8 rețete de carne tocată pentru a călători fără a părăsi bucătăria
Fie că este vită, vițel, porc, curcan, pui, miel, rață sau vânat... carnea tocată este un ingredient care, datorită versatilității sale, este prezent în aproape toate bucătăriile din lume. Astăzi vă invităm să călătoriți pe planetă împreună cu palatul dumneavoastră, savurând cele mai reprezentative preparate. Toate aceste rețete au un lucru în comun: sunt delicioase și foarte simplu de preparat. Îți oferim până la 8 opțiuni pentru a da o nouă dimensiune preparatelor tale cu carne tocată.
Moussaka - Grecia
Moussaka grecească este acea lasagna care a decis să devină mediteraneană. Straturi de vinete prăjite la cuptor, carne suculentă de miel sau vită tocată, întotdeauna bine condimentată, și un sos bechamel auriu care termină totul cu mătăsos. Nu este o mâncare ușoară și nici nu pretinde să fie. Este la fel de consistentă pe cât este de delicioasă. Și, deși în Balcani și Turcia se joacă cu versiuni cu sau fără sos bechamel, versiunea grecească este probabil cea mai cunoscută în afara granițelor sale. Accesați rețeta completă, chiar aici Accesați rețeta completă, chiar aici ⬇⬇
Plăcintă ciobănească - Anglia
Shepherd's Pie este unul dintre cele mai reconfortante clasice ale bucătăriei engleze: o plăcintă fără crustă, la baza căreia se află o tocană de carne de vită tocată. Se prepară în mod tradițional cu miel, deși adesea se face și cu vițel. Este acoperită cu un strat de piure de cartofi care se rumenește în cuptor. Umilă în aparență, dar întotdeauna gustoasă și cu toată savoarea bucatelor de acasă. Accesați rețeta completă, chiar aici ⬇⬇.
Ragù alla bolognese - Italia
Ragù alla bolognese este probabil cel mai renumit sos de carne tocată din lume, dar rareori este gătit așa cum se face la Bologna. Acolo se prepară lent, cu un amestec de carne de vițel și de porc, legume rumenite, vin și lapte, până când se obține un sos gros și catifelat care nu are nimic de-a face cu "spaghetele bolognese" servite în afara Italiei, gătite cu o cărămidă de roșii prăjite. În versiunea sa autentică, se servește cu tagliatelle proaspete sau umplute ca lasagna, niciodată cu spaghete. O tocană deghizată în sos care rezumă tot ce este mai bun în bucătăria italiană: timp, răbdare și carne tocată transformată în deliciu pur. Accesați rețeta completă, chiar aici ⬇⬇.
Chili con carne - Tex-Mex ( Mexic și Texas)
Chili con carne are un nume mexican, dar istoria sa este de fapt mai strâns legată de Texas decât de Mexico City. Este o tocană consistentă de carne de vită tocată, fiartă cu ardei iute, roșii și condimente, adesea cu adaos de fasole (deși puriștii vă vor spune că este un sacrilegiu). Picant, gros și consistent, este unul dintre acele feluri de mâncare care umple masa și stomacul. Un clasic care este întotdeauna servit din abundență. Aici, rețeta completă⬇⬇⬇
Nuggets - Statele Unite
Nuggets s-au născut în Statele Unite cu promisiunea de a transforma carnea de pui tocată în bucățele mici, ușor de mâncat, de culoare maro auriu. Cu timpul, au devenit inseparabile de fast-food și de acele tăvițe care îmbină crocantul cu dependența. Nu sunt singurii: pe aceeași masă americană se află burgeri uriași, sloppy joes debordanți sau meatloaf servit în felii, toate exemple ale modului în care țara a reușit să transforme carnea tocată în clasici universali. Aici puteți vedea rețeta ⬇⬇.
Kefta tajine - Maroc
Kefta tajine este una dintre marile tocănițe marocane de carne tocată, gătită încet în vasul de lut conic distinctiv de la care își trage numele. Chifteluțele de vită sau de miel sunt gătite într-un sos de roșii condimentat cu chimen, coriandru și paprika și, uneori, acoperite cu ouă fierte care sunt sparte chiar înainte de servire. Este un fel de mâncare familiar, parfumat și reconfortant, care demonstrează cum bucătăria marocană transformă carnea tocată într-un festin împărtășit în jurul mesei. Iată rețeta ⬇⬇.
Hashish parmentier - Franța
Hachis parmentier este versiunea franceză a plăcintei cu carne: o umplutură din carne tocată de vițel gătită într-un sos și vin, acoperită cu piure de cartofi gratinați la cuptor. Numele său îi aduce un omagiu lui Antoine Parmentier, omul care a popularizat cartoful în Franța în secolul al XVIII-lea. Nu este singurul din cartea de rețete: carnea tocată de vită apare și în faimosul steak tartare, terrine de campagne sau pâté en croûte, preparate care arată cum știu francezii să transforme un ingredient atât de simplu într-un teren elegant și sofisticat. Faceți clic pe link pentru a vedea rețeta completă ⬇⬇.
Lavash kebab - Armenia
Lavash kebab este una dintre marile mândrii ale bucătăriei armenești: carne tocată de miel sau vită, amestecată cu ierburi proaspete și condimente, prăjită pe frigare și apoi învelită în lavash, pâinea plată tradițională a țării. Rezultatul este o bucățică suculentă, parfumată și plină de caracter, în care carnea se topește în pâinea fierbinte proaspăt scoasă din cuptorul de lut. Nu este doar o mâncare populară de stradă, ci și un mod de a arăta ospitalitatea armeană, carnea tocată fiind în centrul unui ospăț comun. În propunerea noastră am înlocuit lavash-ul cu tortilla de grâu, mai ușor de găsit aici, fără a renunța la esența rețetei originale. Iată rețeta ⬇⬇
Acum, este rândul tău
Carnea tocată a călătorit prin jumătate de lume și a fost transformată în tocănițe, kebaburi, plăcinte și prăjituri coapte. Fiecare cultură a făcut-o pe cont propriu, iar acum aveți o mână de rețete care să vă inspire. Le-ați încercat pe toate? Pe care ați vrea să o gătiți prima dată? Și care este modul dvs. preferat de a prepara carnea tocată acasă? Spuneți-ne în comentarii: vrem să știm ce fel de mâncare câștigă un loc la masa voastră.
Patricia González





Comentarii
pHqghUme
E