Petitchef

Salata cu maioneza din vinete cu coaja alba

Salata cu maioneza din vinete cu coaja alba
De
multa vreme aveam curiozitatea de a incerca gustul acestui soi de vinete cu
coaja alba. Dupa ce sunt coapte si curatate de coaja, nu se mai deosebesc de
surorile lor cu coaja inchisa la culoare. Mie mi se par la fel la gust,
deosebirea pe care eu am remarcat-o este ca cele albe au parca samburii mai
mici si sunt mai carnoase, au mai multa pulpa. Mie mi-au placut, am sa mai
cumpar.

Timp de
preparare:
1 ora

Ingrediente:2 kg de vinete cu coaja alba, 1 galbenus de ou crud, 150 ml ulei, 1 ceapa alba,
sare.

Mod de
preparare
: vinetele se coc pe aragaz, se curata de coaja, se lasa putin la
scurs, se toaca marunt. Punem vinetele intrun vas de plastic, adaugam
galbenusul de ou crud si cu mixerul mixam bine, adaugam din cand in cand ulei,
pana obtinem o pasta cremoasa. De multa vreme, cand vreau sa gatesc vinete cu
maioneza, nu mai prepar separat maioneza ci peste vinete adaug galbenusul de
ou, apoi mixez totul impreuna, pana la
terminarea uleiului. Potrivim de sare, razuim ceapa pe razatoarea cu gauri
mici, amestecam bine toata compozitia. Servim vinetele intinse pe paine,
caldute sau reci, cu rosii si patrunjel verde.










Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Salată rusească cu maioneză de casă
Salată rusească cu maioneză de casă
3 porții
55 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Salata panzanella - salata italiana
Salata panzanella - salata italiana
2 porții
10 min
Foarte ușor
3.5 / 5
Rețetă Salata de orez (usor si simplu)
Salata de orez (usor si simplu)
7 porții
33 min
Foarte ușor
4.3 / 5
Rețetă Salata mexicana in borcan
Salata mexicana in borcan
2 porții
10 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Salata de fasole boabe-petitchef
Salata de fasole boabe-petitchef
4 porții
55 min
Foarte ușor
3.7 / 5

Articole conexe

Cine nu iubeste salata de vinete? Cine nu iubeste salata de vinete? Zacusca - specialitate românească ce păstrează savoarea legumelor de toamnă Zacusca - specialitate românească ce păstrează savoarea legumelor de toamnă Cum sa faci o maioneza de casa perfecta! Cum sa faci o maioneza de casa perfecta!

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează