Quinoa cu verdeaţă şi legume proaspete de vară

(4.58/5 - 269 voturi)
26 comentarii

O cină uşoară de vară: quinoa, legume uşor gătite şi ierburi aromatice din belşug. Ce poate fi mai bun? E o mâncare caldă şi gătită aş putea spune, dar în acelaşi timp uşoară şi proaspătă, aromată. Ideea este simplă: orice legume de vară se gătesc uşor în orice fel vă place, la ele se aduagă quinoa (sau cuscus, hrişca, amarnt...) şi orice verdeaţă şi plante aromatice. Se face repede şi este extrem de gustos.

Ingrediente

Ingrediente pe care le-am folosit eu

1 cană quinoa
2 roşii roşii coapte, de grădină
cateva bucheţele de brocoli
o mână mazăre verde
1 dovlecel
1 ardei gras
1 ceapa uscată
câteva frunze de rucola
câteva frunze de mentă şi roiniţă
câteva fire de oregano
câteva frunze de salvie
oţet natural de orez (folosiţi orice oţet natural sau suc de lămâie)

Preparare

Etapa 1

Quinoa se spală şi se pune la fiert în cantitate dublă de apă la foc mic-mediu, cu capac. Nu se amestecă. În 12 minute trebuie să devină transparentă şi să absoarbă toată apa. La sfîrşit puteţi s-o amestecaţi foarte uşor cu furculiţa, mai mult s-o ,,aerisiţi''. Lasţi-o fără capac să se răceasca un pic.

Etapa 2

Între timp se gătesc legumele alese tăiate felii medii (cele care se taie). Eu le-am călit câteva minute în puţin ulei de susan. Puteţi să le coaceţi uşor în cuptor sau la grătărel din ala care se pune pe aragaz. Dacă le căliţi în tigaie, amestecaţi-le foarte uşor astfel încât să-şi păstreze aspectul, să rămână întregi. Puteti să le puneti in orice ordine doriti, depinde cum vă place fiecare legumă mai mult, mai crudă şi crocantă sau gătită bine.

Etapa 3

Apoi se adaugă quinoa, puţină sare de mare, oţet natural şi plantele aromatice tăiate mărunt şi puţin ulei presat la rece dacă aţi gătit legumele fără ulei. Se serveţte imediat. Poftă bună!

Rețete inrudite


Întrebări:








Punctează această reţetă:

Comentarii (26):

06/10/2014

Doar ca acum suntem in octombrie si nu corespunde titlul ,este toamna frunzele au inceput sa capete culori diferite si incetul cu incetul cad jos una cite una ,trebuie inventat o reteta de toamna / iarna cu quinoa success .........................

(0) (0) Abuz
05/07/2013

Mi se pare excelenta : usor de preparat si sanatoasa . Am tot ce imi trebuie si in minutele urmatoare o pregatesc .

(0) (0) Abuz
07/01/2013

Mancare de vara fff gustoasa!!!! Se poate adauga varza de Bruxelles si ghimbir.

(0) (0) Abuz
05/07/2013

Excelenta , la prima vedere! Urmeaza sa o pregatesc! Va multumesc!

(0) (0) Abuz
06/10/2014

Super buna ,la fel o prepar si cu hrisca acasta super salata .

(0) (0) Abuz
04/03/2016

Cele mai bune retete din lume scurratesla Instagram. ahahha

am gătit această rețetă
(0) (0) Abuz
26/06/2013

Deluxe..o fac chiar acum(mai RAW ce-i drept)

(0) (0) Abuz
16/01/2013

Ce inseamna quinoa sau ce anume este quinoa.

(0) (0) Abuz
30/06/2012

Da,intr-adevar e buna,si uleiul de susan...

(0) (0) Abuz
14/11/2012

Simplu si gustos...usor de preparat!

(0) (0) Abuz

Sort:    Filter:

Video sugerat

Pêche melba, o inghetata cu parfum de vara





Rețete

Articole conexe

Zacusca - specialitate românească ce păstrează savoarea legumelor de toamnăZacusca - specialitate românească ce păstrează savoarea legumelor de toamnăSupa-enciclopedia culinara!Supa-enciclopedia culinara!Vegetalian sau Vegetarian - Dieta sau stil de viata?Vegetalian sau Vegetarian - Dieta sau stil de viata?

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic:

(c) Madeinwork | Mențiuni legale