Petitchef

Profiterol cu crema de zmeura

Bun, aromat si usor de facut!
Cea mai grea parte este umplerea gogosilor ca restul e o joaca.

Desert
8 porții
45 min
30 min
Foarte ușor

Ingrediente

8

Pentru gogosi:

Pentru crema si topping:

Preparare

  • Gogosile:
    Se masoara mai intai faina, se pune deoparte; apoi intr-o craticioara mica se toarna o cana de apa si jumatate de ulei. Se lasa sa fiarba.

    Cand fierbe, se ia de pe foc, si se toarna toata faina deodata. Apoi cu o lingura de lemn se omogenizeaza. Se mai pune 1 minut pe foc amestecand in continuu.
  • Se lasa sa se raceasca; apoi se adauga cate un ou si se amesteca bine, bine pana ce aluatul devine fin si cremos.
  • Se tapeteaza o tava cu hartie de copt, iar cu ajutorul unei lingurite (e mai comod si mai rapid), sau a unui pos, sau chiar a unei pungi taiate la un colt se formeaza gogosile.

    Eu prefer sa fac gogosele mici pentru a manca mai multe :) dar se pot face si alungite ca pentru clasicele eclere. Trebuie lasat spatiu unde ele pentru ca vor creste.
  • Apoi se baga in cuptorul preincalzit la 200 grade pentru 20-30 minute, pana cand au crescut si s-au rumenit usor.

    Nu se deschide usa cuptorului in primele 20 minute pentru ca nu mai cresc. Se lasa sa se raceasca.
  • Crema :
    Se pune zmeura impreuna cu zaharul si sucul de lamaie intr-un robot de bucatarie sau blender si se mixeaza pana iese un sos gros.
  • Se trece sosul printr-o sita fina pentru a scapa de seminte. Se lasa deoparte.

    Se bate frisca, si se incorporeaza 8 linguri se sos de zmeura.

    Se pune crema intr-un pos si se umplu gogosile.
  • Se topeste ciocolata pe baie de abur sau la cuptorul cu microunde si se adauga uleiul.

    Cu sosul de ciocolata se ung gogosile.

    Se servesc cu sosul de zmeura ramas.


Întrebări:




Comentarii (12):

21/06/2015

Apetisanta

(0) (0) Abuz
21/06/2015

Reteta tentanta.

(0) (0) Abuz
DIANA30
DIANA30, 21/06/2015

Cat pot fi de rautacioase unele cititoare ... :(

(0) (0) Abuz
30/01/2014

Delicios

(0) (0) Abuz
20/12/2013

E ca cacatu

(0) (0) Abuz
09/02/2013

Nu prea imi place...! Nu-mi place pentru ca profiterolul nu merge cu zmeura , iubesc fructul asta dar profiterolul merge cu vanilie sau ciocolata, incearca ce ti-am zis!

(0) (0) Abuz
25/11/2012

Perfecta

(0) (0) Abuz
20/11/2012

F bun!

(0) (0) Abuz
20/11/2012

--bun,bun.bunnnn rau

(0) (0) Abuz
20/11/2012

Delicioasa...!

(0) (0) Abuz

Sort:     Filtrează:
  • pagina 1 / 2

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Tarta de zmeura cu crema de migdale
Tarta de zmeura cu crema de migdale
10 porții
40 min
Foarte ușor
3.3 / 5
Rețetă Bavareza cu zmeura si ciocolata alba
Bavareza cu zmeura si ciocolata alba
12 porții
3 ore
Dificil
4.8 / 5
Rețetă Înghețată cu iaurt și zmeură
Înghețată cu iaurt și zmeură
6 porții
1 oră
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Mousse de zmeura
Mousse de zmeura
4 porții
30 min
Foarte ușor
4.8 / 5
Rețetă Milkshake vegan cu zmeura si capsune
Milkshake vegan cu zmeura si capsune
1 porții
10 min
Foarte ușor
4.7 / 5

Articole conexe

Zmeura- izvor de vitamine si minerale Zmeura- izvor de vitamine si minerale Torturile – bijuterii dulci, pline de culoare! Torturile – bijuterii dulci, pline de culoare! Eclerele, tentatii dulci Eclerele, tentatii dulci

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează