Petitchef

Chec cu banane

Altele
8 porții
10 min
1 oră
Ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 8

Cum se prepara si de ce anume ai nevoie:

1. 5 oua

2. 2 cani si un sfert de faina

3. o cana si jumatate de zahar

4. 50 ml ulei

5. 50 ml apa

6. un plic de praf de copt

7. 2 lingurite esenta de vanilie

8. 2 banane medii spre mari

Preparare

  • Pentru acest chec am folosit o forma cu gaura in mijloc, insa se pot folosi si doua tavi de chec normale. Daca insa folosesti forma cu gaura in mijloc, e bine sa stii cateva lucruri:
    - pentru acest tip de forma, pentru ca checul sa creasca bine, nu trebuie sa ungi marginile formei, tocmai ca aluatul sa faca bine priza. La final, dupa ce checul se va fi racit complet, vei trece usor pe langa marginile si mijlocul formei cu un cutit fin, pentru a desprinde checul.
    - ca sa nu se aplatizeze checul, se raceste cu "capul in jos" , adica rastorni tava si o proptesti cu gaura pe gatul unei sticle, sau intr-o palnie.
    - in forma cu gaura in mijloc, checul se coace pe randul cel mai de jos al cuptorului.

    Sa revin la prepararea propriu-zisa. Se amesteca intr-un vas faina, zaharul si praful de copt. Ouale, scoase la temperatura camerei cu vreo jumatate de ora inainte, se separa. Bananele se fac pasta (ca un piure) fie in blender fie cu ajutorul mixerului de legume.

    Intr-un vas se bat galbenusurile cu uleiul, esenta de vanilie si apa. Acestea si bananele se adauga peste ingredientele solide (faina, zahar,praf de copt) si se amesteca bine. Intr-un alt vas se bat albusurile spuma. Pentru ca spuma sa iasa tare, ai grija sa nu fie urme de galbenus, paletele mixerului sau vasul in care pui albusurile sa nu aiba urme de apa sau ulei.

    Se incorporeaza spuma cu o spatula in restul aluatului. Se toarna totul in forma si se da la cuptorul preincalzit, la 160 de grade pe randul cel mai de jos, timp de 1h-1h15 sau pana cand trece testul scobitorii. Se lasa in forma, cum am scris mai sus, sa se raceasca complet.Este un chec cu o textura umeda si aroma puternica de banane. Se poate servi pudrat cu zahar. Pofta buna!

Poze

Chec cu banane, poza 1Chec cu banane, poza 2


Comentarii:

Olga, 29/08/2017

Retetele in care cantitatile sunt masurate cu cana nu prea sunt OK. In gospodarie, fiecare are alt fel de cana, mai mare sau mai mica. Poate gramajul explicit ar fi mai bun!?

(0) (0) Abuz
03/06/2015

Super

(0) (0) Abuz
14/08/2013

Excele
nt!!!!!!!!!!!!!!!

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Chec aperitiv cu sunca, masline si cascaval
Chec aperitiv cu sunca, masline si cascaval
6 porții
50 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Chec cu ciocolata si pere
Chec cu ciocolata si pere
6 porții
1 oră
Foarte ușor
4.6 / 5
Rețetă Chec aperitiv cu feta si masline
Chec aperitiv cu feta si masline
6 porții
50 min
Foarte ușor
3.7 / 5
Rețetă Chec rasturnat cu banane
Chec rasturnat cu banane
8 porții
55 min
Foarte ușor
4.3 / 5
Rețetă Chec cu banane
Chec cu banane
6 porții
25 min
Foarte ușor
4.3 / 5
Rețetă Chec de cacao cu banane
Chec de cacao cu banane
4 porții
1h35m
Foarte ușor
4.5 / 5

Rețete

Articole conexe

25 de curiozitati despre banane25 de curiozitati despre bananeDeserturi cu bananeDeserturi cu banane

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: