Petitchef

Supa crema de ciuperci

Supa crema de ciuperci

Apropie o ciuperca de nas si ai sa simti mirosul toamnei.
Miros de pamant,frunze,muschi,nuci,castane,alune,soare,ploaie si vant.
Gust-o si ai sa simti culorile toamnei.
Verde,galben,portocaliu,caramiziu,gri si albastrul de Voronet.
Pune o ciuperca umpluta cu branza de burduf pe plita si ai sa auzi Miorita.
................................................................................................................

Mai prozaic insa ,eu nu m-am dus dupa ciuperci in padure,ci m-am impiedicat de ele l-a supermarket.
Mai precis de o cutie de 500 de grame de champignon maro.


poza de pe net

Le-am adus acasa,am desfacut ambalajul,le-am mirosit,le-am gustat si am stiut imediat ca vor ajunge o supa- crema matasoasa.
Asadar,pentru 4 portii,avem nevoie de :

500 g ciuperci
1 morcov
1 ceapa
2 cartofi sau 1 lingura de amidon pentru ingrosat crema
4-5 catei de usturoi
1 lt supa de pui ,bere,sau apa
sare,piper,boia
100 g smantana grasa
100 g unt
patrunjel verde
suc de lamaie

Nu pun alte legume sau radacinoase,pentru ca nu vreau sa acopar
aroma de baza.
Am spalat ciupercile scurt, sub jet de apa rece.Le-am taiat lasand 2 capacele pentru decor.
Le-am stropit cu suc de lamaie sa nu se oxideze.
Curatam si taiem ceapa si usturoiul.Nu conteaza cum,pentru ca vor ajunge in blender.
Curatam si dam pe razatoarea mica morcovul.
Curatam si taiem cartofii cuburi mici,sa fiarba repede.

Punem in tigaie 100 g unt si punem la rumenit :
-ceapa,usturoiul,ciupercile,morcovul si cartofii.Saram ,piperam.
Legumele vor lasa la inceput apa.Apoi incep sa se prajeasca.In faza asta,tragem de pe foc si punem boia dulce si apa cat sa le acopere.
Lasam sub capac pana cand cartofii sunt fierti.Nu mai mult,pentru ca vrem sa pastram aroma ciupercilor.
Transferam legumele si zeama intr-un blender si transformam totul in pure.
Punem pureul intr-o olicica,adaugam supa de pui,berea sau apa.
Lasam sa fiarba.
Daca e prea fluid,mai puteti ingrosa cu putin amidon desfacut cu supa.
Adaugam smantana ,mai gustam si la nevoie mai adaugam sare sau piper.

Servim cu verdeata si decoram cu felii de ciuperca.
Un deliciu.
Supa asta ar sta fara rusine pe masa oricarui retaurant de 5 stele.
Numai ca acolo v-ar costa o caruta de bani.
No bine... o sa spuna chefii... acolo probabil ar fi ganisita cu niste pudra de trufe.
Va asigur ca se poate si fara. :)








Comentarii (13):

02/11/2016

Recomand, e super

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
26/01/2014

Delicioasa

(0) (0) Abuz
01/12/2013

Delicioasa

(0) (0) Abuz
02/10/2013

DELICIOASA !

(0) (0) Abuz
18/09/2013

Foarte buna

(0) (0) Abuz
06/09/2013

Superb explicata!

(0) (0) Abuz
09/06/2013

Super!!!!!

(0) (0) Abuz
31/05/2013

A iesit foarte buna, eu insa nu am pus smantana fiindca nu toata lumea agreaza smantana in mancare, dar mie una imi place, deci mi-am pus in farfurie. o recomand

(0) (0) Abuz
23/03/2013

Bunaaaaa

(0) (0) Abuz
05/03/2013

Multumesc pentru reteta. o voi incerca sigur !

(0) (0) Abuz

Sort:     Filtrează:
  • pagina 1 / 2

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Supă cremă de spanac-petitchef
Supă cremă de spanac-petitchef
6 porții
30 min
Foarte ușor
4.4 / 5
Rețetă Supa crema de dovleac placintar
Supa crema de dovleac placintar
3 porții
45 min
Foarte ușor
4.3 / 5
Rețetă Supă cremă din varză kale (gătită la oala sub presiune)
Supă cremă din varză kale (gătită la oala sub presiune)
4 porții
22 min
Foarte ușor
3.8 / 5
Rețetă Supa crema de napi, cartofi si bacon
Supa crema de napi, cartofi si bacon
6 porții
35 min
Foarte ușor
4.3 / 5
Rețetă Supa de conopida si fistic
Supa de conopida si fistic
4 porții
30 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Supa de tortellini
Supa de tortellini
3 porții
25 min
Foarte ușor
3.1 / 5

Articole conexe

Ciupercile și bucătăria românească Ciupercile și bucătăria românească Supa-enciclopedia culinara! Supa-enciclopedia culinara! Bunătăți cu dovleac pentru sărbătoarea de Halloween Bunătăți cu dovleac pentru sărbătoarea de Halloween

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează