Petitchef

Piftie de porc (Masa de Revelion 2011)

Piftie de porc (Masa de Revelion 2011)

Raciturile, asa se numesc pe la noi, se fac din cap de porc, picioare si carne macra, dar nu foarte multa. Bucatile de carne se spala, se portioneaza si daca trebuie se sparg oasele mai mari cu toporisca pentru oase.

Se pun toate la fiert cu multa apa, cu sare, piper, un morcov ras, un ardei taiat maruntsi cu alte arome, daca doriti, cel putin 4-5 ore. O reteta straveche spune ca raciturile trebuie sa fiarba 12 ore la foc mic cu capacul pus. Noi folosim o oala mare de 10 litri. Nu le fierbem 12 ore, dar vreo 5-6 ore, da. In acest timp se spumeaza fiertura ori de cate ori este nevoie.

Cand apa scade pana la 1-1,5 litri si cand, daca pui o picatura de zeama pe degete, se lipesc degetele datorita gelatinei formate, se adauga in fiertura un catel de usturoi tocat fin si 2-3 foi de dafinsi se mai lasa sa fiarba 2-3 minute apoi se da deoparte de pe foc.

Dupa ce se raceste putin, zeama se strecoara (altfel damful de usturoi este prea puternic) si se scoate carnea de pe oase.
Carnea si zeama se pun in boluri in mod egal si se dau la rece pe balcon.
Se serveste cu mamaliguta sau cu paine, ca aperitiv sau ca fel principal.







Comentarii:

28/01/2014

O reteta super tare

(0) (0) Abuz
11/01/2014

Foarte bun

(0) (0) Abuz
09/01/2014

Pofta buna!!!!!

(0) (0) Abuz
16/11/2013

Binisot

(0) (0) Abuz
07/11/2013

Super reteta

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Cum să gătești o friptură de porc la cuptor?
Cum să gătești o friptură de porc la cuptor?
4 porții
1 h 38 m
Foarte ușor
4.9 / 5
Rețetă Rulouri din carne porc cu sos de ciuperci
Rulouri din carne porc cu sos de ciuperci
2 porții
1 h 20 m
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Cum să gătești un cotlet de porc în tigaie?
Cum să gătești un cotlet de porc în tigaie?
2 porții
17 min
Foarte ușor
4.9 / 5
Rețetă Linte cu pulpa de porc
Linte cu pulpa de porc
4 porții
2 h 15 m
Foarte ușor
4 / 5
Rețetă Placinta cu carne de bibilica
Placinta cu carne de bibilica
8 porții
4 ore
Ușor
3.8 / 5

Articole conexe

Friptura si carnati, hai poftiti, poftiti, gustati! Friptura si carnati, hai poftiti, poftiti, gustati! Cum sa bei corect de Revelion Cum sa bei corect de Revelion O masa de Craciun spectaculoasa! O masa de Craciun spectaculoasa!

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează