Petitchef

Paine de casa cu ulei de masline

Altele
8 porții
15 min
60 min
Foarte ușor
246 Kcal
Paine pufoasa

Ingrediente

Numarul de porții: 8
400 g faina

25 g drojdie proaspata

250 ml apa calduta

4 linguri ulei de masline

o lingurita rasa cu zahar

8 g sare

Preparare

  • Faina se cerne intr un vas.

    In apa calduta se dizolva drojdia, apoi se adauga zaharul si uleiul si se amesteca pana se dizolva si zaharul.

    Se face o gropita in mijlocul fainii si se adauga amestecul lichid de drojdie, si sarea.

    Se amesteca cu o lingura apoi se framanta cu mana.
    Se framanta bine pana ce aluatul devine elastic si nu se mai lipeste de maini.

    Aluatul se lasa la dospit la loc cald, si acoperit cu un prosop, circa 40 minute.

    Dupa ce aluatul a crescut acesta se pune pe masa pudrata cu faina, si se da forma painii.

    Paine se aseaza intr o tava tapetata cu hartie de copt si se acopera cu un prosop.

    Se lasa la crescut inca 20 minute.
    Dupa ce a crescut, se unge cu putina apa calduta, se pudreaza din belsug cu faina si se cresteaza cu un cutit foarte bine ascutit.

    Paine se da la cuptorul incins la 200 C timp de 25 30 minute.
    Se lasa sa se raceasca si se feliaza.

Informații nutriționale (pentru o porţie):

Nutriție:

Informații nutriționale pentru 1 porție = 93g
Calorii: 246Kcal
  • Carbo: 37g
  • Grăsimi: 7.5g
  • Grăsimi sat.: 1.1g
  • Proteine: 6.1g
  • Fibre: 2g
  • Zahăr: 1.9g
  • ProPoints: 7
  • SmartPoints: 7

* Valorile zilnice procentuale sunt bazate pe o dieta de 2000 calorii



Comentarii (25):

29/12/2016

Am pregatit aceasta paine si a iesit foarte gustoasa. Tin sa mentionez ca este prima data cand fac paine, deci m-a incurajat sa continui. Mereu am avut impresia ca este dificil sa faci paine, si acum mi-am dat seama ca e unul dintre cele mai usoare lucruri. Multumesc pentru reteta!

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
29/08/2013

Excellent

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
16/01/2017

Eu folosesc mai multe sortimente de faina: alba 650, de secara, neagra sau graham. Mai arunc seminte de chimen, floarea soarelui, in. Rosii deshidratate taiate feliutze sau masline fara samburi...

(0) (0) Abuz
20/03/2014

Mmmmmmm

(0) (0) Abuz
25/02/2014

SUPER!

(0) (0) Abuz
03/02/2014

Yammi e bunaaa

(0) (0) Abuz
31/01/2014

Ok

(0) (0) Abuz
05/10/2013

Delicioasa

(0) (0) Abuz
04/09/2013

Se metterai solo 10 grami di lievito avrai lo steso risultato e non solo,ma avrai anche una buona digeribillita.

(0) (0) Abuz
03/09/2013

Ffffffffff buna am facut-o si eu

(0) (0) Abuz

Sort:    Filtrează:

Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Paine de casa
Paine de casa
4 porții
35 min
Foarte ușor
4.6 / 5
Rețetă Paine de casa
Paine de casa
4 porții
35 min
Foarte ușor
4.7 / 5
Rețetă Paine de casa
Paine de casa
8 porții
2h15m
Foarte ușor
4.6 / 5
Rețetă Cum sa faci paste proaspete de casa?
Cum sa faci paste proaspete de casa?
2 porții
1h3m
Ușor
5 / 5
Rețetă Paine toast - de casa
Paine toast - de casa
15 porții
2h35m
Ușor
1 / 5
Rețetă Chec aperitiv cu feta si masline
Chec aperitiv cu feta si masline
6 porții
50 min
Foarte ușor
3.7 / 5

Rețete

Articole conexe

Pizza delicioasă pregatită în casăPizza delicioasă pregatită în casăPainea de casa, o paine fermecata!Painea de casa, o paine fermecata!Cum sa faci o maioneza de casa perfecta!Cum sa faci o maioneza de casa perfecta!

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: