Petitchef

Racituri moldovenesti (sau piftie de porc )

By Alice albinutza 



  Am r?mas datoare cu o re?et?, f?cut? de mine în perioada Cr?ciunului. ?i pentru c? înc? afar? e vreme de iarn?, am zis c? merit? s? o postez totu?i. E vorba de ni?te bun?t??i numite r?cituri moldovene?ti, cunoscute prin alte zone drept piftie.
A?adar ingrediente:
 picioare de porc, un buturel potrivit, urechi de porc

 morcov, p?trunjel, 

 o ceap? mare, 

 câ?iva c??ei de usturoi,

 doi cartofi

 sare, piper boabe, delikat
 Se spal? bine picioarele, buturelul, urechile de porc ?i se pun întregi într-o oal? mare (de preferin?? o oal? înalt?). Zarzavatul, cartofii, usturoiul, ceapa se cur??? ?i se pun întregi la fiert împreun? cu produsele de porc. Se pune apoi sare, piper ?i delikat. Se pune ap? cât s? le acopere foarte bine, cam cu 7-8 cm deasupra lor. Se pune un capac tras pu?in deoparte de pe oal?, ?i se d? totul la foc mic, cât mai mic. Se las? a?a la fiert 5-6 ore, pân? ce toat? carnea se desprinde de pe oase. Nu se amestec? în oal? ?i nici nu se d? la foc mare. În caz contrar zeama se va tulbura ?i r?citurile nu vor mai fi limpezi.
 


  Când aproape carnea s-a desprins de pe oase, se verific? zeama dac? se lipe?te sau nu, adic? dac? se gelific?. Se ia pu?in cu lingura de deasupra, din oal?, ?i se pune pe o farfuriu??, care se d? la rece verificând apoi starea acesteia. Dac? vi se pare c? nu se gelific? suficient, se poate dizolva repede în pu?in? zeam?, un plic de gelatin?. Se toarn? apoi gelatina dizolvat? peste întreaga cantitate ?i se mai las? 2 minute pe foc.
  Când totul este gata se scoate carnea, cu grij?, s? nu se tulbure zeama. Se desface de pe oase ?i se pune în castronele, farfurii sau în ce vase se dore?te a se folosi. Peste acestea se strecoar? zeama cu polonicul, foarte încet. Se d? totul la rece, pân? a doua zi. 








Poft? bun?! 










Comentarii:

04/01/2014

Ok

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
Felicia, 21/12/2017

Foarte bune si gustoase!

(0) (0) Abuz
30/12/2013

Foarte bune!!!

(0) (0) Abuz
21/12/2013

Buna

(0) (0) Abuz
18/10/2013

Super am facut si eu si a iesit super

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Racituri (piftie)
Racituri (piftie)
6 porții
7 h 30 m
Foarte ușor
4.3 / 5
Rețetă Racituri/piftie de porc
Racituri/piftie de porc
6 porții
1 oră
Foarte ușor
4.4 / 5
Rețetă Racituri (piftie)
Racituri (piftie)
6 porții
45 min
Foarte ușor
4.5 / 5
Rețetă Burger d'edmond - edmond pure burger
Burger d'edmond - edmond pure burger
1 porții
30 min
Foarte ușor
1 / 5
Rețetă Linte cu pulpa de porc
Linte cu pulpa de porc
4 porții
2 h 15 m
Foarte ușor
4 / 5
Rețetă Pulled pork
Pulled pork
7 porții
6 h 10 m
Foarte ușor
4.2 / 5

Rețete

Articole conexe

Friptura si carnati, hai poftiti, poftiti, gustati! Friptura si carnati, hai poftiti, poftiti, gustati! Cartofii - fel de mancare sau garnitura? Cartofii - fel de mancare sau garnitura? Am plecat la colindat, la piftii de degustat... Am plecat la colindat, la piftii de degustat...

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei