Chec cu morcovi si portocale

(4.64/5 - 323 voturi)
54 comentarii


Ingrediente:

3 oua
300 g faina
300 g zahar
400 g mocov ras
1 pahar ulei (200 ml)
un praf sare
zahar vanilat sau esenta vanilie
1 praf de copt
1 lingurita bicarbonat

Preparare:

Impropriu spus portocale,avand in vedere faptul ca nu contine decat coaja de la o portocala.Insa cand incepe sa se coaca emana un parfum de portocale ametitor.Nu va intelege nimeni ca acest chec contine morcovi si e de departe cel mai bun chec pe care l-am mancat in ultima perioada.Este atat de pufos si aromat de portocale si este solutia ideala sa va pacaliti copiii sa manance morcovi,fiindca ramana vorba intre noi, are 400 g de morcov ras in el,si totusi nu aduce-a morcov deloc.Sa trecem la inselat:

Mixam ouale cu zaharul pana obtinem o spuma.Adaugam uleiul,iar cand e bine incorporat, faina cernuta amestecata cu praful de copt si un praf de sare.Stingem bicarbonatul cu putina zeama de lamaie,il punem peste faina si mixam pana incorporam bine toata faina apoi daca doriti puteti adauga si putina vanilie.
Vom avea o compozitie destul de densa,insa acum adaugam morcovii rasi prin razatoarea cea mai fina sau dati prin robot (recomandat)
si va capata consistenta corecta.

Tapetam cu unt si faina o forma de chec sau o tava si turnam compozitia.Eu am facut 2 checuri,unul mai mare si unul mai mic,care a fugit de la poze.Isi dubleaza volumul,asa ca stati atenti sa nu turnati compozitia intr-o forma prea mica.Mai bine puneti 2 mai mici decat sa dea pe-afara.
Dam la cuptorul preincalzit la 180 grade pentru cca 45 minute.Faceti testul scobitorii,daca iese curata e gata.E un chec absolut delicios,care de obicei place mult chiar si copiilor daca nu le spuneti cu ce e facut E oricum imposibil de imaginat,fiindca este prea bun.





Punctează această reţetă:

Comentarii:

5 / 5
Postat 29/01/2014, 11:54

E super reteta , am facut-o de multe ori, si ca oricare alta bucatareasa, a trebuit sa mai fac eu niste modificari :P...am inlocuit o parte din ulei cu sucul de la o portocala, in general cam 60-80ml de suc si restul ulei, si am mai adaugat si nuca (sunt fan mare al nucii), e excelent :)

am gătit această rețetă
(1) (0) Abuz
4 / 5
Postat 25/11/2016, 17:06

Dar de unde miros de portocale .Se refera in treacat la preparare ca ar fi vorba de coaja de portocala rasa.Mi se pare putin o portocala la cata faina ,zahar si morcovi sunt trecute la ingrediente.As mai sugera mai putin zahar ,tinand cont ca morcovul este o leguma dulce.

(0) (0) Abuz
4 / 5
Postat 28/01/2013, 16:41

Pare foarte bun, dar chiar ca e impropriu spus "portocale", pentru ca nicaieri nu apare nici macar coaja de portocala rasa (!), asa ca, de unde miros de portocala?! Am inteles, ii pun totusi nu numai vanilie, ci si coaja rasa de la o portocala...

(0) (0) Abuz
4 / 5Moldoveanu Teodora
Postat 21/02/2015, 19:57

Nu am intalnit nici intre ingrediente, nici in preparare , coaja de portocala. Atunci de unde miroase a portocala daca folosim doar vanilie? Musai il voi incerca , sper sa-mi si reuseasca.

(0) (0) Abuz
5 / 5
Postat 16/09/2015, 11:52

Am folosit acest chec,ca blat de tort. Este umed,pufos si in combinatie cu ciocolata sau crema de nuci e excelent. Am uimit musafirii de fiecare data cu acest blat

am gătit această rețetă
(1) (0) Abuz
5 / 5
Postat 19/11/2016, 10:25

Ideea ca ar putea fi folosit ca blat de tort este extraordinara! Voi incerca si eu. Daca voi face chec, de asemenea voi adauga si eu nuca sau fulgi de ciocolata

(0) (0) Abuz
4 / 5
Postat 15/02/2012, 08:07

E super reteta , o voi incerca si eu. Dar cred ca merge si fara bicarbonat, numai cu praf de copt.Creste suficient.Multumim pt reteta, bravo.

(0) (0) Abuz
5 / 5
Postat 31/12/2012, 09:21

Super bună.. am dus si la facultate la niste prietened si când le-am zis ca e cu mocovi nu le-a venit sa creada

(0) (0) Abuz
click aici pentru a vedea toate comentariile (54)

Întrebări:



Rețete inrudite


Rețete

Articole conexe

Merele, fructe de toamnă sănătoase, parfumate și gustoaseMerele, fructe de toamnă sănătoase, parfumate și gustoaseZacusca - specialitate românească ce păstrează savoarea legumelor de toamnăZacusca - specialitate românească ce păstrează savoarea legumelor de toamnăCiupercile și bucătăria româneascăCiupercile și bucătăria românească

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Notificări
Pentru a nu pierde nimic de pe Petitchef, activați notificările.

(c) Madeinwork | Mențiuni legale