Petitchef

Sarlota cu capsune

Atunci cand capsunele sunt in sezon, nimic nu mai bun decat un desert frumos pentru a le pune in evidenta.

Desert
8 porții
20 min
Foarte ușor

Video

YouTube

Ingrediente

8

Materiale

  • forma de copt detasabila cu diametrul de 18 cm
  • mixer electric

Preparare

  • Etapa 1 - Sarlota cu capsune
    Puneti o folie de plastic pe fundul matritei. Se inmoaie piscoturile in putina apa, printr-o miscare rapida. Inmuiati-le cu partea fina NU cu cea de zahar.
  • Etapa 2 - Sarlota cu capsune
    Aranjati piscoturile inmuiate in jurul matritei si pe fundul acesteia (partea neteda si inmuiata a piscoturilor vine in interior)
  • Etapa 3 - Sarlota cu capsune
    Intr-un castron puneti frisca lichida (foarte rece), zaharul pudra si branza mascarpone. Bateti cu mixerul la viteza mare pana cand amestecul este dens.
    Spalati si taiati bucatale 300 gr de capsune.
  • Etapa 4 - Sarlota cu capsune
    Se pune jumatate din crema in partea de jos si se presara bucati de capsune. Adaugati apoi piscotur inmuiate in intregime in apa si puneti iar crema si capsune.
  • Etapa 5 - Sarlota cu capsune
    Puneti restul de spuma, presarati restul de capsune si terminati cu un strat de piscoturi. Se acopera cu folie de plastic si sa da la rece pentru minim 4 ore.
  • Etapa 6 - Sarlota cu capsune
    Rasturnati forma si scoateti matrita. Se taie capsunele in jumatati si se aranjeaza deasupra.
  • Etapa 7 - Sarlota cu capsune
    Incalziti gemul de capsune la microunde timp de 30 de secunde si strecutati-l printr-o sita pentru a indeparta semintele si pulpa. Aplicati cu pensula peste capsune.
  • Etapa 8 - Sarlota cu capsune
    Iata sarlota dvs. cu capsune!

Observații:

O crema ma usoara? Inlocuiti mascarpone cu o crema de branza light.



Poze

Sarlota cu capsune
Sarlota cu capsune - poza 2
Sarlota cu capsune - poza 3

Întrebări:

De ce apa si nu un compot sau un sirop caramel?

Răspuns:

Ca sa nu fie prea dulce. Oricum piscoturile au deasupra zahar deci rezulta ca la inmuire vor deveni dulci. Puteti sa le inmuiati si in compot sau sirop dar aveti aveti grija sa se potriveasca a gust cu restul ingredientelor. Spor la gatit. Multumim de intrebare.




Comentarii:

09/06/2017

Super

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Sarlota in stil tiramisu fara oua
Sarlota in stil tiramisu fara oua
6 porții
5 h 20 m
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Verrine tiramisu cu capsune
Verrine tiramisu cu capsune
3 porții
4 h 30 m
Foarte ușor
4.5 / 5
Rețetă Layer cake cu capsune
Layer cake cu capsune
10 porții
1 h 43 m
Ușor
5 / 5
Rețetă Salată de căpșune, roșii, feta și busuioc
Salată de căpșune, roșii, feta și busuioc
4 porții
10 min
Foarte ușor
3.8 / 5
Rețetă Milkshake vegan cu zmeura si capsune
Milkshake vegan cu zmeura si capsune
1 porții
10 min
Foarte ușor
4.7 / 5
Rețetă Tort cu capsune
Tort cu capsune
10 porții
3 h 20 m
Ușor
4.8 / 5

Articole conexe

10 retete cu...capsune 10 retete cu...capsune

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează