Petitchef

Piept de curcan la wok cu dovleac


N-aveam eu ce face într-o zi, adic? trebuia s? g?tesc ceva de haleal?, aveam ingredientele de mai jos, a?a ca mi-a venit ideea s? improvizez. Cum carnea de curcan sau de pui (pieptul) se potrive?te bine cu fructe gen ananas, piersici, pere etc ?i cu condimente asiatice, m-am apucat de treab?.

Ingrediente
(pentru 4 por?ii) :
500g piept de curcan t?iat fâ?iu?e (sau buc??ele)100g p?st?i tinere de maz?re dulce (merge ?i fasolea verde fidelu??)un ardei gras (de preferat ro?u sau portocaliu pentru aspectul mânc?rii, dar nu e b?tut în cuie)5-6 linguri buc??ele de dovleac murat (sau cel pu?in l?sate la marinat cu 2-3 ore înainte într-un amestec de o?et + un pic de sare + un pic de zah?r) 2-3 linguri de fructe din compot (mere, pere, ananas, mango, dup? posibilit??i, dac? nu, se suplimenteaz? cantitatea de dovleac)pu?in? ap? + 1 linguri?? de zah?r / zeam? din compot100g paste f?inoase (spirale, melci?ori, t?i?ei, etc la alegere)2-3 linguri de ulei / sau un cub de Palmin (unt de cocos)sos de pe?te
1 linguri?? de curry½ linguri?? de praf de ghimbirsare, piper
Cum se prepar?:

Pastele f?inoase se fierb în ap? cu sare dup? instruc?iunile de pe ambalaj. De preferat al dente, deci nu prea moale.
Se încinge uleiul ?i se ung pere?ii wok-ului. Se pr?jesc fâ?iile de carne, nu exagerat, apoi se adaug? p?st?ile de maz?re ?i ardeiul t?iat fâ?ii. Se las? vreo 5-10 minute la foc moderat amestecând periodic. Se adaug? dovleacul ?i fructele ?i zeama de compot (sau apa cu zah?r). Se condimenteaz? cu curry, ghimbir, sare, piper, sos de pe?te. Se adaug? pastele fierte ?i scurse de ap? ?i se mai las? vreo 5 minute la foc mic. Se servesc, evident, calde.
Poft? bun?!






Comentarii:

bianca_c_t, 22/02/2010

Nu se intelege nimic din reteta....daca esti rebusist...reusesti totusi

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:

Rețete inrudite


Rețete

Articole conexe

Bunătăți cu dovleac pentru sărbătoarea de HalloweenBunătăți cu dovleac pentru sărbătoarea de HalloweenCarnea de curcan - O alternativa sanatoasa a consumului de carne!Carnea de curcan - O alternativa sanatoasa a consumului de carne!Salata de sfecla rosie cu piept de pui si maionezaSalata de sfecla rosie cu piept de pui si maioneza

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: