Petitchef

Piept de curcan la wok cu dovleac


N-aveam eu ce face într-o zi, adic? trebuia s? g?tesc ceva de haleal?, aveam ingredientele de mai jos, a?a ca mi-a venit ideea s? improvizez. Cum carnea de curcan sau de pui (pieptul) se potrive?te bine cu fructe gen ananas, piersici, pere etc ?i cu condimente asiatice, m-am apucat de treab?.

Ingrediente
(pentru 4 por?ii) :
500g piept de curcan t?iat fâ?iu?e (sau buc??ele)100g p?st?i tinere de maz?re dulce (merge ?i fasolea verde fidelu??)un ardei gras (de preferat ro?u sau portocaliu pentru aspectul mânc?rii, dar nu e b?tut în cuie)5-6 linguri buc??ele de dovleac murat (sau cel pu?in l?sate la marinat cu 2-3 ore înainte într-un amestec de o?et + un pic de sare + un pic de zah?r) 2-3 linguri de fructe din compot (mere, pere, ananas, mango, dup? posibilit??i, dac? nu, se suplimenteaz? cantitatea de dovleac)pu?in? ap? + 1 linguri?? de zah?r / zeam? din compot100g paste f?inoase (spirale, melci?ori, t?i?ei, etc la alegere)2-3 linguri de ulei / sau un cub de Palmin (unt de cocos)sos de pe?te
1 linguri?? de curry½ linguri?? de praf de ghimbirsare, piper
Cum se prepar?:

Pastele f?inoase se fierb în ap? cu sare dup? instruc?iunile de pe ambalaj. De preferat al dente, deci nu prea moale.
Se încinge uleiul ?i se ung pere?ii wok-ului. Se pr?jesc fâ?iile de carne, nu exagerat, apoi se adaug? p?st?ile de maz?re ?i ardeiul t?iat fâ?ii. Se las? vreo 5-10 minute la foc moderat amestecând periodic. Se adaug? dovleacul ?i fructele ?i zeama de compot (sau apa cu zah?r). Se condimenteaz? cu curry, ghimbir, sare, piper, sos de pe?te. Se adaug? pastele fierte ?i scurse de ap? ?i se mai las? vreo 5 minute la foc mic. Se servesc, evident, calde.
Poft? bun?!






Comentarii:

bianca_c_t, 22/02/2010

Nu se intelege nimic din reteta....daca esti rebusist...reusesti totusi

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Piept de curcan în sos oriental
Piept de curcan în sos oriental
4 porții
37 min
Foarte ușor
4.5 / 5
Rețetă Piept de rata cu sos de trufe
Piept de rata cu sos de trufe
3 porții
45 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Salata de dovleac, cartof, ridichi si feta
Salata de dovleac, cartof, ridichi si feta
1 porții
40 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Paste cu dovleac
Paste cu dovleac
2 porții
50 min
Foarte ușor
5 / 5

Rețete

Articole conexe

Bunătăți cu dovleac pentru sărbătoarea de Halloween Bunătăți cu dovleac pentru sărbătoarea de Halloween 15 retete cu carne de curcan 15 retete cu carne de curcan Carnea de curcan - O alternativa sanatoasa a consumului de carne! Carnea de curcan - O alternativa sanatoasa a consumului de carne!

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei