza 3, până când aluatul se desprinde de pe margini.
  • Etapa 4 - Brioches suisses
    Formați o minge din aluat. Acoperiți vasul cu un prosop curat și lăsați aluatul să se odihnească 1 oră și 30 de minute la temperatura camerei. Infoliați apoi aluatul și dați la frigider timp de 1 oră.
  • Etapa 5 - Brioches suisses
    Între timp, pregătiți crema de patiserie. Amestecați oul cu jumătate de zahăr, apoi adaugați amidonul de porumb și încorporați bine.
  • Etapa 6 - Brioches suisses
    Fierbeți laptele cu cealaltă jumătate de cantitate zahăr și vanilia. Turnați jumătate din lapte direct în castron și amestecați bine. Apoi turnați această compoziție în cratiță. Amestecați și puneți din nou pe foc.
  • Etapa 7 - Brioches suisses
    Amestecați constant până fierbe. Când ajunge la temperatura de fierbere, țineți pe foc încă 2 minute, amestecând.
  • Etapa 8 - Brioches suisses
    Luați cratița de pe foc apoi adăugați untul tăiat în bucăți mici. Amestecași bine. Puneti folie alimentara direct pe crema-aplicați folia alimentară pe toată suprafața cremei pentru a preveni uscarea acesteia. Puneți la frigider și lasați să se răcească complet.
  • Etapa 9 - Brioches suisses
    Scoate aluatul din frigider și degazati-l. Pudrați bine cu făină suprafața de lucru și aluatul, apoi întindeți aluatul pentru a forma un dreptunghi (grosime de aproximativ 4-5 mm).
  • Etapa 10 - Brioches suisses
    Intindeți crema de patiserie pe jumătate din suprafată. Adăugați pepitele de ciocolată pe întreaga suprafață a cremei și apăsați-le în cremă folosind o spatulă sau o lingură.
  • Etapa 11 - Brioches suisses
    Pliați partea neumplută de aluat peste crema de patiserie. Tăiați marginile pentru a forma un dreptunghi curat.
  • Etapa 12 - Brioches suisses
    Apoi tăiați un dreptunghi mic. Folosiți-vă mâna dvs. pentru a tăia dreptunghiuri de aceeași lățime: puneți mâna lângă ea și tăiați dreptunghiuri de 3 degete lățime.
  • Etapa 13 - Brioches suisses
    Aranjați brioches pe o foaie de copt tapetată cu hârtie de pergament. Acoperiți cu un prosop curat și lasăți să stea 1 oră la temperatura camerei.
  • Etapa 14 - Brioches suisses
    Preîncălziți cuptorul la 180° C și pregătiți compozitia pentru ungere: amestecati galbenusul cu laptele.
    Ungeti brioches cu aurirea folosind o pensula.
  • Etapa 15 - Brioches suisses
    Coaceti brioches timp de 12 minute la 180°C.
  • Etapa 16 - Brioches suisses
    Între timp, pregătiți siropul:
    Turnați zahărul și apa într-o cratiță și fierbeti la foc mediu. Lăsați să se răcească.
  • Etapa 17 - Brioches suisses
    Ungeți brioches cu siropul și lăsați-le să se răcească.
  • Etapa 18 - Brioches suisses
    Gata!

Echipamente de gătit

Cuptor

Observații:

Putem congela brioches suisses?
Vă recomandăm să le congelati înainte de a le găti.

Care este echivalența dintre drojdia uscată și drojdia proaspătă?
Pentru această rețetă, veți avea nevoie de 1 plic de drojdie uscată sau 10 g de drojdie proaspătă.

Putem reduce zahărul din rețeta de cremă de patiserie?
Crema noastră de patiserie într-adevăr nu conține mult zahăr, veți fi surprins de gustul ei ușor dulce. Nu veți putea reduce zahărul din smântână.

Sunt intolerant la lactoză, sunt posibile alternative?
Dacă aveți intoleranță la lactoză, puteți face această rețetă fără nicio problemă înlocuind laptele cu lapte vegetal și untul cu margarină, în aluatul de brioche precum și în crema de patiserie. Veți obtine avea brioches suisses fără lactoză :-)

Poze

Brioches suisses
Brioches suisses - poza 2
Brioches suisses - poza 3
Brioches suisses - poza 4
Brioches suisses - poza 5
Brioches suisses - poza 6

Întrebări:






Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Brioches tressées cu ciocolata
Brioches tressées cu ciocolata
8 porții
3 h 35 m
Ușor
5 / 5
Rețetă Rulou kinder bueno (buturuga kinder bueno)
Rulou kinder bueno (buturuga kinder bueno)
8 porții
2 h 2 m
Foarte ușor
3.5 / 5
Rețetă Blondie cu cireșe și ciocolată
Blondie cu cireșe și ciocolată
9 porții
1 h 35 m
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Cheesecake kinder bueno
Cheesecake kinder bueno
8 porții
4 ore
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Cheesecake cu snickers
Cheesecake cu snickers
6 porții
4 h 52 m
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Tort padurea neagra - reteta pas cu pas
Tort padurea neagra - reteta pas cu pas
8 porții
3 h 20 m
Dificil
4.8 / 5

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează