Petitchef

Tort cu ananas si cirese

Tort cu ananas si cirese

Happy Birthday, sis! La multi ani draga surioara!

Am facut acest tort special pentru sora mea. E un tort facut in mare goana, cu ingrediente gasite prin casa, dar l-am facut pentru ea cu mare drag. L-am ornat cum m-am priceput eu mai bine (adica mai deloc :) caci si un copil de 5 ani ar fi in stare sa orneze un tort mai bine ca mine). Ei bun, acum ca m-am laudat destul, sa va zic si ce ingrediente am folosit si cum l-am facut:
Am facut 2 creme ca sa fie mai special, si in fiecare tip de crema am pus fructe si spre rusinea mea, am cumparat un blat, nu am mai avut timp sa-l fac eu si sa-l coc in casa.

Pentru crema 1 (ingredientele si modul de preparare sunt aceleasi ca la crema de la Tarta cu mure:
250 ml lapte
4 galbenusuri de ou
100g zahar tos
1 lingura amidon
1 pliculet zahar vanilat (nu am mai avut o pastaie de vanilie)
3 cuisoare aromate
1 lingurita coaja de potocala
250 ml frisca lichida
-in plus, mi-a mai trebuit o cutie de ananas bucati

Am mixat galbenusurile cu zaharul, coaja de portocala si zaharul vanilat, intre timp am pus la fiert laptele impreuna cu cele 3 cuisoare aromate


cand a dat in clocot am scos cuiosarele aromate din lapte si am adaugat amestecul de zahar si galbenusuri

am lasat sa fiarba pana a prins consistenta unui sos, apoi am adaugat amidonul amestecat cu 3 linguri de lapte. Am obtinut aceasta budinca, pe care am lasat-o la racit.

dupa ce s-a racit complet am adaugat si frisca batuta

iar peste crema obtinuta am pus cubuletele din compotul de ananas, scurse

Pentru crema 2:

250 g mascarpone
200 g iaurt integral
80 g zahar
2 plicuri zahar vanilat
5 foi gelatina alba
200 g frisca lichida
1 cutie compot de cirese

mai intai am scos samburii de la cirese, le-am taiat pe jumatate si le-am pus la scurs

crema mascarpone, iaurtul, zaharul vanilat si zaharul le-am mixat bine

foile de gelatina le-am lasat sa se inmoaie, apoi le-am topit si le-am adaugat cremei de mai sus


am mixat frisca si am inglobat totul, apoi am adaugat ciresele


Blatul l-am taiat in 3 si l-am insiropat cu un sirop facut din urmatoarele:

sucul din compotul de ananas
o mica parte din sucul de la compotul de cirese ca sa nu dea culoare rosiatica blatului
1 zahar vanilat
5 linguri de rom (ai casei au zis ca am pus cam mult, dar mie mi-a placut asa mai alcoolic :)


peste primul blat am pus crema cu bucatile de ananas

peste al doilea blat insiropat am pus crema de iaurt cu cirese

am pus deasupra si capacul tortului insiropat (acum tortuletul meu era beat de-a binelea :))



dupa ce a stat cateva ore la rece, a venit partea amuzanta: ornatul! Si dupa cum va spuneam, atunci cand vine vorba de ornat am 2 maini stangi, n-am putut decat sa il imbrac in frisca, pe margini sa-i pun fulgi de migdale, iar deasupra sa-i pun niste rozete de frisca spritate si bobite de coacaze.

nu va mai zic ca mi-a luat cam o ora si ceva sa-l ornez (spre disperarea sotului! :) ), m-am invartit in jurul lui de ma luase ameteala
intre timp venise si seara si nu mai aveam lumina :)


in fine...am ajuns cu bine la destinatie cu tortuletul meu, parerile au fost toate bune, si bineinteles ca m-au banuit ca vreau sa-i imbat cu atata alcool in blatul insiropat, departe de mine acest gand! :). Iata si o feliuta pastrata pentru a doua zi

daca inchideti ochii si nu va uitati la detalii, eu zic ca s-ar putea sa va placa gustul, dupa cum spuneam, astea au fost fructele pe care le-am gasit prin casa, bineinteles ca exista nenumarate variante de fructe

dar vorba nepotelei mele, cele mai bune sunt bobitele alea rosii :)

una peste alta, m-am distrat facand tortuletul, data viitoare promit sa fiu mai creativa

Si muuult mai estetica! :)

Enjoy! Si sa ne traiesti, Mada!











Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Tort padurea neagra - reteta pas cu pas
Tort padurea neagra - reteta pas cu pas
8 porții
3 h 20 m
Dificil
4.8 / 5
Rețetă Tort cifra
Tort cifra
6 porții
2 h 12 m
Ușor
5 / 5
Rețetă Tort despacito
Tort despacito
8 porții
1 h 20 m
Foarte ușor
4.9 / 5
Rețetă Tort exotic cifra - cu mango si fructul pasiunii
Tort exotic cifra - cu mango si fructul pasiunii
8 porții
1 h 2 m
Foarte ușor
4.7 / 5
Rețetă Tort donut
Tort donut
8 porții
1 h 10 m
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Tort simplu de ciocolată
Tort simplu de ciocolată
8 porții
45 min
Foarte ușor
5 / 5

Articole conexe

Torturi festive de sărbători Torturi festive de sărbători Torturile – bijuterii dulci, pline de culoare! Torturile – bijuterii dulci, pline de culoare! Cake pops sau tort-acadele Cake pops sau tort-acadele

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează