Chec cu morcovi si portocale
Ingrediente
6
Rețete inrudite
Chec cu ciocolata si pere
Preparare
Preparare15 min
Gătire30 min
- Mixam ouale cu zaharul pana obtinem o spuma.Adaugam uleiul,iar cand e bine incorporat, faina cernuta amestecata cu praful de copt si un praf de sare.
- Stingem bicarbonatul cu putina zeama de lamaie,il punem peste faina si mixam pana incorporam bine toata faina,adaugam coaja de portocala,apoi daca dorim putem adauga si putina vanilie.
- Vom avea o compozitie destul de densa,insa acum adaugam morcovii rasi prin razatoarea cea mai fina sau dati prin robot (recomandat) si va capata consistenta corecta.Tapetam cu unt si faina o forma de chec sau o tava si turnam compozitia.
- A facut 2 checuri,unul mai mare si unul mai mic,care a fugit de la poze.Isi dubleaza volumul,asa ca stati atenti sa nu turnati compozitia intr-o forma prea mica.Mai bine puneti 2 mai mici decat sa dea pe-afara.
- Dam la cuptorul preincalzit la 180 grade pentru cca 45 minute.Faceti testul scobitorii,daca iese curata e gata.E un chec absolut delicios,care de obicei place mult chiar si copiilor daca nu le spuneti cu ce e facut.
Întrebări
Poze cu rețata gătită de membri
Comentarii
Punctează această reţetă: