11 rețete Tex-Mex pe care le puteți face acasă și care sunt întotdeauna un succes la masă

Wednesday 1 October 2025 11:54 - Patricia González
11 rețete Tex-Mex pe care le puteți face acasă și care sunt întotdeauna un succes la masă

Prima dată când încerci o mâncare Tex-Mex bună, este greu să o uiți: nachos acoperiți cu brânză topită și jalapeńos, o quesadilla care se topește în mâinile tale sau un burrito înecat în sos picant. Aceasta nu este o bucătărie pentru contemplare, ci pentru împărtășire: arome directe, puternice și necomplicate. Născut la granița dintre Texas și Mexic, ceea ce a început ca o bucătărie de casă a devenit un repertoriu care a depășit granițele și umple astăzi meniurile restaurantelor din jumătate de lume.

În acest articol trecem în revistă ceea ce distinge bucătăria Tex-Mex de bucătăria mexicană și, în plus, împărtășim cu dvs. 11 rețete irezistibile pe care să le savurați acasă.


Tex-Mex vs. Bucătăria mexicană: ce le face diferite?

Bucătăria tradițională mexicană este imensă și diversă: de la mole poblano la tamales din Oaxaca și la tacos al pastor din Mexico City. Este o bucătărie a tehnicilor ancestrale, bazată pe porumb nixtamalizat, fasole, chilli și o varietate uimitoare de ingrediente locale. Acesta este motivul pentru care UNESCO a recunoscut-o drept Patrimoniu Cultural Imaterial al Umanității.

Tex-Mex, pe de altă parte, este un copil al frontierei. S-a născut din bucătăria familiilor mexicane din Texas, care și-au adaptat mâncărurile la ingredientele disponibile și la gusturile locale. Acest lucru a dat naștere unor combinații pe care astăzi le asociem imediat cu Tex-Mex:

  • Carnea de vită tocată ca bază pentru multe tocănițe.
  • Brânză topită și abundentă în enchiladas, nachos sau tacos.
  • Tortillas de grâu alături de tortillas de porumb.
  • Chili con carne și sosuri groase făcute cu chimen, paprika sau pudră de chili.

În timp ce bucătăria mexicană se mândrește cu varietatea regională și fidelitatea față de tradiție, Tex-Mex este definită prin abundență, forță și simplitate. Niciuna nu este mai bună decât cealaltă: ele sunt expresii distincte ale acelorași rădăcini culturale.

Cele mai bune preparate Tex-Mex în 11 rețete irezistibile



Cum se fac bolurile cu tortilla? o salată usoara fara vas de servire!Rețetă Cum se fac bolurile cu tortilla? o salată usoara fara vas de servire!

Ce zici să transformăm tortillas noastre de porumb într-un castron pentru a servi o salată mixtă? O matriță de tip fagure, o scurta vizita in cuptor și gata ;-) Vă explicăm mai jos cum am procedat ↓ În rest, trebuie doar să combinați ingredientele la...


Quesadilla cu pui si avocadoRețetă Quesadilla cu pui si avocado

Quesadillas de casa! Bucurati-va de aceste mici sandwich-uri triunghiulare umplute cu pui si avocado! Perfecte ca si gustare sau la un meci alaturi de prieteni.


Nachos cu topping perfect pentru o cină aperitiv!Rețetă Nachos cu topping perfect pentru o cină aperitiv!

Ai chef de un aperitiv diferit, care va încânta pe toată lumea? Aceste nachos cu topping sunt modul perfect de a împărtăși un moment convivial și ultra-gourmet! Chipsuri tortilla crocante , brânză topită, carne bine condimentată, legume proaspete,...


Enchiladas cu pui si sos de tomate picantRețetă Enchiladas cu pui si sos de tomate picant

O specialitate culinara mexicana: enchiladas! Tortilla de porumb garnisite generos cu pui, branza, avocado si un sos cremos si gustos! Se linge cineva pe degete?


Copane de pui mexicane cu o marinadă delicioasăRețetă Copane de pui mexicane cu o marinadă delicioasă

Astăzi călătorim în Mexic cu aceste delicioase copane de pui în stil mexican , pentru o masă super ușor de preparat! :-) Crocante la exterior și moi în interior, cu o marinadă mortală, garantăm ca vor fi pe gustul întregii familii.


Fajitas la air fryer!Rețetă Fajitas la air fryer!

Aveți chef de niște fajitas, dar nu aveți chef să spălați multe vase? Trăiască Air Fryer ;-) Iată cum să faci o umplutură pentru fajitas gătită în Air Fryer, amestecând toate ingredientele împreună (pui și legume), într-o marinadă delicioasă cu...


Tacos vegetarianRețetă Tacos vegetarian

Pentru o masa proaspata si colorata, optati pentru tacosul nostru! Tortilla casa umpluta in functie de dorintele dumneavoastra ;-) Noi am facut o garnitura vegetariana, plina de arome.


Sos de branza pentru tacosRețetă Sos de branza pentru tacos

Ati dorit mereu sa reproduceti acasa faimosul sos de branza prezent in Tacosul francez? Impartim cu dvs. reteta de sos de branza in care Cheddar si Emmental vor fi regii :-) Un sos cremos si gustos care va permite sa ridicati aromele tacosului la un...


Tacos samosasRețetă Tacos samosas

Te pregatesti sa te uiti la „Netflix” si sa te relaxezi?! Avem reteta perfecta pe care sa ti-o oferim: tacos samosas! Realizate cu tortilla, acestea vor fi mai moi decat samosele clasice, dar vor fi la fel de generos umplute. Se mananca cu pofta...


Salata mexicana in borcanRețetă Salata mexicana in borcan

Rasfatati-va cu salata noastra la borcan cu arome dulci, mexicane! Aceasta reteta functioneaza si pentru un pranz luat la birou ;-) O salata colorata cu un sos irezistibil!


Mult mai mult decât brânză topită

Prepararea Tex-Mex acasă este, înainte de toate, un act social: umplerea mesei, mâncarea cu mâinile, râsul în timp ce cineva pătează fața de masă cu sos și savurarea fără complicații. Puține bucătării sunt atât de recunoscătoare atunci când ceea ce cauți este savoare, fiesta și apropiere în fiecare îmbucătură. În Spania, o confundăm adesea cu bucătăria mexicană "autentică". Nu-i nimic: ambele lumi își împărtășesc rădăcinile și sunt savurate cu același entuziasm.

Patricia GonzálezPatricia González
asionată de bucătărie și de mâncarea bună, viața mea se mișcă între cuvinte alese cu grijă și linguri de lemn. Responsabilă, dar distrată. Sunt jurnalistă și redactoare cu mulți ani de experiență și mi-am găsit colțul ideal în Franța, unde lucrez ca redactoare pentru Petitchef. Îmi place bœuf bourguignon, dar îmi este dor de salmorejo-ul mamei mele. Aici combin dragostea mea pentru scris și pentru gusturile suculente pentru a împărtăși rețete și povești despre bucătărie care sper să te inspire. Tortilla, îmi place cu ceapă și puțin făcută :)

Comentarii

Notează articolul:
3.25/5, 4 voturi 1 comentariu

pHqghUme

E

abuz