Petitchef

TORT CU MURE SI ZMEURA

TORT CU MURE SI ZMEURA
Bine v-am reg?sit. De?i nu am postat nici o re?et? v-am urm?rit blogurile cu mare drag ?i tot odat? am v?zut c? am fost vizitat?, la rândul meu , de nenum?ra?i vizitatori c?rora le mul?umesc. Am preparat multe re?ete delicioase pe care nu am avut timp s? le postez dar câteva au r?mas imortalizate în memoria aparatului foto ?i pe rând o s? încerc s? le public.
Revin dup? mult timp cu un tort simplu de realizat. Cum tot se apropie sezonul fructelor de p?dure nu v? v-a fi greu s? g?si?i fructe proaspete ?i s? realiza?i acest tort. Eu l-am preparat cu fructe congelate, dar a fost foarte bun ?i a?a.
Ingrediente pentru blat:
- 6 ou?
- 175 g f?in?
- 130 g unt
- 180 g zah?r
- 130 g ciocolat?
- 1 linguri?? coaj? ras? de l?mâie
- 1 vârf de cu?it praf de scor?i?oar?
- 1 vârf de cu?it de sare
Ingrediente pentru crem?:
- 10 g gelatin? Dr. Ottker
- 300 g mure
- 100 g zmeur?
- 90 g zah?r
- 1 plic zah?r vanilat
- 100 ml suc de mure sau alt suc
- 400 ml fri?c?
Pentru prepararea blatului se separ? ou?le; se bate untul moale cu 100 g zah?r, sare scor?i?oar? ?i coaj? de l?mâie; se înglobeaz? pe rând g?lbenu?urile.
Ciocolata se tope?te în bain-marie, dar nu se înc?lze?te prea tare, apoi se înglobeaz? în compozi?ia de unt.

Albu?urile se bat cu restul de zah?r, se adaug? treptat f?ina ?i compozi?ia de g?lbenu?uri.
Se toarn? compozi?ia în tava tapetat? ?i se coace aproximativ 40 - 50 minute.

Gelatina se înmoaie conform indica?iilor de pe ambalaj.
Fructele se paseaz? , se amestec? cu zah?r tos, zah?r vanilat ?i pu?in suc de mure, de l?mâie sau orice alt suc. Se înc?lze?te pe foc pân? se tope?te zah?rul.
Gelatina dizolvat? se înglobeaz? în compozi?ia de fructe. Când piureul de fructe începe s? se înt?reasc? se adaug? fri?ca b?tut?.

Dup? 3 - 4 ore se taie blatul de tort pe dou? niveluri. Blatul de jos se a?eaz? pe un platou, se pune 3/4 din crema ?i se acoper? cu blatul superior.
Deasupra ?i pe marginile tortului se întinde crema r?mas?.
Tortul se orneaz? cu zmeur? ?i ciocolat? ras?.










Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Tort cifra
Tort cifra
6 porții
2 h 12 m
Ușor
5 / 5
Rețetă Tort donut
Tort donut
8 porții
1 h 10 m
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Tort exotic cifra - cu mango si fructul pasiunii
Tort exotic cifra - cu mango si fructul pasiunii
8 porții
1 h 2 m
Foarte ușor
4.7 / 5
Rețetă Tort iepuras
Tort iepuras
16 porții
1 h 25 m
Ușor
4.3 / 5
Rețetă Tort cu ciocolata si caramel sarat
Tort cu ciocolata si caramel sarat
9 porții
10 h 55 m
Foarte ușor
4.6 / 5
Rețetă Tort simplu de ciocolată
Tort simplu de ciocolată
8 porții
45 min
Foarte ușor
5 / 5

Articole conexe

Torturi festive de sărbători Torturi festive de sărbători Zmeura- izvor de vitamine si minerale Zmeura- izvor de vitamine si minerale „La placinte inainte, la razboi inapoi! ” – Placinte cu branza „La placinte inainte, la razboi inapoi! ” – Placinte cu branza

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează