Petitchef

Paine de casa cu bicarbonat (fara drojdie)

Altele
10 porții
15 min
45 min
Ușor
Paine de casa

Ingrediente

Numarul de porții: 10
600 g faina (eu am pus faina de tara de asta e mai inchisa la culoare :P)

400 ml iaurt simplu

1 lingurita rasa de sare

1 lingurita bicarbonate (+1/2)

Preparare

  • Faina se cerne si se pune intr-un vas.
    Peste ea se adauga sarea, bicarbonatul si treptat iaurtul.
  • Pe masura ce se adauga iaurtul, se amesteca pana se obtine un aluat omogen, care nu se lipeste.
    Daca aluatul este prea moale mai adaugati putina faina.
  • Aluatul se transfera pe masa de lucru si i se da forma rotunda.
    Intr-un vas yenna, uns cu ulei, se aseaza painea, se cresteaza cu un cutit, sub forma de cruce, se aseaza capacul peste vas si se da la cuptorul preincalzit, la 220 grade, timp de 30 de minute.
  • Dupa acest timp, se scoate capacul vasului, si se mai da painea la cuptor pentru inca 15 minute.
    Se feliaza cand se raceste (asta daca aveti rabdare).

Întrebări:




Comentarii:

hary fischman IL, 22/11/2018

Paine cu bicarbonat de sodiu este dupa cate stiu paine irlandeza/ mie nu mi-a reusit niciodata si evit sa pregatescacest fel de paine mai ales ca se simte gustul salciu al bic, de sodiu

(0) (0) Abuz
03/11/2017

Pentru cine prefera pâinea consistenta,rețetă pare buna!

(0) (0) Abuz
08/05/2015

Nici nu stiam ca poti face paine cu bicarbonat,merci pt. reteta.

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate = 

Rețete inrudite

Rețetă Paine de casa
Paine de casa
4 porții
1h30m
Ușor
4.7 / 5
Rețetă Paine de casa
Paine de casa
8 porții
3 ore
Foarte ușor
4.6 / 5
Rețetă Paine De Casa Cu Cartofi
Paine De Casa Cu Cartofi
2 porții
1h30m
Ușor
4.5 / 5
Rețetă Paine toast - de casa
Paine toast - de casa
15 porții
2h35m
Ușor
1 / 5
Rețetă Paine cu usturoi si patrunjel
Paine cu usturoi si patrunjel
4 porții
35 min
Foarte ușor
4 / 5

Rețete

Articole conexe

Painea de casa, o paine fermecata!Painea de casa, o paine fermecata!Zacusca - specialitate românească ce păstrează savoarea legumelor de toamnăZacusca - specialitate românească ce păstrează savoarea legumelor de toamnăFasolea cu carnati – o delicatesa sau o mancare rustica?Fasolea cu carnati – o delicatesa sau o mancare rustica?Cine nu iubeste salata de vinete?Cine nu iubeste salata de vinete?

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: