Cel mai probabil sunteți familiarizat cu pralina, prezentă în multe produse de patiserie. Astăzi ne-am hotărât să o pregătim cu arahide, pentru un rezultat super delicios și mai presus de toate foarte apetisant!
Urmați pașii detaliați mai jos :-)
Puneți alunele pe o tava de copt acoperită cu hârtie de copt și dați la cuptor pentru 15 minute la 150°C. Acest pas nu este obligatoriu, însă va da alunelor un gust prăjit.
Turnați zahărul și apa într-o cratiță la foc mic și așteptați să se formeze caramelul.
Când se formează caramelul adăugați alunele (nu este nevoie sa le lăsăm să se răcească) și încorporați-le bine.
Transferați amestecul pe o tavă de copt tapetată cu hârtie de copt și lăsați să se răcească.
Apoi spargeți placa de arahide+ caramel și puneți bucățile într-un chopper.Mărunțiți!
Luați o pauză când totul s-a transformat în pulbere, pentru a evita supraîncălzirea. Începeți să amestecați din nou pentru a forma o pastă.
Putem face pralină cu alte nuci? Absolut! Puteți face o pralina cu alte nuci precum alune, migdale, fistic, susan... Nu ezitați sa variați gusturile!
Cum se folosește pralina? Puteți adăuga ciocolată topită pentru a face un tartinat, o puteți mânca ca atare sau o puteți folosi pentru a face Paris Brest sau un Royal au chocolat.
Cum se păstrează pralina? O puteți păstra la frigider, amintiți-vă să o amestecați din când în când pentru ca uleiul natural conținut de nuci să nu rămână deasupra.
Ce chopper să folosim pentru a face praline? Folosește un tocator destul de puternic pentru a face pralina, altfel s-ar putea supraîncălzi. Noi am folosit acest produs.