6 rețete cu ciuperci pe care cu siguranță nu le-ați încercat încă!

Tuesday 30 September 2025 07:00 - Daniele Mainieri
6 rețete cu ciuperci pe care cu siguranță nu le-ați încercat încă!

Ciupercile sunt printre cele mai versatile și populare ingrediente din bucătărie, perfecte pentru a adăuga savoare primelor feluri de mâncare, felurilor principale și mâncărurilor secundare. Dar în afară de clasicele risotto cu ciuperci și paste cu ciuperci, există o mulțime de preparate originale pe care probabil nu le-ați încercat încă. În acest articol veți găsi 6 rețete simple, gustoase și ușor neobișnuite cu ciuperci, ideale pentru a surprinde familia și prietenii.


1. Tăiței cu ciuperci și ou

O mâncare rapidă și gustoasă: tăițeii de orez cu ciuperci și ou combină arome simple, dar intense, într-o rețetă vegetariană perfectă pentru o cină ușoară și gustoasă.

Tăiței de orez cu ciuperci și ou fiert moaleRețetă Tăiței de orez cu ciuperci și ou fiert moale

Nu sunteți sigur ce să faceți cu tăițeii de orez ? Iată o rețetă care ar trebui să-ți salveze masa! Pentru că da, este ușor, dar și foarte rapid de făcut ;-) Iar pentru garnitură, o menținem simplă cu ciuperci, un sos pe bază de sos de soia și un ou...


2. Ciuperci umplute vegetariene

O idee savuroasă pentru un aperitiv: ciupercile umplute combină mozzarella fibroasă, măslinele negre și roșiile uscate la soare într-un aperitiv simplu, dar surprinzător. Prepararea lor este rapidă, perfectă pentru a impresiona fără prea mult efort și pentru a profita la maximum de ingredientele împotriva risipei pe care le puteți avea deja în frigider.

Ciuperci umplute și coapte (o idee bună pentru aperitiv)Rețetă Ciuperci umplute și coapte (o idee bună pentru aperitiv)

Ne-au mai rămas niște ciuperci și în loc să le prăjim, am decis să le coacem la cuptor! Dar mai întâi, le-am umplut cu un amestec aromat, așa cum ne place nouă. Datorită mozzarellei, acest amestec este bine legat.



3. Paupiette cu ciuperci

Un preparat francez clasic cu o aromă bogată și învăluitoare: paupițele de porc cu ciuperci combină carnea fragedă și ciupercile amestecate în vin alb, rezultând un al doilea fel elegant, perfect pentru o cină specială.

Rulouri din carne porc cu sos de ciuperciRețetă Rulouri din carne porc cu sos de ciuperci

Un preparat pe care ne place să îl facem pentru o duminică în familie: rulouri din carne porc cu ciuperci și servite cu orez. Aici rulourile noastre sunt din cotlet de porc, umplut cu carne de cârnați aromată după gusturile proprii, pe care apoi îl...



4. Pachețele crocante cu ciuperci, brânză și pere

Dulcele și savurosul se întâlnesc în găluștele crocante cu ciuperci, brânză brie și pere, un antreu surprinzător care combină patiseria aurie, brânza brie cremoasă și perele zemoase. Sunt necesare doar câteva ingrediente și mai puțin de 30 de minute pentru a aduce la masă o rețetă originală, perfectă pentru aperitive sau cine elegante.

Săculeți extra crocanți cu ciuperci, brânza brie și pereRețetă Săculeți extra crocanți cu ciuperci, brânza brie și pere

O combinație dulce-sărată pentru starter crocant! Amestecați ciupercile prăjite cu pere și brânză brie tăiată bucăți și obțineți săculeți șic și gustoși.



5. Pui cu ciuperci și spanac

O mâncare cremoasă și hrănitoare: Pui cu cremă de ciuperci și spanac combină coapsele suculente de pui și un sos catifelat din ciuperci, spanac și cremă de legume. Perfect pentru cei care caută un fel de mâncare bogat, dar ușor de preparat, ideal pentru o cină care cucerește simțurile.

Pui cu spanac și ciuperci și sos cremosRețetă Pui cu spanac și ciuperci și sos cremos

Nu aveți idei pentru cină? Faceți un sos cremos din spanac și ciuperci, apoi puneți pulpele de pui în el. Ca garnitură, tot ce trebuie să faceți este să gătiți orez, paste sau cartofi, iar masa va fi gata! Ușor, nu?!



6. Tocăniță de somon cu ciuperci și morcovi

Un fel de mâncare care combină prospețimea somonului cu aroma pământie a ciupercilor și dulceața morcovilor: tocănița de somon cu ciuperci și morcovi este un fel de mâncare bogat, dar delicat, perfect pentru cei care caută alternative ușoare, dar surprinzătoare de adus la masă.

Tocăniță gustoasă de somonRețetă Tocăniță gustoasă de somon

"Cum e blanquette-ul tău?" Ei bine, am putea dezamăgi fanii OSS117, dar astăzi este somon ! La fel de delicioasă ca blanquette-ul clasic, această blanquette de somon combină tradiția și lejeritatea, cu bucăți fragede de somon care se topesc în gură,...



Daniele MainieriDaniele Mainieri
În fiecare zi mă cufund în lumea gătitului, căutând noi rețete și arome pe care să le împărtășesc: de la preparatul bunicii până la cele mai noi tendințe alimentare. Lucrez în comunicarea alimentară de peste 10 ani!

Comentarii

Notează articolul:
4.2/5, 5 voturi 1 comentariu

pHqghUme

E

abuz