Cateva idei culinare cu frunze de mentaMenta proaspata este disponibila pe tot parcursul anului in supermarketuri la raionul de ierburi aromatice, insa sezonul ei este in lunile calde de vara. Profitati din plin proprietatile racoritoare ale acestei plante versatile!

Menta, pe cat este de aromata, pe atat este de sanatoasa. Uleiurile esentiale din menta sunt utilizate pe scara larga la fabricarea pastei de dinti, a gelurilor de dus si la medicamente, datorita calitatilor antibacteriene naturale si a efectului racoritor.

Menta este o planta bogata in nutrienti si are un continut ridicat de calciu, magneziu, potasiu si de aceea este o planta des intalnita in retele de nutritie.

Iata cateva idei si utilizari ale mentei in bucatarie:
- Este folosita ca aromatizant pentru deserturi si bauturi;
- Utilizati frunze proaspete in pesto, piureuri, bauturi pe baza de plante, salate, supa etc;
- Faceti o pulbere fina din frunze de menta uscata si utilizati-o pentru frecarea carnii sau puteti adauga la diferite preparate culinare;
- Utilizati menta si miere in ceai sau pe paine prajita cu unt;
- Utilizati cateva frunze de menta in salate proaspete, alaturi de ghimbir ras si coaja de lamaie;
- faceti limonada utilizand si cateva frunze de menta.

Reteta Petitchef.ro de Pesto cu busuioc si menta

Ingrediente:
1 si 1/2 ceasca de frunze de busuioc
1 si 1/2 cana frunze de menta proaspata
1/4 cana miez de nuca
1/4 cana miez de floarea soarelui
2 catei de usturoi
1/4 ceasca ulei de masline
2 lingurite suc de lamaie
1/4 lingurita de sare

Pasi de preparare:
- Uscati miezul de nuca si cel de floarea soarelui in cuptor sau in tigaie timp de 5-10 minute;
- Amestecati menta cu busuioc si uleiul de masline intr-un blender pana se omogenizeaza;
- Adaugati miezul de nuca, samburii de floarea soarelui si usturoiul si amestecati pana se fac piure;
- Adaugati sucul de lamaie si sarea si amestecati din nou.
- Pesto este gata pentru a fi utilizat sau depozitat in frigider, intr-un recipient etans. Il puteti si - congela in tavite de cuburi de gheata si sa-l folositi ulterior.

Stiati ca: adaugand cateva frunze de menta proaspata in laptele crud acesta se va pastra proaspat mai mult timp, si-l va impiedica sa coaguleze la fel repede?