Petitchef

Musaca à la grecque

Un amestec delicios de vinete prajite si carne de miel, parfumate cu mirodenii si plante aromatice;-)

Felul principal
20 porții
1 oră
35 min
Foarte ușor

Video

YouTube

Ingrediente

20

Pentru sosul de tomate :

Pentru sosul alb:

Preparare

  • Etapa 1 - Musaca à la grecque
    Se curata vinetele si se taie in felii de 1 cm. Se aranjeaza pe o foaie de copt, se stropesc cu ulei de masline, sare si piper. Se coc timp de 20 de minute la 200°C.
  • Etapa 2 - Musaca à la grecque
    Sosul de rosii:
    Intr-o cratita puneti uleiul de masline si adaugati rosiile curatate si taiate cubulete. Se adauga sare si piper, 1/2 lingurita de scortisoara si pasta de tomate. Se amesteca si se fierbe la foc mic aproximativ 15 minute.
  • Etapa 3 - Musaca à la grecque
    Intr-o tigaie caliti ceapa in ulei de masline. Apoi se adauga carnea de miel tocata si se gateste.
  • Etapa 4 - Musaca à la grecque
    Adaugati sosul de rosii, catelul de usturoi tocat si buchetul garni. Se amesteca si se fierbe la foc mediu timp de cateva minute.
  • Etapa 5 - Musaca à la grecque
    Sosul alb:
    Intr-o cratita se topeste untul si se adauga faina. Se amesteca bine.
  • Etapa 6 - Musaca à la grecque
    Adaugati laptele treptat, amestecand bine cu un tel. In cazul in care amestecul are cocoloase, utilizati repede un mixer. Se amesteca pe foc pana cand sosul alb se ingroasa.
  • Etapa 7 - Musaca à la grecque
    Luati de pe foc si adaugati oul batut. Amestecati rapid.
  • Etapa 8 - Musaca à la grecque
    Intr-un vas rezistent la caldura uns cu ulei de masline, puneti la baza, vinetele (jumatate din cantitate). Se adauga carnea si se niveleaza.
  • Etapa 9 - Musaca à la grecque
    Se acopera cu restul de vinete, apoi se toarna sosul alb.
  • Etapa 10 - Musaca à la grecque
    Coaceti 35 minute la 180°C si fiti atent la preparat.
  • Etapa 11 - Musaca à la grecque
    Gata!

Observații:

Reteta traditionala:adevarata musaca greceasca se face fara sos alb

Intolerante/alergii : daca aveti intoleranta la gluten, o puteti fara lapte si fara oua.

carnea de miel : se poate inlocui cu carne de vita sau manzat.



Echipamente de gătit

Cuptor

Poze

Musaca à la grecque
Musaca à la grecque - poza 2
Musaca à la grecque - poza 3

Întrebări:

Ce inseamna : 'garni "?

Răspuns:

De origine franceză, bouquet garni (buchet de ierburi) este o legătură formată din mai multe verdețuri, proaspete sau uscate. În mod tradițional, bouquet garni conține pătrunjel, cimbru și foi de dafin.Pe durata timpului lung de fierbere compozitia de arome a verdeturilor formeaza o adevarata combinatie de aroma. Este un amestec de condimente de baza al bucatariei franceze.Exista foarte multe variante, in special frantuzesti, italienesti si germane. Practic, nu exista o reteta fixa pentru bouquet garni; variantele europene includ patrunjel, cimbru, foi de dafin, rozmarin, salvie, oregano, tarhon, boabe de piper negru, ienupar etc. In general se folosesc verdeturi mai robuste, care nu-si pierd caracteristicile organo-leptice la tratament termic.




Comentarii (12):

rotaru_c2019, 29/04/2019

Am facut aceasta reteta. Este foarte bună. Multumesc!

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
13/01/2019

N-are rost.

am gătit această rețetă (2) (0) Abuz
Diana Lucia, 22/12/2017

Intr-adevar,se poate si fara sos bechamel. De asemeneai, in loc de vinete pot fi folosite felii de cartofi fierti.

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
Diana Lucia, 07/06/2019

Am mancat musaca, dar nu am gatit-o niciodata. Sper ca intr-o buna zi sa o pot face. Reteta asta pare delicioasa.

(0) (0) Abuz
[email protected], 13/01/2019

Bun, bun de tot !

(0) (0) Abuz
liliana, 19/04/2018

Este reteta pe care o gandeam sa o caut in blogul dv---multumesc !

(0) (1) Abuz
LuminitaM_D, 19/04/2018

Este foarte buna si combinatia dintre cartofi fierti, taiati felii si rondele de vinete. Am mancat asa ceva in Grecia si de atunci, asa o fac si eu.

(1) (0) Abuz
19/04/2018

O fii foarte buna dar, ce este buchetul gardi......?

(1) (1) Abuz
stelian
stelian, 03/09/2017

E super gustoasa !

(0) (0) Abuz
03/09/2017

O fi buna cu BUCHETUL GARNI..? OARE CE O FIIIIIIIIIIIIIIIIIIIII?

(3) (1) Abuz
Răspuns Petitchef_ro:

Buchetul de ierburi (in franceza "bouquet garni") este o legatura formata din mai multe verdeturi care pot fi proaspete sau uscate. In mod traditional, acest buchet de ierburi se compune din patrunjel, cimbru si foi de dafin, insa se poate adapta preferintelor fiecaruia.


Sort:     Filtrează:
  • pagina 1 / 2

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Tian cu legume
Tian cu legume
4 porții
55 min
Foarte ușor
4.8 / 5
Rețetă Rulouri cu vinete si parmezan
Rulouri cu vinete si parmezan
4 porții
1 oră
Foarte ușor
4.8 / 5
Rețetă Caponata siciliana - petitchef
Caponata siciliana - petitchef
6 porții
30 min
Foarte ușor
5 / 5

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează