Petitchef

Reteta de Baghete cu nuci sau alune

Reteta pentru Baghete cu nuci sau alune

Aluatul: un ou întreg mare (60 g), un g?lbenu?, 280 g nuci sau alune, 280 g zah?r pudr?, o lingur? rom sau zeam? de l?mîie (15 ml).

Glazura: un albu?, 140 g zah?r pudr?, o lingur? zeam? de. l?mîie? un plic cu zah?r vanilat.

Oul întreg ?i g?lbenu?ul se freac? cu zah?rul pudr? ?i romul, 10 minute, sau 2 minute, cu mixerul. Nucile sau alunele se pun dinainte în tav? ?i se las? la cuptor, la foc mijlociu, 10 minute, cu u?a cuptorului deschis?, ameste-cîndu-se din cînd în cînd cu lingura, ca s? nu se rumeneasc?, ci numai s? capete gust bun de pr?jit; se freac? apoi între palme ca s? se îndep?rteze cojile uscate ?i se trec prin ma?ina de nuci. Nucile sau alunele m?cinate se amestec?: cu ou?le frecate ?i se fr?mînt?, apoi, cu mîna, ca o past?, 1?2 minute.

Compozi?ia se pune pe o foaie de nailon, pres?rat? cu pesmet din biscui?i, cernut, sau cu nuc? m?cinat? ?i i se d? forma de dreptunghi, presînd cu palma, ca s? aib? peste tot aceea?i grosime ?i marginile drepte. Se întinde cu sucitorul în foaie de 1/2 cm grosime, pres?rînd ?i deasupra pesmet sau nuc?, ca s? nu se lipeasc? de sucitor. Foaia se taie toat? odat? în baghete de 2/4 cm, cu cu?itul trecut prin f?in?. Pentru glazur?, se bate albu?ul spum?, cu furculi?a, se adaug? zah?rul pudr?, zeama de l?mîie ?i zah?rul vanilat ?i se amestec?, apoi, circular 5?6 minute, pîn? cînd se tope?te bine zah?rul ?i spuma cap?t? consisten?a unei smîntîni groase care curge pu?in.

Se de?art? în lungul ?i latul baghetelor ?i se niveleaz? cu lama unui cu?it inoxidabil. Se tapeteaz? 2?3 t?vi cu hîrtie alb?. Se introduce lama unui cu?it de mas?, trecut? prin f?in?, sub fiecare baghet? ?i se a?az? pe hîrtia alb?; distan?a între ele trebuie s? fie de 1 1/2 cm. Tava se introduce în cuptor, la foc mijlociu, cu u?a cuptorului complet deschis? ?i se las? cca 30 minute, s? se usuce glazura. Dup? 15 minute, se întoarce tava în cuptor; albu?ul va fi u?or rumenit. Dac? se închide u?a cuptorului, baghetele cresc mult ?i se deformeaz?. Dup? ce s-au copt, se las? s? se usuce bine pe un platou, în buc?t?rie. Se pot p?stra mult timp, în cutie de carton închis?.

Retete asemanatoare

Retete de fursecuri Guri?e
Reteta Fursecuri delicioase cu vanilie
Reteta de Spinare de c?prioar?
Reteta de Paini?oare
Reteta de fursecuri Negrese










Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Fursec xxl cu alune, ciocolată cu lapte și praline
Fursec xxl cu alune, ciocolată cu lapte și praline
8 porții
31 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Fursecuri cu ciocolata, alune si migdale
Fursecuri cu ciocolata, alune si migdale
14 porții
27 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Crumble cu dovleac si alune
Crumble cu dovleac si alune
2 porții
1 h 5 m
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Ciocolata cu alune
Ciocolata cu alune
6 porții
4 h 25 m
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Crema cu alune (desert vegan si fara gluten)
Crema cu alune (desert vegan si fara gluten)
2 porții
15 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Cremă tartinabilă ciocolată și alune
Cremă tartinabilă ciocolată și alune
20 porții
30 min
Foarte ușor

Rețete

Articole conexe

Cea mai buna ciocolata! Ciocolata de casa! Cea mai buna ciocolata! Ciocolata de casa! Prajituri in haine de sarbatoare, aromele Craciunului! Prajituri in haine de sarbatoare, aromele Craciunului! „Un buchet de mirodenii, o frivola parfumata”, sarmaua cu varza acra! „Un buchet de mirodenii, o frivola parfumata”, sarmaua cu varza acra!

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează