Retete de mancaruri cu caracatita
Caracatita considerata o delicatesa in randul mancarurilor exotice este usor identificabila de toata lumea datorita tentaculelor. O puteti gasi in magazinele de specialitate, sub forma proaspata sau congelata. Un alt sortiment intalnit esteconserva de caracatita, care contine de fapt pui de caracatita in ulei vegetal sau in sos de usturoi, ori marinati dupa retete speciale. Daca alegeti sa cumparati varianta proapata a caracatitei, aveti grija ca pielea sa fie neteda, lucioasa si de culoare purpurie si miros specific apei de mare, dar nu foarte pronuntat. Carnea de caracatita este tare si elastica, asa ca trebuie fragezita ca sa devina comestibila. Iata ce puteti pregati cu caracatita: caracatita marinata, supa de caracatita, caracatita la cuptor sau in sos picant, caracatita la gratar cu legume.

Caracatita cu cartofi/polpo con patate

Caracatita si creveti la gratar cu legume

Caracatita cu piure de cartofi

Caracatita marinata

Caracatita cu orez

Caracatita cu garnitura de orez
