Petitchef

Musaca à la grecque

Felul principal
6 porții
1 oră
35 min
Foarte ușor
sau
Un amestec delicios de vinete prajite si carne de miel, parfumate cu mirodenii si plante aromatice;-)

Ingrediente

6 porții

500 gr carne de miel tocata


1 catel de usturoi

1 buchet garni

ulei de masline


Pentru sosul de tomate :

5 rosii

1 lingura de concentrat de rosii

sare

piper

scortisoara


Pentru sosul alb:

15 gr unt

50 gr faina

500 ml lapte

1 ou batut

Preparare

Etapa 1 - Musaca à la grecque

Etapa 1

Se curata vinetele si se taie in felii de 1 cm. Se aranjeaza pe o foaie de copt, se stropesc cu ulei de masline, sare si piper. Se coc timp de 20 de minute la 200°C.
Etapa 2 - Musaca à la grecque

Etapa 2

Sosul de rosii:
Intr-o cratita puneti uleiul de masline si adaugati rosiile curatate si taiate cubulete. Se adauga sare si piper, 1/2 lingurita de scortisoara si pasta de tomate. Se amesteca si se fierbe la foc mic aproximativ 15 minute.
Etapa 3 - Musaca à la grecque

Etapa 3

Intr-o tigaie caliti ceapa in ulei de masline. Apoi se adauga carnea de miel tocata si se gateste.
Etapa 4 - Musaca à la grecque

Etapa 4

Adaugati sosul de rosii, catelul de usturoi tocat si buchetul garni. Se amesteca si se fierbe la foc mediu timp de cateva minute.
Etapa 5 - Musaca à la grecque

Etapa 5

Sosul alb:
Intr-o cratita se topeste untul si se adauga faina. Se amesteca bine.
Etapa 6 - Musaca à la grecque

Etapa 6

Adaugati laptele treptat, amestecand bine cu un tel. In cazul in care amestecul are cocoloase, utilizati repede un mixer. Se amesteca pe foc pana cand sosul alb se ingroasa.
Etapa 7 - Musaca à la grecque

Etapa 7

Luati de pe foc si adaugati oul batut. Amestecati rapid.
Etapa 8 - Musaca à la grecque

Etapa 8

Intr-un vas rezistent la caldura uns cu ulei de masline, puneti la baza, vinetele (jumatate din cantitate). Se adauga carnea si se niveleaza.
Etapa 9 - Musaca à la grecque

Etapa 9

Se acopera cu restul de vinete, apoi se toarna sosul alb.
Etapa 10 - Musaca à la grecque

Etapa 10

Coaceti 35 minute la 180°C si fiti atent la preparat.
Etapa 11 - Musaca à la grecque

Etapa 11

Gata!

Video

YouTube

Observații:

Reteta traditionaa:adevarata musaca greceasca se face fara sos alb

Intolerante/alergii : daca aveti intoleranta la gluten, o puteti fara fara lapte si fara oua.

carnea de miel : se poate inlocui cu carne de vita sau mazat.




Comentarii:

LuminitaM_D, 19/04/2018

Este foarte buna si combinatia dintre cartofi fierti, taiati felii si rondele de vinete. Am mancat asa ceva in Grecia si de atunci, asa o fac si eu.

(0) (0) Abuz
Diana Lucia, 22/12/2017

Intr-adevar,se poate si fara sos bechamel. De asemeneai, in loc de vinete pot fi folosite felii de cartofi fierti.

am gătit această rețetă
(0) (0) Abuz
liliana, 19/04/2018

Este reteta pe care o gandeam sa o caut in blogul dv---multumesc !

(0) (0) Abuz
03/09/2017

O fi buna cu BUCHETUL GARNI..? OARE CE O FIIIIIIIIIIIIIIIIIIIII?

(2) (0) Abuz
19/04/2018

O fii foarte buna dar, ce este buchetul gardi......?

(0) (0) Abuz
constanta_s2014
constanta_s2014, 03/09/2017

Ceva intre musaca si lasagna.

(0) (0) Abuz
stelian
stelian, 03/09/2017

E super gustoasa !

(0) (0) Abuz
03/09/2017

E foarte buna

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:

Rețete inrudite


Rețete

Articole conexe

Ciupercile și bucătăria româneascăCiupercile și bucătăria româneascăCulorile din farfurie la masa de Craciun: Aperitive si SalateCulorile din farfurie la masa de Craciun: Aperitive si SalateAm plecat la colindat, la piftii de degustat...Am plecat la colindat, la piftii de degustat...

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: