Ciresul este un pom fructifer ce infloreste in luna aprilie sau mai, iar fructele lui, ciresele, sunt cunoscute pentru actiunea detoxifianta, depurativa, complexul de vitamine si minerale pe care il contin. Ciresele sunt fructe dulci, zemoase sau pot avea un gust acidulat sauamarui in functie de soi. Culoarea difera si ea, dar in principiu ciresele pot fi galbene, rosii, portocalii sau un amestec de aceste culori. Ciresele se consuma ca atare, sau se pot pregati sub forma de compoturi, gem, dulceata (ex. Dulceata de cirese amare). Tot in stare naturala, proaspata se pot folosi cu succes in retete precum: tarte cu cirese si visine, prajitura cu cirese. Un tort de ciocolata neagra si cirese amare va face deliciul multor mese festive.
Ingrediente: 1 banana 3 cupe de inghetata de vanilie (sau 1 de vanilie, 1 de capsuni si 1 de ciocolata) sos de ciocolata crema Chantilly sau frisca migdale ci...
Ingrediente: 3 oua, 12 lg zahar, 9 lg ulei, 21 lg lapte, 1 praf de copt, 24 lg de faina, 1/2 kg de cirese, 2 lg de zahar, zahar pudra cu gust de vanilie....
Ingrediente: 250 g unt 250 g zahar brun 250 g faina 50 g cacao neagra 150 g alune de padure 200 g cirese fara samburi (eu am avut cirese negre amare) 5 oua ...
Ingrediente: Aluatul: 350 g faina 150 g margarina pentru prajituri 120 gr unt 2 galbenusuri 6 linguri lapte 2 linguri gris 1 varf de cutit bicarbonat Crema: 100 ...
Ingrediente: 4 felii de cotlet de porc circa 400 grame cirese 500 ml vin rosu dulce-parfumat o jumatate de ceasca de otet 1 lingura boabe de mustar 1 frunza de daf...
Ingrediente: 100 g unt, 300 g zahar, 5 oua, 2 linguri lapte, 300 g faina, 1 plic praf de copt, 1 lingura cacao, esenta de vanilie; 400 g visine si cirese (alese de...
Ingrediente: 4 banane coapte (aproximativ 500 g cu coaja) 125 g unt 100 g zahar 2 oua 175 g faina 2 lingurite praf de copt 1/2 lingurita bicarbonat 100 g nu...
Ingrediente: Pentru blat: 8 oua 120 g. zahar 80 g. faina 20 g. amidon 30 g. cacao Pentru crema: 6 foi gelatina sau 1 pliculet gelatina granule (10 g.) 400 g. iaur...
Ingrediente: ingredientele sunt pentru 24 de portii (briose).: Ingrediente aluat: 1 pachet de unt (300 g) 2 si 1/2 cani faina 2 cani de zahar 100 g cacao ...
Ingrediente: 100 g unt topit 1 ou 4 linguri cu zahar 100 ml lapte un praf de sare drojdie cat o nuca esenta de vanilie 250-300 g faina zahar vanilat Pentr...
Ingrediente: 6 oua 6oo g faina 12 cl ulei 300 g zahar 225 ml lapte 1 plic zahar vanilat 2 plicuri praf de copt coaja rasa de lamaie 500 g cirese 500 g visine...
Ingrediente: 8 oua intregi 240 g. de zahar 160 g. de unt topit si racit 270 g. de faina 300 g. de cirese spalate, cu samburele scos si lasate sa se scurga un ...