Petitchef

Budinca de paine si dovleac

Isabela mai multe rețete
(4.50/5 - 6 voturi)
Altele
6 porții
30 min
45 min
Foarte ușor

Ingrediente

6 porții
- 250 g paine

- 2 1/2 cani lapte gras

- 3/4 cana piure de dovleac

- 3/4 cana zahar alb

- 3/4 cana zahar brun

- 5 oua

- vanilie

- 2 lingurite de scortisoara

- 1 lingurita ghimbir proaspat ras

Preparare

Etapa 1

Ungeti o tava de copt cu unt. Painea, de preferabil cea coapta pe vatra, o taiati cubulete si o asezati in tava. Intr-un castron incapator bateti oualae cu cele doau tipuri de zahar, adaugati laptele si piureul de dovleac.

Etapa 2

Adaugati aromele, scortisoara, nucsoara, ghimbirul si vanilia. Omogenizati bine.

Etapa 3

Turnati acest amestec peste cubuletele de paine. Lasati budinca 20 de minute, in acest timp paine va absorbi tot lichidul. Preincalziti cuptorul la 180 gradeC si dati budinca pentru 45 de minute. Sa o testati sa fiti siguri ca este gata, in mijlocul budincii intoduceti lama unui cutit, daca iese curata inseamna ca budinca este gata.






Punctează această reţetă:

Rețete inrudite


Rețete

Articole conexe

Painea de casa, o paine fermecata!Painea de casa, o paine fermecata!Merele, fructe de toamnă sănătoase, parfumate și gustoaseMerele, fructe de toamnă sănătoase, parfumate și gustoaseZacusca - specialitate românească ce păstrează savoarea legumelor de toamnăZacusca - specialitate românească ce păstrează savoarea legumelor de toamnă

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: