Tarta cu pesto de busuioc, anghinare si rosii cherry

Tarta cu pesto de busuioc, anghinare si rosii cherry

Nu sunt multe scurtaturi pe care le accept si tolerez in bucatarie, dar cea cu aluatul frantuzesc (foietaj) e clar una dintre ele. Pentru ca prepararea unui aluat de genul asta dureaza o eternitate, plus ca, daca tot te apuci de o asemenea treaba, tre' sa o faci ca la carte, iar in magazinele de pe la noi nu gasesti unt cu 95% grasime ca sa iti iasa foietajul perfect. Asta asa, printre altele.

Si cum Jamie, in mai multe episoade din show-urile lui, a dat dezlegare la folosirea de aluat foietaj gata facut, il folosesc si eu cu constiinta curata :)

Asa ca am cumparat un pachet si l-am lasat sa se dezghete. De obicei inauntru se gasesc doua foi. Una se ia, se pune intr-o tava dotata deja cu hartie de copt, si peste se intinde un strat de pesto de busuioc. Se ia o conserva cu inimi anghinare (se gasesc la Metro), se taie in doua sau in sferturi, o mana de rosii cherry de asemenea taiate si se inghesuie deasupra. 20-30 de minute in cuptor la 180 de grade si iese o tarta delicioasa, that you can't seem to have enough of. Asa ca trebuie sa mai faci una, eventual cu sos de rosii, mozzarela si ciuperci......si sa hranesti hoardele hamesite :p

C Chez Mazilique

Comentarii

Punctează această reţetă:
5/5, 6 voturi