Petitchef

Reteta de Baghete cu nuci sau alune

Reteta pentru Baghete cu nuci sau alune

Aluatul: un ou întreg mare (60 g), un g?lbenu?, 280 g nuci sau alune, 280 g zah?r pudr?, o lingur? rom sau zeam? de l?mîie (15 ml).

Glazura: un albu?, 140 g zah?r pudr?, o lingur? zeam? de. l?mîie? un plic cu zah?r vanilat.


Oul întreg ?i g?lbenu?ul se freac? cu zah?rul pudr? ?i romul, 10 minute, sau 2 minute, cu mixerul. Nucile sau alunele se pun dinainte în tav? ?i se las? la cuptor, la foc mijlociu, 10 minute, cu u?a cuptorului deschis?, ameste-cîndu-se din cînd în cînd cu lingura, ca s? nu se rumeneasc?, ci numai s? capete gust bun de pr?jit; se freac? apoi între palme ca s? se îndep?rteze cojile uscate ?i se trec prin ma?ina de nuci. Nucile sau alunele m?cinate se amestec?: cu ou?le frecate ?i se fr?mînt?, apoi, cu mîna, ca o past?, 1?2 minute.

Compozi?ia se pune pe o foaie de nailon, pres?rat? cu pesmet din biscui?i, cernut, sau cu nuc? m?cinat? ?i i se d? forma de dreptunghi, presînd cu palma, ca s? aib? peste tot aceea?i grosime ?i marginile drepte. Se întinde cu sucitorul în foaie de 1/2 cm grosime, pres?rînd ?i deasupra pesmet sau nuc?, ca s? nu se lipeasc? de sucitor. Foaia se taie toat? odat? în baghete de 2/4 cm, cu cu?itul trecut prin f?in?. Pentru glazur?, se bate albu?ul spum?, cu furculi?a, se adaug? zah?rul pudr?, zeama de l?mîie ?i zah?rul vanilat ?i se amestec?, apoi, circular 5?6 minute, pîn? cînd se tope?te bine zah?rul ?i spuma cap?t? consisten?a unei smîntîni groase care curge pu?in.

Se de?art? în lungul ?i latul baghetelor ?i se niveleaz? cu lama unui cu?it inoxidabil. Se tapeteaz? 2?3 t?vi cu hîrtie alb?. Se introduce lama unui cu?it de mas?, trecut? prin f?in?, sub fiecare baghet? ?i se a?az? pe hîrtia alb?; distan?a între ele trebuie s? fie de 1 1/2 cm. Tava se introduce în cuptor, la foc mijlociu, cu u?a cuptorului complet deschis? ?i se las? cca 30 minute, s? se usuce glazura. Dup? 15 minute, se întoarce tava în cuptor; albu?ul va fi u?or rumenit. Dac? se închide u?a cuptorului, baghetele cresc mult ?i se deformeaz?. Dup? ce s-au copt, se las? s? se usuce bine pe un platou, în buc?t?rie. Se pot p?stra mult timp, în cutie de carton închis?.


Retete asemanatoare

Retete de fursecuri Guri?e
Reteta Fursecuri delicioase cu vanilie
Reteta de Spinare de c?prioar?
Reteta de Paini?oare
Reteta de fursecuri Negrese







Video sugerat

YouTube

Tarta cu pere si migdale sau Tarta Bourdaloue




Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate = 

Rețete inrudite

Rețetă Fursecuri cu ciocolata, alune si migdale
Fursecuri cu ciocolata, alune si migdale
14 porții
27 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Pecan pie-Placinta cu nuci pecan
Pecan pie-Placinta cu nuci pecan
6 porții
2h5m
Ușor
5 / 5
Rețetă Crema cu alune (desert vegan si fara gluten)
Crema cu alune (desert vegan si fara gluten)
2 porții
15 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă reteta din banat prajitura snickers
reteta din banat prajitura snickers
8 porții
55 min
Ușor
4.6 / 5
Rețetă Reteta tort cu ciocolata nutella
Reteta tort cu ciocolata nutella
8 porții
1h40m
Ușor
4.6 / 5
Rețetă Reteta de mucenici moldovenesti
Reteta de mucenici moldovenesti
4 porții
1 oră
Foarte ușor
4.3 / 5

Rețete

Articole conexe

Cea mai buna ciocolata! Ciocolata de casa!Cea mai buna ciocolata! Ciocolata de casa!Cartofii - fel de mancare sau garnitura?Cartofii - fel de mancare sau garnitura?Ciupercile și bucătăria româneascăCiupercile și bucătăria românească

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.