Reteta este urmatoarea:Blat: Crema:--6 albusuri; --6 galbenusuri;--200gr. zahar; --12 linguri zahar;--100gr. nuca macinata; --1 pachet unt ;--2 linguri faina; --2 linguri apa;--1 plic praf de copt; --200gr. nuca prajita.--200gr. ciocolata alba.Pentru blatse bat albusurile spuma cu zahar,se adauga treptat nuca macinata,faina si praful de copt.Se toarna compozitia in tava tapetata cu hartie sau unt si se da la cuptor.Dupa ce s-a copt,scoatem blatul si punem imediat pe el ciocolata alba razuita. Cat se raceste se face crema.Frecam galbenusurile cu 5 linguri de zahar pana devine spuma.Caramelizam restul de zahar(7 linguri),adaugam untul si apa ,fierbem totul la foc mic pana se topeste zaharul.Punem apoi si galbenusurile amestecand repede,presaram nuca taiata,omogenizam si se lasa pe foc mic pana se ingroasa crema.Cand este gata,o lasam putin sa se raceasca,apoi se intinde repede peste blat si se da la rece. Timpul de pregatire este cam de 40 minute si am reteta dintr-o revista Practic in bucatarie,fiind scrisa de Delia Danescu din jud. Arad. Prajitura este delicioasa,fiind una dintre favoritele mele. POFTA BUNA!
Comentarii
anonymous
Delicioasa
anonymous
Comentariul tău:extraordinar de buna,am facut-o ,e usor de facut,e delicioasa
anonymous
Foarte buna
anonymous
Arata f bine vreau sa o incerc sa vad daca imi iasa din prima....
anonymous
Superrrrrr buna ! :)
anonymous
Ffff bunaaa
anonymous
EXCELENTA
anonymous
Foarte buna
anonymous
E buna vazind cu ochii daremite so mai gustam la gust sint sigura cai super de buna
anonymous
Bun