Petitchef

Arepas venezuelene, fără gluten, cu doar 3 ingrediente

Veți avea nevoie de 3 ingrediente, nici unul în plus, nici unul mai puțin, pentru a vă bucura de arepas venezuelene autentice. Fără gluten și gata în mai puțin de 30 de minute. Fără drojdie, timpi de odihnă sau tehnici complicate. Cel mai bun lucru la arepas este că sunt potrivite pentru un număr infinit de umpluturi, printre care și carnea tocată. Merg foarte bine și cu crema de brânza cu somon, pui ți avocado sau fasole și porumb... posibilitățile sunt nelimitate! Urmați pas cu pas detaliile de mai jos
Acompaniamente
8 porții
5 min
15 min
15 min
Foarte ușor

Ingrediente

8

Preparare

  • Într-un castron mare, adăugați: apa caldă + sarea + uleiul. Omogenizați.
    Adăugați treptat făina în timp ce amestecați cu o furculiță. Puteți termina frământând cu mâna până când eliminați eventualele cocoloașe. Câteva minute vor fi suficiente.
  • Lăsăm aluatul să se odihnească 15 minute pentru ca faina să se termine de hidratat.
  • Udați puțin palmele mâinilor cu apă, asta ne va ajuta să lucrăm aluatul fără ca acesta să se lipească de mâini. Împărțiți aluatul în aproximativ 10 porții.

    Mai întâi, facem o minge din el și apoi o aplatizăm cu palmele pentru a-i da forma unei arepa.
  • Ungeți tigaia cu puțin ulei. Gătiți arepa la foc mediu. Aproximativ 7 minute pe fiecare parte. Până când are o culoare frumoasă.
    Apoi închideți focul, acoperiți tigaia și lăsați sa se odihnească aproximativ 5 minute. Verificați dacă arepa este coaptă în interior (vezi observații).
  • Se lasă să se răcească puțin. Și gata! Le puteți savura așa cum sunt sau le puteți umple cu ingredientele tale preferate.

Observații:

Arepas autentice se fac doar cu făină de porumb prefiartă, care poate fi albă sau galbenă. Cel mai popular brand comercial care vinde această făină este P.A.N, deși alte mărci care comercializează acest tip de făină se găsesc în prezent în majoritatea supermarketurilor.

Cum se verifică dacă arepa este coaptă la interior: Când sunt gătite, pur și simplu atingeți-le cu degetul. Dacă scoate un sunet gol, uscat, sunt gata.

Cum se păstrează arepas
Se vor păstra în stare bună până la 5 zile depozitate într-un recipient ermetic și la frigider.
De asemenea, vă puteți congela arepas înainte de a le găti sau imediat ce sunt gătite.

Poze

Arepas venezuelene, fără gluten, cu doar 3 ingrediente, poza 1
Arepas venezuelene, fără gluten, cu doar 3 ingrediente, poza 2
Arepas venezuelene, fără gluten, cu doar 3 ingrediente, poza 3
Arepas venezuelene, fără gluten, cu doar 3 ingrediente, poza 4

Întrebări:




Comentarii:

petru_b2022
petru_b2022, 18/04/2022

În cele din urmă este nevoie de timp de odihnă.Probabil voi încerca rețeta.

(0) (0) Abuz
15/04/2022

7 min pe o parte, 7 pe cealaltă, plus 5 min să mai stea in tigaie=19min/buc. Înmulțit cu 10 buc.=190 min. Aoleu,îți trece pofta de mâncare

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Arepas umplute cu pui si avocado - reina pepiada
Arepas umplute cu pui si avocado - reina pepiada
8 porții
1 oră
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Fursecuri cu Okara - Reteta vegana si fara gluten
Fursecuri cu Okara - Reteta vegana si fara gluten
6 porții
22 min
Foarte ușor
4.7 / 5

Rețete

Articole conexe

Cine nu iubeste salata de vinete? Cine nu iubeste salata de vinete?

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.