Petitchef

Pralină de arahide

Cel mai probabil sunteți familiarizat cu pralina, prezentă în multe produse de patiserie. Astăzi ne-am hotărât să o pregătim cu arahide, pentru un rezultat super delicios și mai presus de toate foarte apetisant!
Urmați pașii detaliați mai jos :-)

Acompaniamente
8 porții
10 min
10 min
20 min
Foarte ușor

Ingrediente

8

Materiale

  • 1 chopper
  • 1 cratiță
  • hârtie pergament
  • spatulă

Preparare

  • Etapa 1 - Pralină de arahide
    Puneți alunele pe o tava de copt acoperită cu hârtie de copt și dați la cuptor pentru 15 minute la 150°C. Acest pas nu este obligatoriu, însă va da alunelor un gust prăjit.
  • Etapa 2 - Pralină de arahide
    Turnați zahărul și apa într-o cratiță la foc mic și așteptați să se formeze caramelul.
  • Etapa 3 - Pralină de arahide
    Când se formează caramelul adăugați alunele (nu este nevoie sa le lăsăm să se răcească) și încorporați-le bine.
  • Etapa 4 - Pralină de arahide
    Transferați amestecul pe o tavă de copt tapetată cu hârtie de copt și lăsați să se răcească.
  • Etapa 5 - Pralină de arahide
    Apoi spargeți placa de arahide+ caramel și puneți bucățile într-un chopper.Mărunțiți!
  • Etapa 6 - Pralină de arahide
    Luați o pauză când totul s-a transformat în pulbere, pentru a evita supraîncălzirea. Începeți să amestecați din nou pentru a forma o pastă.
  • Etapa 7 - Pralină de arahide
    Cand amestecul este omogen si cremos, este gata!

Echipamente de gătit

Cuptor
Blender

Observații:

Putem face pralină cu alte nuci?
Absolut! Puteți face o pralina cu alte nuci precum alune, migdale, fistic, susan... Nu ezitați sa variați gusturile!

Cum se folosește pralina?
Puteți adăuga ciocolată topită pentru a face un tartinat, o puteți mânca ca atare sau o puteți folosi pentru a face Paris Brest sau un Royal au chocolat.

Cum se păstrează pralina?
O puteți păstra la frigider, amintiți-vă să o amestecați din când în când pentru ca uleiul natural conținut de nuci să nu rămână deasupra.

Ce chopper să folosim pentru a face praline?
Folosește un tocator destul de puternic pentru a face pralina, altfel s-ar putea supraîncălzi. Noi am folosit acest produs.

Poze

Pralină de arahide
Pralină de arahide - poza 2
Pralină de arahide - poza 3
Pralină de arahide - poza 4
Pralină de arahide - poza 5

Întrebări:






Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 



Articole conexe

Untul de arahide Untul de arahide

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează