Petitchef

Brioches tressées cu ciocolata

Gustări
8 porții
20 min
3 ore
15 min
Ușor
Pentru micul dejun sau pauza de gustare, lasati-va ispititi de briosele noastre pufoase umplute cu ciocolata. Un adevarat deliciu pentru intreaga familie.
Pentru a urma pasii realizarii acestei retete, dar si tehnica noastra de pliere, urmariti cu atentie videoclipul si detaliile din reteta scrisa.

Ingrediente

Numarul de porții: 8
500 gr faina

10 gr sare

100 gr zahar

60 gr unt

250 ml lapte

1 ou

20 gr drojdie proaspata

320 gr ciocolata tartinabila (aprox 2 linguri / briosa)

Preparare

  • Etapa 1 - Brioches tressées cu ciocolata
    Turnati faina in vasului robotului, apoi sarea si zaharul. Adaugati untul moale si oul. Faceti o gropita pentru a pune drojdia care nu ar trebui să intre in contact cu zaharul si sarea.Incalziti laptele si adaugati-l.
  • Etapa 2 - Brioches tressées cu ciocolata
    Framantati aluatul timp de 3 - 5 minute la viteza 2. Formati o bila si acoperiti-o cu un prosop curat. Lasati aluatul sa creasca 2 ore la temperatura camerei.
  • Etapa 3 - Brioches tressées cu ciocolata
    Formati o bila din aluatul si impartiti în 8 bile mici de aproximativ 120 gr. Aplatizati bilele cu sucutorul apoi intindeti gemul si rulati pentru a obtine o bagheta.
  • Etapa 4 - Brioches tressées cu ciocolata
    Taiati bagheta pe jumatate in lungime. Rasuciti cele doua benzi.
  • Etapa 5 - Brioches tressées cu ciocolata
    Indoiti capetele si orientati-le spre partea centrala pentru a forma un "S".
  • Etapa 6 - Brioches tressées cu ciocolata
    Asezati briosele astfel formate pe o tava acoperita cu hartie de copt si lasati sa se creasca inca o ora. Introduceti la cuptor 15 minute la 180° C.
  • Etapa 7 - Brioches tressées cu ciocolata
    Gata!

Video

YouTube

Observații:

Drojdia: Drojdia de panificatie nu trebuie sa intre în contact cu sarea sau zaharul, ci isi va pierde proprietatile. Puteti inlocui 20 de grame de drojdie proaspata cu 15 grame de drojdie uscata pe care va trebui sa o diluati in putin lapte cald inainte de a o adăuga in vas.
Umplutura: puteti inlocui ciocolata cu gem (de exemplu)

Poze

Brioches tressées cu ciocolata, poza 1Brioches tressées cu ciocolata, poza 2Brioches tressées cu ciocolata, poza 3Brioches tressées cu ciocolata, poza 4




Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Oua de ciocolata
Oua de ciocolata
Desert
4.7 / 5
Rețetă Prajitura cu cocos si ciocolata
Prajitura cu cocos si ciocolata
4 porții
1h20m
Foarte ușor
4.4 / 5
Rețetă Cum sa faceti ganache de ciocolata?
Cum sa faceti ganache de ciocolata?
7 porții
10 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Moelleux ciocolata-vanilie
Moelleux ciocolata-vanilie
10 porții
1h10m
Foarte ușor
4.9 / 5
Rețetă Fursecuri de Paste (cu oua de ciocolata)
Fursecuri de Paste (cu oua de ciocolata)
7 porții
50 min
Foarte ușor
3 / 5

Rețete

Articole conexe

Cea mai buna ciocolata! Ciocolata de casa!Cea mai buna ciocolata! Ciocolata de casa!Ciocolata neagra, dulcele permisCiocolata neagra, dulcele permisInvata sa topesti ciocolata ca un profesionistInvata sa topesti ciocolata ca un profesionist

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: