Petitchef

Chec rasturnat cu banane

Altele
8 porții
10 min
45 min
Foarte ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 8

Ingredientele pentru o forma de chec:

1. 4 banane normale (sau 3 gigantice, cum s-au nimerit)

2. 5 linguri de miere

3. 75 gr unt moale

4. 100 gr zahar alb fin

5. 175 gr faina

6. o lingurita praf de copt

7. 1 ou

8. esenta de vanilie

9. 70 gr nuci pisate

Preparare

  • Pentru ca am creat deja precedentul checului cu banane, zilele trecute mi-a atras atentia cel din ultimul numar al revistei Good Food. Asa ca, m-am gandit sa il replic in felul meu, fara stafidele recomandate-n reteta lor (prietenii stiu de ce) si alte mici modificari. Te las sa te convingi ca merita sa-l incerci, facandu-ti pofta in dublu exemplar, cu fotografii original si copie :).

    Tapetezi tava cu hartie de copt, torni lingurile de miere si intinzi bine, apoi tai felii bananele si acoperi fundul tavii, cu fata taiata a feliei in jos, cat mai uniform.

    Intr-un blender, amesteci untul cu zaharul, adaugi apoi oul, esenta de vanilie si restul de banane.
    Intr-un alt vas, combini faina cu praful de copt si nucile. Amesteci ambele compozitii cu mixerul, pana iese un aluat dens, omogen, mai degraba vascos.

    Torni aluatul in tava si-l intinzi uniform, cu grija sa nu deranjezi stratul de banane. Pui in cuptorul preincalzit la 170 de grade pentru 45 de min. Dupa primele 20 de min, ii scazi temperatura pana la 150 de grade. Asa am procedat eu, insa in revista este recomandat acelasi timp de coacere insa la 140 de grade. In orice caz, faci mai intai testul scobitorii.

    Lasi cateva minute sa se raceasca in tava si apoi rastorni pe un platou si indepartezi hartia de copt. Poti servi cu smantana dulce, cu frisca, cu nuci intregi, cu stafide. Pofta buna!

Poze

Chec rasturnat cu banane, poza 1Chec rasturnat cu banane, poza 2Chec rasturnat cu banane, poza 3


Comentarii (11):

luizahurem
luizahurem, 07/11/2018

CE RETETE AVETI...!!!

am gătit această rețetă (0) (1) Abuz
11/09/2015

Pare interesanta

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
11/09/2015

Pare bun,de incercat

(0) (0) Abuz
11/09/2015

Cum ramane cu mierea de albine care prelucrata la asemenea temperatura devine toxica?

(0) (0) Abuz
11/09/2015

Cred ca merita incercat.

(0) (0) Abuz
11/09/2015

Regret dar nu arata apetisant de loc.

(0) (0) Abuz
cris_nedelcovici, 11/09/2015

Incercam.....

(0) (0) Abuz
22/12/2013

Super

(0) (0) Abuz
08/04/2013

Este praf reteta nu incercati

(0) (0) Abuz
16/10/2011

Este varza aceasta reteta... nu o incercati

(0) (0) Abuz

Sort:    Filtrează:

Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Chec aperitiv cu sunca, masline si cascaval
Chec aperitiv cu sunca, masline si cascaval
6 porții
50 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Chec cu ciocolata si pere
Chec cu ciocolata si pere
6 porții
1 oră
Foarte ușor
4.6 / 5
Rețetă Chec aperitiv cu feta si masline
Chec aperitiv cu feta si masline
6 porții
50 min
Foarte ușor
3.7 / 5
Rețetă Chec cu banane
Chec cu banane
8 porții
1h10m
Ușor
4.2 / 5
Rețetă Chec cu banane
Chec cu banane
6 porții
25 min
Foarte ușor
4.3 / 5
Rețetă Chec cu banane si fructe confiate
Chec cu banane si fructe confiate
2 porții
1h25m
Foarte ușor
4.1 / 5

Rețete

Articole conexe

25 de curiozitati despre banane25 de curiozitati despre bananeDeserturi cu bananeDeserturi cu banane

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: