Petitchef

Chec - aperitiv cu ciuperci

Aperitiv
4 porții
35 min
45 min
Foarte ușor
Este un chec aperitiv delicios, aluatul are o textura moale si pufoasa.

Ingrediente

Numarul de porții: 4
3 oua

50ml ulei

300 g faina

1 linguri smantana

2 linguri iaurt sau lapte batut

1 plic praf de copt


Umplutura:

400 g ciuperci proaspete sau din conserva

1 ceapa taiata marunt

1 morcov ras

1 lingurita oregano

2 lingurite de ulei

sare, piper

Preparare

  • Intr-un vas batem bine ouale cu smantana si uleiul, adaugam faina amestecata cu praful de copt. Omogenizam bine. Aluatul este ca o smantana mai groasa.
  • Calim ceapa si morcovul, adaugam ciupercile si gatim 5-6 min. pana cand in tigaie nu mai este lichid. Daca avem ciuperci din conserva , le scurgem si procedam la fel, ca si cele proaspete, cu o mica diferenta , timpul de gatit/preparat este mai mic, deoarece cele din conserva sunt deja semipreparate.
  • Dam deoparte si lasam sa se raceasca, apoi punem 3 linguri din aluatul pregatit, adaugam oregano, sare si piper , dupa gust.
  • Tapetam o tava de chec sau alt vas care merge la cuptor, cu hartie de copt si turnam aluatul , apoi repartizam uniform (cu o lingura) umplutura de ciuperci.
  • Dam la cuptorul incalzit in prealabil, 30-35min. la foc potrivit (180*C). Lasam sa se raceasca bine apoi portionam.
  • Se pot face si portii individuale, in formele de muffins sau in tava rotunda si taiem felii ca la tort. Umpluturile se pot diversifica dupa preferinte.

Poze

CHEC - APERITIV CU CIUPERCI, poza 1CHEC - APERITIV CU CIUPERCI, poza 2CHEC - APERITIV CU CIUPERCI, poza 3CHEC - APERITIV CU CIUPERCI, poza 4CHEC - APERITIV CU CIUPERCI, poza 5CHEC - APERITIV CU CIUPERCI, poza 6CHEC - APERITIV CU CIUPERCI, poza 7CHEC - APERITIV CU CIUPERCI, poza 8CHEC - APERITIV CU CIUPERCI, poza 9CHEC - APERITIV CU CIUPERCI, poza 10CHEC - APERITIV CU CIUPERCI, poza 11CHEC - APERITIV CU CIUPERCI, poza 12CHEC - APERITIV CU CIUPERCI, poza 13CHEC - APERITIV CU CIUPERCI, poza 14CHEC - APERITIV CU CIUPERCI, poza 15



Comentarii:

31/01/2016

"'Dam deoparte si lasam sa se raceasca, apoi punem 3 linguri din aluatul pregatit, adaugam oregano, sare si piper , dupa gust".Ce fac cu cele 3 linguri de aluat?

(0) (0) Abuz
29/01/2016

Excelent !

(0) (0) Abuz
08/05/2015

Am facut aceasta reteta si a iesit,,La pamint,,De ce?Sa fie de vina faina prea multa,conform reteta 300 g?!Am facut mai multe retete similare si au iesit perfecte!

(0) (0) Abuz
15/02/2014

Foaartre buna

(0) (0) Abuz
02/12/2013

Usor de facut, arata bine dar am pus doar 200 g faina.

(0) (0) Abuz
10/12/2012

Aluatul nu a iesit la fel de lichid si a trebuit sa pun lapte...

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Chec aperitiv cu feta si masline
Chec aperitiv cu feta si masline
6 porții
50 min
Foarte ușor
3.7 / 5
Rețetă Chec aperitiv cu sunca, masline si cascaval
Chec aperitiv cu sunca, masline si cascaval
6 porții
50 min
Foarte ușor
Rețetă Chec cu ciocolata si pere
Chec cu ciocolata si pere
6 porții
1 oră
Foarte ușor
4.6 / 5
Rețetă Chec aperitiv cu pui, ciuperci si ceapa verde
Chec aperitiv cu pui, ciuperci si ceapa verde
2 porții
50 min
Foarte ușor
4.5 / 5
Rețetă Chec aperitiv
Chec aperitiv
4 porții
40 min
Foarte ușor
4.4 / 5
Rețetă Chec aperitiv
Chec aperitiv
6 porții
50 min
Ușor
4.4 / 5

Rețete

Articole conexe

Mancaruri cu ... ciuperciMancaruri cu ... ciuperci

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: