Retete cu cirese
Ciresul este un pom fructifer ce infloreste in luna aprilie sau mai, iar fructele lui, ciresele, sunt cunoscute pentru actiunea detoxifianta, depurativa, complexul de vitamine si minerale pe care il contin. Ciresele sunt fructe dulci, zemoase sau pot avea un gust acidulat sauamarui in functie de soi. Culoarea difera si ea, dar in principiu ciresele pot fi galbene, rosii, portocalii sau un amestec de aceste culori. Ciresele se consuma ca atare, sau se pot pregati sub forma de compoturi, gem, dulceata (ex. Dulceata de cirese amare). Tot in stare naturala, proaspata se pot folosi cu succes in retete precum: tarte cu cirese si visine, prajitura cu cirese. Un tort de ciocolata neagra si cirese amare va face deliciul multor mese festive.

Blondie cu cireșe și ciocolată

Prajitura rasturnata cu ananas

Tort padurea neagra - reteta pas cu pas

Clafoutis cu cirese-reteta perfecta pentru iubitorii de cirese

Banana split

Tarta cu foietaj si cirese

Mini clafoutis cu cirese, fara gluten

Prajitura cu cirese

Tort cu ciocolata si cirese

Chec cu ciocolata, cirese si alune de padure

Prajitura cu cirese/ visine

Prajitura pufoasa cu gem de cirese

Prajitura cu cirese

Cotlet de porc inecat in sos de cirese

Prajitura cu visine si cirese

Prajitura cu cirese si chec economic

Briose cu banane, nuca de cocos si cirese uscate

Prajitura usoara cu iaurt, frisca si cirese

Briose cu cirese si crema de sampanie

Tarta cu cirese si cacao

Tort racoros cu cirese.

Gem din cirese (de mai)

Tarta cu cirese
