Ingrediente: 1 foitaj rotund 1 linguriță de unt 1 lingură de ulei de măsline 10-15 șalote (în funcție de mărime) 1 lingură oțet balsamic 1 linguriță de zahăr...
Ingrediente: 4 foi filo 35 gr unt 2 oua 100 gr smântână grasă 40 gr parmezan ras 1/2 linguriță piper 4 roșii uscate (la soare) 4 felii de sunca de Parma busuioc...
Ingrediente: Un pachet de aluat pentru foietaj (400-450 gr.) 150 gr. de sprot afumat 150 gr. de masline (fara samburi) 2 cepe (curatate si spalate) 2 ardei...
Ingrediente: Pentru aluat : 3 dl faina 125 g unt 3 linguri apa Pentru umplutura : 140 g bacon 500 g carne tocata 1 ceapa 2 ardei rosii mari sau 3 mici 1...
Ingrediente: 6 ciuperci mai mari 250 g rosii cherry 125 g mozzarella 80 g grasime tartinabila (eu am folosit de la Rama) 50 g unt 250 g faina O ceapa ½ cana apa...
Ingrediente: Pentru aluat : 200 g făină 100 g unt 70 ml de apă foarte rece Puțină sare Pentru compoziție : 400 g ricotta 2 ouă 2 roșii mari (2-3 ; coapte) 3...
Ingrediente: 175 g faina de grau, 100 g faina de malai, 100 g unt, 1/2 pachet praf de copt, 4 oua, 2 ardei rosii capia, 150 g smantana, 600 g mazare, 50 g...
Ingrediente: Crusta: 2 cani de cartofi rasi 1/4 cana ceapa tocata sare 1 ou batut Umplutura: o conopida o bucata de brocoli 2 oua o ceasca de lapte (de soia) o...
Nu sunt multe scurtaturi pe care le accept si tolerez in bucatarie, dar cea cu aluatul frantuzesc (foietaj) e clar una dintre ele. Pentru ca prepararea unui aluat de genul asta dureaza o eternitate, plus ca, daca tot te apuci de o asemenea treaba, tre' sa