Petitchef

Mini rulade cu ciocolata

Ingrediente
Pentru foaia de blat

2 oua4 linguri zahar2 linguri unt1 lingura faina de migdale3 linguri faina
Se bat albusurile spuma . Se adauga zaharul , se bate bine cu mixerul apoi se adauga galbenusurile.
Se adauga untul , se bate bine apoi se adauga faina si faina de migdale.
Se toarna torul intr-o tava de 20/30 cm tapetata cu hartie de copt si se coace in cuptor la 180 grade timp de 5-8 minute. Nu trebuie sa se rumeneasca doar sa fie coapta.
Se scoate din cuptor si asa calduta se ruleaza impreuna cu hartia de copt si se lasa la racit.
Se prepara crema .
Avem nevoie de 150 gr frisca lichida si 2 linguri cacao.
Se bate frisca pana devine teapana apoi se adauga cacaoa si se continua sa se bata pana devine o crema omogena.
Se intinde foaia racita si se unge cu crema preparata.

Se ruleaza foaia incepand din partea ingusta. Se ruleaza un sfert de foaie dupa care se taie rulada obtinuta.
Se incepe iar sa se formeze o alta rulada, iar se taie ,si tot asa pana se termina foaia.
Dupa ce s-au rulat toate ruladele se taie in bucati dupa dimeniunea dorita.
Eu am rulat un sfert de foaie , iar rulada obtinuta am taiat-o in trei, apoi din restul foii am facut o alta rulada mai mare si am taiat-o in doua.
Puteti imparti foaia dupa cum doriti ,depinde de dimeniunea ruladelor ce vreti sa le obtineti.
Se face o glazura din :

300 gr ciocolata cu lapte3 linguri ulei90 ml frisca160 gr unt
Se pun toate ingredientele intr-o craticioara si se pun pe foc la foc mic. Se amesteca continuu pana cand toata ciocolata s-a topit. Atentie sa nu fiarba .
Se pun ruladele pe un gratar pus deasupra unei tavi , si se toarna glazura peste ele astfel inca sa acopere ruladele in intregime.
Nu va faceti griji. Toata glazura ce cade se poate recupera dupa aceea.
Daca doriti sa ornati ruladele cu migdale caramelizate , acestea trebuie puse in timp de glazura este lichida.
Dac doriti sa faceti dungi de ciocolata peste rulade , trebuie lasate pana se intareste glazura pe ele apoi cu o lingura se ia glazura si se scurg linii deasupra lor.

Dupa ce glazura s-a intarit se ia fiecare rulada in parte , iar cu partea de dedesupt unde nu a ajuns glazura se baga in glazura , apoi se pun pe o hartie de copt pana se intareste glazura. Dupa ce s-a intarit se pot lua foarte usor de pe harie si se pot servi . Aceasta ultima etapa este obtional .








Comentarii:

07/06/2015

Faina de migdale este obligatorie?

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Mini waffe cu ciocolata
Mini waffe cu ciocolata
12 porții
1 h 49 m
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Ciocolată liège, cremă de ciocolată vieneză
Ciocolată liège, cremă de ciocolată vieneză
3 porții
4 h 10 m
Foarte ușor

Articole conexe

Cea mai buna ciocolata! Ciocolata de casa! Cea mai buna ciocolata! Ciocolata de casa! Bite size sau finger food? Bite size sau finger food? Rasfat dulce de Valentine’s Day sau de Dragobete Rasfat dulce de Valentine’s Day sau de Dragobete

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează