Petitchef

Profiterol cu crema de zmeura

Desert
8 porții
45 min
30 min
Foarte ușor
Bun, aromat si usor de facut!
Cea mai grea parte este umplerea gogosilor ca restul e o joaca.

Ingrediente

Numarul de porții: 8

Pentru gogosi:

1 cana apa;

1/2 cana ulei;

1 cana faina;

5 oua.

Am folosit o cana de 300 ml.


Pentru crema si topping:

400 ml frisca;

350 g zmeura;

4 linguri zahar;

2 linguri suc de lamaie;

1 ciocolata de 100 g cu alune de padure;

2 linguri ulei.

Preparare

  • Gogosile:
    Se masoara mai intai faina, se pune deoparte; apoi intr-o craticioara mica se toarna o cana de apa si jumatate de ulei. Se lasa sa fiarba.

    Cand fierbe, se ia de pe foc, si se toarna toata faina deodata. Apoi cu o lingura de lemn se omogenizeaza. Se mai pune 1 minut pe foc amestecand in continuu.
  • Se lasa sa se raceasca; apoi se adauga cate un ou si se amesteca bine, bine pana ce aluatul devine fin si cremos.
  • Se tapeteaza o tava cu hartie de copt, iar cu ajutorul unei lingurite (e mai comod si mai rapid), sau a unui pos, sau chiar a unei pungi taiate la un colt se formeaza gogosile.

    Eu prefer sa fac gogosele mici pentru a manca mai multe :) dar se pot face si alungite ca pentru clasicele eclere. Trebuie lasat spatiu unde ele pentru ca vor creste.
  • Apoi se baga in cuptorul preincalzit la 200 grade pentru 20-30 minute, pana cand au crescut si s-au rumenit usor.

    Nu se deschide usa cuptorului in primele 20 minute pentru ca nu mai cresc. Se lasa sa se raceasca.
  • Crema :
    Se pune zmeura impreuna cu zaharul si sucul de lamaie intr-un robot de bucatarie sau blender si se mixeaza pana iese un sos gros.
  • Se trece sosul printr-o sita fina pentru a scapa de seminte. Se lasa deoparte.

    Se bate frisca, si se incorporeaza 8 linguri se sos de zmeura.

    Se pune crema intr-un pos si se umplu gogosile.
  • Se topeste ciocolata pe baie de abur sau la cuptorul cu microunde si se adauga uleiul.

    Cu sosul de ciocolata se ung gogosile.

    Se servesc cu sosul de zmeura ramas.



Comentarii (12):

21/06/2015

Apetisanta

(0) (0) Abuz
21/06/2015

Reteta tentanta.

(0) (0) Abuz
DIANA30
DIANA30, 21/06/2015

Cat pot fi de rautacioase unele cititoare ... :(

(0) (0) Abuz
30/01/2014

Delicios

(0) (0) Abuz
20/12/2013

E ca cacatu

(0) (0) Abuz
09/02/2013

Nu prea imi place...! Nu-mi place pentru ca profiterolul nu merge cu zmeura , iubesc fructul asta dar profiterolul merge cu vanilie sau ciocolata, incearca ce ti-am zis!

(0) (0) Abuz
25/11/2012

Perfecta

(0) (0) Abuz
20/11/2012

F bun!

(0) (0) Abuz
20/11/2012

--bun,bun.bunnnn rau

(0) (0) Abuz
20/11/2012

Delicioasa...!

(0) (0) Abuz

Sort:    Filtrează:

Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Profiterol cu capsuni
Profiterol cu capsuni
4 porții
40 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Profiterol cu inghetata de vanilie si sos de ciocolata
Profiterol cu inghetata de vanilie si sos de ciocolata
4 porții
15 min
Foarte ușor
4.6 / 5
Rețetă Profiterol
Profiterol
1 porții
25 min
Foarte ușor
4.7 / 5
Rețetă Desert crema vegana
Desert crema vegana
4 porții
20 min
Foarte ușor
3.3 / 5
Rețetă Vols au vent cu mascarpone si zmeura
Vols au vent cu mascarpone si zmeura
8 porții
1 oră
Ușor
5 / 5
Rețetă Bavareza cu zmeura si ciocolata alba
Bavareza cu zmeura si ciocolata alba
12 porții
3 ore
Dificil
4.8 / 5

Rețete

Articole conexe

Cum sa faci supa crema!Cum sa faci supa crema!Crema de branzaCrema de branzaSupa crema - colectie de reteteSupa crema - colectie de retete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: