Petitchef

Sarlota cu capsune

Desert
8 porții
20 min
Foarte ușor
Atunci cand capsunele sunt in sezon, nimic nu mai bun decat un desert frumos pentru a le pune in evidenta.

Ingrediente

Numarul de porții: 8
300 gr piscoturi

500 gr capsune

20 cl frisca lichida 30% grasime

150 gr de mascarpone

50 gr zahar pudra

confiture de fraises

eau

Materiale

forma de copt detasabila cu diametrul de 18 cm
mixer electric

Preparare

  • Etapa 1 - Sarlota cu capsune
    Puneti o folie de plastic pe fundul matritei. Se inmoaie piscoturile in putina apa, printr-o miscare rapida. Inmuiati-le cu partea fina NU cu cea de zahar.
  • Etapa 2 - Sarlota cu capsune
    Aranjati piscoturile inmuiate in jurul matritei si pe fundul acesteia (partea neteda si inmuiata a piscoturilor vine in interior)
  • Etapa 3 - Sarlota cu capsune
    Intr-un castron puneti frisca lichida (foarte rece), zaharul pudra si branza mascarpone. Bateti cu mixerul la viteza mare pana cand amestecul este dens.
    Spalati si taiati bucatale 300 gr de capsune.
  • Etapa 4 - Sarlota cu capsune
    Se pune jumatate din crema in partea de jos si se presara bucati de capsune. Adaugati apoi piscotur inmuiate in intregime in apa si puneti iar crema si capsune.
  • Etapa 5 - Sarlota cu capsune
    Puneti restul de spuma, presarati restul de capsune si terminati cu un strat de piscoturi. Se acopera cu folie de plastic si sa da la rece pentru minim 4 ore.
  • Etapa 6 - Sarlota cu capsune
    Rasturnati forma si scoateti matrita. Se taie capsunele in jumatati si se aranjeaza deasupra.
  • Etapa 7 - Sarlota cu capsune
    Incalziti gemul de capsune la microunde timp de 30 de secunde si strecutati-l printr-o sita pentru a indeparta semintele si pulpa. Aplicati cu pensula peste capsune.
  • Etapa 8 - Sarlota cu capsune
    Iata sarlota dvs. cu capsune!

Video

YouTube

Poze

Sarlota cu capsune, poza 1Sarlota cu capsune, poza 2Sarlota cu capsune, poza 3

Observații:

O crema ma usoara? Inlocuiti mascarpone cu o crema de branza light.

Întrebări:

De ce apa si nu un compot sau un sirop caramel?

Răspuns:

Ca sa nu fie prea dulce. Oricum piscoturile au deasupra zahar deci rezulta ca la inmuire vor deveni dulci. Puteti sa le inmuiati si in compot sau sirop dar aveti aveti grija sa se potriveasca a gust cu restul ingredientelor. Spor la gatit. Multumim de intrebare.




Comentarii:

09/06/2017

Super

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Sarlota cu capsuni
Sarlota cu capsuni
6 porții
50 min
Foarte ușor
4.5 / 5
Rețetă Sarlota de ciocolata(cacao)
Sarlota de ciocolata(cacao)
2 porții
30 min
Ușor
4.6 / 5
Rețetă Sarlota cu mandarine
Sarlota cu mandarine
4 porții
50 min
Foarte ușor
3.8 / 5
Rețetă Tiramisu italian
Tiramisu italian
6 porții
2h30m
Foarte ușor
4.9 / 5
Rețetă Tort cu capsune
Tort cu capsune
10 porții
3h20m
Ușor
4.1 / 5
Rețetă Buturuga tiramisu
Buturuga tiramisu
8 porții
1 oră
Ușor
4.7 / 5

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: