Petitchef

Caracatita marinata

Antreuri
4 porții
10 min
Foarte ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 4
1,2 kg caracatita eviscerata


3 felii radacina telina

3 catei usturoi

1 radacina patrunjel

2 frunze de dafin

1 paharel de vin alb

1 lingura otet de vin alb

sucul de la o lamaie

ulei de masline

patrunjel

sare,piper

Preparare

  • Se spala caracatita.Se pune intr-o oala adanca apa cu sare la fiert.Se adauga legumele intregi curatate,dafinul si vinul.
  • In timp ce apa fierbe se adauga caracatita intreaga si se lasa la foc moale timp de o ora.Dupa o ora se stinge focul si se lasa caracatita sa se raceasca in suc propriu.
  • Dupa ce s-a racit, se scoate si se taie bucati de cca 1 cm.Se pun intr-un bol si se amesteca cu otet,zeama de lamaie,ulei de masline, patrunjel tocat, sare si piper.
  • Se lasa sa se odihneasca putin si se amesteca inca o data inainte de a servi.



Comentarii:

17/08/2013

Abia astept sa maninc

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Caracatita cu orez
Caracatita cu orez
6 porții
55 min
Foarte ușor
3.2 / 5
Rețetă Caracatita cu cartofi/polpo con patate
Caracatita cu cartofi/polpo con patate
2 porții
30 min
Foarte ușor
4.6 / 5
Rețetă Caracatita si creveti la gratar cu legume
Caracatita si creveti la gratar cu legume
1 porții
25 min
Foarte ușor
3.9 / 5
Rețetă Medalioane cu linte rosie
Medalioane cu linte rosie
4 porții
1h15m
Foarte ușor
4.4 / 5
Rețetă Gradina de Paste (humus si legume mici)
Gradina de Paste (humus si legume mici)
10 porții
10 min
Foarte ușor
3.5 / 5
Rețetă Salpicão - salata braziliana
Salpicão - salata braziliana
5 porții
1h35m
Foarte ușor
5 / 5

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: