10 retete cu...capsune

Sezonul capsunilor a inceput, iar mirosul imbietor al acestora este mai mult decat ispitor, este un indemn de a le cumpara. Noi va sfatuim sa cumparati fructe si legume de sezon si nu crescute fortat in sere, numai astfel va veti bucura de beneficiile lor.

Adaugati la dieta dvs. capsuni proaspete, fie ele in salate, sosuri sau consumati-le ca atare, intrucat ele reprezinta o cale minunata de a asigura organismului nutrientii necesari unei bune functionari.

In mod normal capsunile sunt consumate crude, dar pot fi adaugate la salate de fructe, servite alaturi de branzeturi si platouri de fructe. Se pot face: tarte, prajituri, sosuri, dulceata, gem, inghetata sau pot fi servite peste cereale la micul dejun. Ele pot fi o gustare intre mese.

Capsunile sunt un regal pentru simturi! Nu contin grasimi saturate, colesterol, sunt dulci intr-un mod natural si nu au calorii multe.

Atentie! Capsunile pot provoca reactii alergice grave la anumite persoane. Unele dintre cele mai comune simptome de alergie la capsuni includ umflarea si inrosirea in jurul gurii, a buzelor si a limbii, eczeme, urticarie, eruptii cutanate, dureri de cap, nas infundat, mancarimi ale ochilor. Asadar, persoanele care suspecteaza ca au alergie la aceste fructe trebuie sa le evite.