SALATA DE CASCAVAL CU OUA SI USTUROI

De Daniela , bucatarie moldo-ardeleneasca


Pentru  aceasta salata fierb 6  oua tari si  le racesc . Dintr-un galbenus de oua fiert si unul crud, fac o maioneza  cu  ulei de masline si  o condimentez cu  usturoi  pisat  si sarat.  Cele 5 oua tari si albusul de la albusul ramas  de la al saselea  ou le  toc maruntel in cubulete. 
Imi place cascavalul afumat  asa ca o bucata  cam de 300 g   o dau  prin razatoarea de  mere. 
Pentru a aranja salata, folosesc boluri cu  baza mica si incep prin a pune  pe fundul bolului  un strat de  cascaval, apoi unul de ou tocat si peste  ele pun un strat de maioneza usturoiata si urmez aceasta ordine pina ce  se umple bolul, ultimul strat fiind de maioneza.  Se orneaza bolul  cu  masline,  castraveti , ardei gras,rosie,  verdeata (ce avem  prin casa ) si se da la  rece pentru cel putin 2 ore.

Salata asta o fac in special  iarna, e gustoasa si  satioasa, cu un pic de piine de casa  alaturi. 

Sa aveti pofta  buna ! 




De Daniela , bucatarie moldo-ardeleneasca



Punctează această reţetă:


Video sugerat

Mini croissante pizza cu sunca si cascaval


Rețete inrudite

Rețete

Articole conexe

O mancare in culori, arome si texturi – Musacaua!O mancare in culori, arome si texturi – Musacaua!Ceapa, ridichi, salata…verdele de primavara!Ceapa, ridichi, salata…verdele de primavara!Salata de sfecla rosie cu piept de pui si maionezaSalata de sfecla rosie cu piept de pui si maioneza

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic:

(c) Madeinwork | Mențiuni legale