Petitchef

Mancare de linte rosie cu menta

Felul principal
6 porții
20 min
1 oră
Ușor
Astazi fiind o zi de post ma gandisem sa fac ceva cu o aroma aparte si pentru ca aseara am vazut o emisiune culinara cu maestrul Gordon Ramsay am zis sa fur cate ceva din reteta lui si cu acesta ocazie sa aflu si de ce este atat de apreciat si iubit pentru mancarurile sale.:) Asa a aparut mancarea de linte rosie cu menta….voi puncta in reteta si ce am “furat” de la el

Ingrediente

Numarul de porții: 6
O punga de linte rosie (inainte de a o gati eu am pus-o intr-un castron cu apa la inmuiat)

o ceapa alba

3-4 catei usturoi

migdale felii (eu din acestea am avut,pot fi si intregi dar sa le puneti la inmuiat cu o zi inainte)


un dovlecel


curry

sos soia

lapte de soia

menta verde

porumb dulce la conserva125 gr

Preparare

  • Migdalele le-am pus intr-un castronel si am pus apa peste ele ca sa se inmoaie,apoi le-am scurs de apa si impreuna cu o lingurita de curry le-am bagat la blender pana s-a format o pasta delicioasa…..asta era de la Gordon
  • Ceapa,usturoiul,morcovul le-am bagat si pe ele la blender pentru a se toca foarte fin,apoi intr-o cratita am pus ulei de cocos si cand s-a incins uleiul,am pus amestecul de ceapa,usturoi,morcov la calit. Am lasat la foc mai tare cam 4-5 minute,apoi am adaugat pasta de migdale cu curry,si dovlecelul si vanata,acestea din urma taiate in cubulete de aproximativ 1 cm. Am amestecat bine toate ingredientele si am lasat la foc iute cam…7 minute. Adaugam apoi lintea scursa de apa si pentru a avea lichid in oala eu am pus in prima faza bautura de soia cu calciu,cea din poza de mai sus….cam 750 ml .E usor dulceaga si a dat mancarii o tenta exotica. Am lasat totul la fiert cam 30 min. amestecand din cand in cand ca mancarea sa nu se lege de oala. Cand lintea a fiert mai mult de jumatate,am pus putina apa si am mai lasat la fiert pana a fiet in totalitate,dar….amestecand mereu pentru a nu se lega mancarea de oala. Pe final, am adaugat sos de soia (mancarea era putin dulce de la bautura de soia) pentru a-i schimba putin gustul,porumbul dulce scurs de zeama lui din conserva,am tocat cateva frunze de menta si am lasat sa mai dea 1-2 clocote…..si gataaaaa!!!!!!!!!
  • Mancarica a iesit absolut fabuloasa pot spune,nu stiu daca datorita lui Gordon care mi-a dat ideea cu migdalele sau….chiar e meritul meu

    Pofta mare!
  • Mai multe retete gasiti pe blogul meu papabundetot.wordpress.com



Comentarii:

06/02/2014

Foarte buna

(0) (0) Abuz
10/12/2013

O sa incerc si eu

(0) (0) Abuz
01/09/2013

Ft ft bun

(0) (0) Abuz
05/08/2013

O sa fac si eu maine

(0) (0) Abuz
15/06/2013

SUPER

(0) (0) Abuz
15/06/2013

Super

(0) (0) Abuz
15/06/2013

Pentru mine foarte buna dar am in familie care nule place

(0) (0) Abuz
15/06/2013

Excellent si oriental!

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Medalioane cu linte rosie
Medalioane cu linte rosie
4 porții
1h15m
Foarte ușor
4.4 / 5
Rețetă Humus din linte rosie
Humus din linte rosie
4 porții
45 min
Foarte ușor
4.3 / 5
Rețetă Linte spaniola
Linte spaniola
4 porții
55 min
Foarte ușor
3.8 / 5
Rețetă Mancare de linte cu carnaciori de pui afumati
Mancare de linte cu carnaciori de pui afumati
2 porții
1h10m
Foarte ușor
4.2 / 5
Rețetă Mancare de linte
Mancare de linte
4 porții
40 min
Foarte ușor
4.3 / 5
Rețetă Mancare indiana de linte cu legume
Mancare indiana de linte cu legume
4 porții
30 min
Ușor
4.4 / 5

Rețete

Articole conexe

Fasolea cu carnati – o delicatesa sau o mancare rustica?Fasolea cu carnati – o delicatesa sau o mancare rustica?O mancare in culori, arome si texturi – Musacaua!O mancare in culori, arome si texturi – Musacaua!Cartofii - fel de mancare sau garnitura?Cartofii - fel de mancare sau garnitura?

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: