Ingrediente: 1 foitaj rotund 1 linguriță de unt 1 lingură de ulei de măsline 10-15 șalote (în funcție de mărime) 1 lingură oțet balsamic 1 linguriță de zahăr...
Ingrediente: 4 foi filo 35 gr unt 2 oua 100 gr smântână grasă 40 gr parmezan ras 1/2 linguriță piper 4 roșii uscate (la soare) 4 felii de sunca de Parma busuioc...
Ingrediente: Un pachet de aluat pentru foietaj (400-450 gr.) 150 gr. de sprot afumat 150 gr. de masline (fara samburi) 2 cepe (curatate si spalate) 2 ardei...
Ingrediente: Pentru aluat : 3 dl faina 125 g unt 3 linguri apa Pentru umplutura : 140 g bacon 500 g carne tocata 1 ceapa 2 ardei rosii mari sau 3 mici 1...
Tartele cu fructe sunt specifice sezonului vara cand se gasesc la discretie si intr-o gama variata, fructe proaspte, gata sa imbrace haina eleganta a unui desert simplu, pe gustul oricui. Sunt usor de facut, racoritoare si delicioase in orice moment.
Ingrediente: 6 ciuperci mai mari 250 g rosii cherry 125 g mozzarella 80 g grasime tartinabila (eu am folosit de la Rama) 50 g unt 250 g faina O ceapa ½ cana apa...
Ingrediente: Pentru aluat : 200 g făină 100 g unt 70 ml de apă foarte rece Puțină sare Pentru compoziție : 400 g ricotta 2 ouă 2 roșii mari (2-3 ; coapte) 3...
Ingrediente: 175 g faina de grau, 100 g faina de malai, 100 g unt, 1/2 pachet praf de copt, 4 oua, 2 ardei rosii capia, 150 g smantana, 600 g mazare, 50 g...
Ingrediente: Crusta: 2 cani de cartofi rasi 1/4 cana ceapa tocata sare 1 ou batut Umplutura: o conopida o bucata de brocoli 2 oua o ceasca de lapte (de soia) o...
Merele sunt fructe de toamnă sănătoase și gustoase cu ajutorul cărora se pot pregăti ieftin și ușor deserturi de mere savuroase. fructe de toamnă cu un parfum aparte, merele pot reprezenta ingredientul de bază al desertului d-voastră, indiferent că este vorba de un...
Nu sunt multe scurtaturi pe care le accept si tolerez in bucatarie, dar cea cu aluatul frantuzesc (foietaj) e clar una dintre ele. Pentru ca prepararea unui aluat de genul asta dureaza o eternitate, plus ca, daca tot te apuci de o asemenea treaba, tre' sa