Petitchef

Budinca de orez cu mere si stafide

Felul principal
2 porții
40 min
20 min
Foarte ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 2
300 g orez

8 linguri zahar

1 1/2 kg mere


scortisoara

50 g unt

pesmet

esenta rom.

Preparare

  • Orezul se fierbe in apa impreuna cu putina sare si 4 linguri de zahar. Merele se decojesc si se rad pe razatoarea mare.
  • Apoi se amesteca cu 4 linguri de zahar si se dau la rece cca 30 min. Se ia o craticioara care se unge cu 40 gr unt si se tapeteaza cu pesmet.
  • Se pun apoi orezul si merele in straturi : se incepe cu merele ( orezul se lipeste), se presara stafide si scortisoara apoi orez si tot asa iar la fiecare rand de mere se pun stafide si scortisoara.
  • Ultimul strat trebuie sa fie tot de mere peste care se presara putina scortisoara esenta de rom si cateva cubulete de unt. Stafide nu se pun pentru ca fiind deasupra se usuca prea tare. Se da la cuptor. Se serveste rece.


Video sugerat

YouTube

Comentarii:

27/08/2013

....super.....

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
23/02/2013

Ok

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Budinca chia si kiwi
Budinca chia si kiwi
1 porții
6h10m
Foarte ușor
4.7 / 5
Rețetă Crumble cu mere (vegan si fara gluten)
Crumble cu mere (vegan si fara gluten)
6 porții
40 min
Foarte ușor
3.7 / 5
Rețetă Natillas, budinca spaniola
Natillas, budinca spaniola
4 porții
20 min
Foarte ușor
4.7 / 5
Rețetă Budinca de orez cu mere
Budinca de orez cu mere
6 porții
1h20m
Foarte ușor
4.6 / 5
Rețetă Budinca de orez
Budinca de orez
4 porții
40 min
Foarte ușor
4.7 / 5

Rețete

Articole conexe

Orez cu lapte - desertul copilarieiOrez cu lapte - desertul copilarieiDe ce sa consumam orez brun?De ce sa consumam orez brun?Beneficiile otetului de mereBeneficiile otetului de mere

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: