Petitchef

Paine de casa simpla

Altele
5 porții
15 min
15 min
Foarte ușor

Ingrediente

5

Preparare

  • Se adauga o lingurita de sare in faina si se amesteca. Se freaca drojdia cu o lingura de zahar pana cand devine o pasta lichida, se pune peste faina, se framanta un aluat mai moale, cu apa calda. La framantat se pun doua linguri de ulei pentru ca painea sa fie mai pufoasa.
  • Se framanta timp de 15 minute. Framantatul are ca scop patrunderea unei cantitati de aer in aluat, care-l va ajuta la crescut. Aluatul se lasa la dospit timp de o ora, dupa care se imparte in doua si se puna la copt in forme unse cu ulei.
  • Se coace intai la foc mic, dupa care se face flacara mare si se lasa pana cand se rumeneste painea frumos. Se scoate din cuptor si se lasa invelita doua ore, cu un prosop curat.


Întrebări:




Comentarii (14):

02/03/2015

Super:)

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
tinq, 17/02/2015

Este super aceasta reteta

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
17/02/2015

Multumesc,petitchef!Voi deveni o admiratoare a retetelor dumneavoastra

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
23/01/2015

Care este temperatura de coacere?

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
adicaloianu, 15/01/2015

Excelent! Simplu şi la obiect! Poftă bună!

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
05/05/2014

Am sa incerc si eu

(0) (0) Abuz
03/02/2014

Da...cred ca voi incerca si eu aceasta reteta.

(0) (0) Abuz
21/11/2013

Ink astept s-o scot din cuptor , revin cu aprecierea apoi

(0) (0) Abuz
25/09/2013

E ceam mai rapida reteta

(0) (0) Abuz
24/02/2013

Multumim!
de dragobete ne-am saturat cu paine buna !
sanatate si dragoste !

(0) (0) Abuz

Sort:     Filtrează:
  • pagina 1 / 2

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Paine toast - de casa
Paine toast - de casa
15 porții
2 h 35 m
Ușor
3 / 5
Rețetă Pâine cu usturoi în stil stea
Pâine cu usturoi în stil stea
1 porții
5 min
Foarte ușor
Rețetă Paine cu usturoi si patrunjel
Paine cu usturoi si patrunjel
4 porții
35 min
Foarte ușor
4.5 / 5
Rețetă Paine brioche fara unt, super pufoasa
Paine brioche fara unt, super pufoasa
8 porții
4 h 50 m
Ușor
Rețetă Paine impletita aromata cu pesto
Paine impletita aromata cu pesto
4 porții
2 h 50 m
Foarte ușor
Rețetă Pâine arici umplută în stil tartiflette
Pâine arici umplută în stil tartiflette
6 porții
35 min
Foarte ușor
4 / 5

Articole conexe

Painea de casa, o paine fermecata! Painea de casa, o paine fermecata! Weekendul motiv de Brunch? Weekendul motiv de Brunch? Fasolea cu carnati – o delicatesa sau o mancare rustica? Fasolea cu carnati – o delicatesa sau o mancare rustica?

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează