Petitchef

Supa crema de ciuperci





            




Apropie o ciuperca de nas si ai sa simti mirosul toamnei.


Miros de pamant,frunze,muschi,nuci,castane,alune,soare,ploaie si vant.


Gust-o si ai sa simti culorile toamnei.


Verde,galben,portocaliu,caramiziu,gri si albastrul de Voronet.


Pune o ciuperca umpluta cu branza de burduf pe plita si ai sa auzi Miorita.


................................................................................................................





Mai  prozaic insa ,eu nu m-am dus dupa ciuperci in padure,ci m-am impiedicat de ele l-a supermarket.


Mai precis de o cutie de 500 de grame de  champignon maro.











                


poza de pe net





Le-am adus acasa,am desfacut ambalajul,le-am mirosit,le-am gustat si am stiut imediat ca vor ajunge o supa- crema matasoasa.


Asadar,pentru 4 portii,avem nevoie de :





500 g ciuperci


1 morcov


1 ceapa


2 cartofi sau 1 lingura de amidon pentru ingrosat crema


4-5 catei de usturoi


1 lt supa de pui ,bere,sau apa


sare,piper,boia


100 g smantana grasa


100 g unt


patrunjel verde


suc de lamaie





Nu pun alte legume sau radacinoase,pentru ca nu vreau sa acopar


aroma de baza.


Am spalat ciupercile scurt, sub jet de apa rece.Le-am taiat lasand 2 capacele pentru decor.


Le-am stropit cu suc de lamaie sa nu se oxideze.


Curatam si taiem ceapa si usturoiul.Nu conteaza cum,pentru ca vor ajunge in blender.


Curatam si dam pe razatoarea mica morcovul.


Curatam si taiem cartofii cuburi mici,sa fiarba repede.





Punem in tigaie 100 g unt si punem la rumenit :


-ceapa,usturoiul,ciupercile,morcovul si cartofii.Saram ,piperam.


Legumele vor lasa la inceput apa.Apoi incep sa se prajeasca.In faza asta,tragem de pe foc si punem boia dulce si apa cat sa le acopere.


Lasam sub capac pana cand cartofii sunt fierti.Nu mai mult,pentru ca vrem sa pastram aroma ciupercilor.


Transferam legumele si zeama intr-un blender si transformam totul in pure.


Punem pureul intr-o olicica,adaugam supa de pui,berea sau apa.


Lasam sa fiarba.


Daca e prea fluid,mai puteti ingrosa cu putin amidon desfacut cu supa.


Adaugam smantana ,mai gustam si la nevoie mai adaugam sare sau piper.





Servim cu verdeata si decoram cu felii de ciuperca.


Un deliciu.


Supa asta ar sta fara rusine pe masa oricarui retaurant de 5 stele.


Numai ca acolo v-ar costa o caruta de bani.


No bine... o sa spuna chefii... acolo probabil ar fi ganisita cu niste  pudra  de trufe.


Va asigur ca se poate si fara. :)





                         








Comentarii (13):

02/11/2016

Recomand, e super

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
26/01/2014

Delicioasa

(0) (0) Abuz
01/12/2013

Delicioasa

(0) (0) Abuz
02/10/2013

DELICIOASA !

(0) (0) Abuz
18/09/2013

Foarte buna

(0) (0) Abuz
06/09/2013

Superb explicata!

(0) (0) Abuz
09/06/2013

Super!!!!!

(0) (0) Abuz
31/05/2013

A iesit foarte buna, eu insa nu am pus smantana fiindca nu toata lumea agreaza smantana in mancare, dar mie una imi place, deci mi-am pus in farfurie. o recomand

(0) (0) Abuz
23/03/2013

Bunaaaaa

(0) (0) Abuz
05/03/2013

Multumesc pentru reteta. o voi incerca sigur !

(0) (0) Abuz

Sort:     Filtrează:
  • pagina 1 / 2

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Supa crema de ciuperci
Supa crema de ciuperci
4 porții
40 min
Foarte ușor
4.4 / 5
Rețetă Supa crema de ciuperci
Supa crema de ciuperci
4 porții
35 min
Foarte ușor
4.7 / 5
Rețetă Supa crema de conopida si ciuperci
Supa crema de conopida si ciuperci
8 porții
55 min
Foarte ușor
4.7 / 5
Rețetă Supa crema de dovleac placintar
Supa crema de dovleac placintar
3 porții
45 min
Foarte ușor
4.3 / 5
Rețetă Supa crema de napi, cartofi si bacon
Supa crema de napi, cartofi si bacon
6 porții
35 min
Foarte ușor
4.2 / 5
Rețetă Supa de praz si lapte de cocos
Supa de praz si lapte de cocos
2 porții
40 min
Foarte ușor
5 / 5

Rețete

Articole conexe

Ciupercile și bucătăria românească Ciupercile și bucătăria românească Supa-enciclopedia culinara! Supa-enciclopedia culinara! Bunătăți cu dovleac pentru sărbătoarea de Halloween Bunătăți cu dovleac pentru sărbătoarea de Halloween

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: